Jurnalistul Adrian Onciu consideră că presiunea mediatică asupra lui Dragoș Bucur și a celor care au pus la îndoială măsurile oficiale este o nouă formă de CENZURĂ de stat

Recent jurnalistul Adrian Onciu a vorbit despre vocile contestatare ale unor artiști precum Dan Bittman, Cristi Puiu, Mugur Mihăescu și, cel mai recent, Dragoș Bucur, care au stârnit reacții acide nu doar din partea influencerilor, jurnaliștilor, politicienilor, dar și a oamenilor de rând. Aceștia „au sărit să condamne ferm «derapajele verbale» ale acestor persoane publice care au avut curajul să pună la îndoială și să critice aspru măsurile guvernamentale de luptă cu pandemia”, după cum declară jurnalistul.

De asemenea, el consideră presiunea mediatică asupra acestor personalități ca fiind o nouă formă de cenzură de stat, susținând faptul că această „execuție publică a vocilor «disidente», contrare politicilor oficiale, va continua atât timp cât guvernanții vor considera că este necesar”.

Însă ce se petrece în țara noastră nu este un caz izolat. Un raport al Human Rights Watch a arătat că peste 83 de guverne din întreaga lume au folosit actuala pandemie pentru a justifica limitarea libertății de exprimare și a dreptului la protest. Mai mult decât atât, s-a putut observa apariția unei noi forme de cenzură în rândul cetățenilor care, pe lângă limitarea deja impusă de către stat, au adoptat o atitudine similară cu autocenzura, exercitată nu neapărat din proprie convingere, ci mai degrabă de teama de a fi linșați mediatic.

Jurnalistul Adrian Onciu subliniază și faptul că reacțiile de dezaprobare ale unei părți consistente a populației cu privire la declarațiile acestor persoane publice nu arată decât incapacitatea acestora de a accepta diversitatea de opinii, fapt esențial în orice stat democratic și total ignorat oricând un subiect controversat apare în discuție.

Citiți și:
Coronascepticul, acest infractor periculos
Zgomotul și furia din jurul vaccinului anticovid

yogaesoteric
6 iunie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More