Justiţie nouă pentru un an nou

Monica Macovei, fost preşedinte al APADOR-CH, este noul ministru de Justiţie al României. Dintre surprizele plăcute ale guvernului Tăriceanu, validat de Parlament pe 28 decembrie, aceasta este poate cea mai neaşteptată (sau poate, mai bine spus, mult-aşteptată de toţi cei nedreptăţiţi de pseudo-justiţia regimului Iliescu-Năstase).


 


Numirea Monicai Macovei la Justiţie este un semnal extrem de clar către români şi către Uniunea Europeana în legătură cu intenţiile de depolitizare reală şi nu declarativă a Justiţiei române. Printre altele, Monica Macovei a fost, în ultimii ani, avocat al cetăţenilor români în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg. În urma demersurilor sale, a deciziilor CEDO, guvernul pesedist a fost nevoit să respecte legea şi să despăgubească persoanele vătămate şi păgubite. APADOR-CH este singura organizaţie care a luat în mod oficial poziţie împotriva abuzurilor autorităţilor şi calomniilor presei în cazurile MISA, Gregorian Bivolaru, Simona Lungu.


 


7 dintre cele 11 condiţionări speciale pentru România menţionate la închiderea negocierilor cu Uniunea Europeană se referă la Justiţie şi Afaceri Interne. Doamna Macovei a anunţat că o prioritate pentru ministrul Justiţiei o reprezintă respectarea angajamentelor fata de Bruxelles, adică mai ales eliminarea influenţei politice din Justiţie.


 


30 decembrie 2004

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More