Klaus Iohannis și Colegiul Medicilor vor vaccinarea obligatorie a copiilor din România

 

La începutul lunii decembrie 2018 președintele Klaus Iohannis a lansat proiectul „România Educată” ce urmărește, printre altele, ca până în anul 2030 să fie scăzută vârsta începerii școlarizării și să fie introdusă vaccinarea obligatorie a copiilor. Pentru a promova cu mai mare succes inițiativele proiectului, imaginea acestuia a fost susținută de Oana Pellea, Mihail Șora, Andreea Răducan sau Victor Rebengiuc.

Vaccinarea obligatorie fusese propusă deja cu câteva luni înainte de Colegiul Medicilor, care a trimis Camerei Deputaţilor o adresă prin care solicita adoptarea cât mai curând a legii privind vaccinarea. Într-un comunicat citat de Agerpres, reprezentanții Colegiului Medicilor afirmă că „imunizarea” este măsura profilactică cu cel mai mare succes din istoria medicinei, ce a avut un impact major în sănătatea publică prin prevenirea bolilor infecţioase grave. Un exemplu dat în adresă: în fiecare an circa 3 milioane de vieţi sunt salvate prin vaccinare.

Colegiul Medicilor susține, de asemenea, că vaccinarea este un drept al copilului, necesar pentru a obţine cea mai bună stare de sănătate posibilă. „Din acest motiv, Colegiul Medicilor a încurajat o reglementare legală solidă a activităţii de vaccinare, responsabilizarea clară a celor implicaţi, începând cu autorităţile, corpul profesional medical, dar şi reprezentanţii legali ai copiilor. Urmărim ca reglementările să respecte principiile de bază ale exercitării profesiei medicale consacrate, a drepturilor constituţionale, dar şi a tratatelor şi convenţiilor internaţionale la care România este semnatară”, se arătă în comunicatul Colegiului Medicilor.

Adresa trimisă către Camera Deputaţilor a fost semnată de Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor din România; Mircea Toma, preşedintele Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România; Rodica Tănăsescu, preşedintele Societăţii Naţionale de Medicină Familiei; Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie; Anca Drăgănescu, preşedintele Asociaţiei Proimunizare; Marin Burlea, preşedintele Societăţii Române de Pediatrie; Dr. Ruxandra Ulmeanu, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie; Victoria Aramă, preşedintele Societăţii de Boli Infecţioase şi HIV/SIDA; Oana Falup Pecurariu, preşedintele Societăţii Naţionale Române de Boli Infecţioase Pediatrice.

Ca răspuns la inițiativa Colegiului Medicilor, Federația Pro-Vita din România a protestat față de Legea Vaccinării propusă și, mai ales, față de proiectul vaccinării obligatorii. Federația Pro-Vita a trimis în acest sens o scrisoare deschisă ministrului Sănătății, scrisoare din care vă prezentăm câteva argumente competente și documentate:

„Vaccinarea este şi trebuie să rămână un drept, şi nu o obligaţie, iar aceste ameninţări nu credem că sunt demne de o societate civilizată, ci mai degrabă de o dictatură comunistă, deoarece subminează autoritatea parentală şi drepturile omului, punând în pericol principiile elementare ale democraţiei.”
„În literatura ştiinţifică medicală se menţionează faptul că vaccinurile pot provoca: boli autoimune, boli neurologice, autism, encefalită, diabet (tip I), sindromul morţii subite a sugarului şi alte afecţiuni grave. Aceste afecţiuni post-vaccinale au fost certificate şi de instanţe judecătoreşti sau medicale, iar producătorii responsabili au fost puşi să plătească despăgubiri victimelor, aproximativ un milion de dolari pe caz.”
„Considerăm că decizia care obligă părinţii să îşi vaccineze copiii are un caracter totalitar, este ilegală, neconstituţională şi abuzivă, întemeindu-se pe informaţii false sau tendenţioase şi punând în pericol sănătatea copiilor.”

În pofida solicitărilor din partea Uniunii Europene și a Organizației Mondiale a Sănătății de a se introduce vaccinarea obligatorie, multe țări europene s-au opus categoric. Printre acestea se numără: Marea Britanie, Germania, Italia, Olanda, Spania sau Polonia.


Citiți și:

Plătim pentru propria moarte: vaccinurile care îmbogăţesc companiile producătoare pot să ne ucidă 
Avocatul Gheorghe Piperea: Vaccinarea obligatorie este NECONSTITUȚIONALĂ 

 

yogaesoteric
11 decembrie 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More