La ferestrele CSM plutesc pancarte cu cererile yoghinilor

Opriţi abuzurile împotriva MISA!

de Cătălin Dobrescu

Yoghinii MISA pichetează sediul Consiliului Superior al Magistraturii de două zile, şapte ore în fiecare zi. În ciuda frigului muşcător, 30 de persoane sunt permanent în faţa CSM, pe Calea Plevnei 141b. Manifestanţii poartă pancarte, strigă lozinci, împart fluturaşi angajaţilor CSM şi trecătorilor.

„670 de zile de abuzuri. Opriţi-le acum!”
„Opriţi abuzurile împotriva MISA!”
„Opriţi fabricarea de dosare!”
„Sancţionaţi adevăraţii vinovaţi!”
„Cerem o anchetă corectă!”
„Anchetaţi procurorii vinovaţi de abuzuri!”

Protestul yoghinilor le provoacă probabil o uşoară jenă magistraţilor din conducerea CSM. Cu feţele îmbujorate ca nişte şcolari puşi pe şotii, aceştia au părăsit clădirea în jurul orei 9.30. Şedinţa CSM de astăzi nu s-a ţinut la sediul CSM, ci la Institutului Naţional al Magistraturii.

Pentru că şi acum CSM-ul se face că nu ne aude şi nu ne vede, manifestanţii au ridicat pancarte, purtate de baloane cu heliu, la ferestrele etajelor superioare ale clădirii. Aşa ca în toate birourile CSM să ajungă cererea de anchetare şi sancţionare a procurorilor vinovaţi de abuzuri.

De 22 de luni, de când a început reprimarea nedreaptă a mişcării yoghine din România, yoghinii au reclamat abuzurile autorităţilor. Percheziţiile violente din 18 martie 2004 au fost doar începutul acestora. Aceiaşi procurori reclamaţi în peste 100 de memorii, plângeri penale şi administrative, instrumentează dosarele pe care le-au construit la adresa yoghinilor. Singura şansă a anchetatorilor de a scăpa basma curată este să persevereze în aceste înscenări.

De 22 luni toate instituţiile la care am apelat pentru a ni se face dreptate îşi declină responsabilitatea. Se pare că nimeni în România nu este abilitat să ia în seamă plângerile noastre. Memoriile pe care le facem sunt trimise prin curieri de la o instituţie la alta, fără a fi rezolvate. De aceea vom continua protestele în faţa CSM, singura instituţie care poate sancţiona disciplinar magistraţii vinovaţi de abuzuri. Şapte ore pe zi, de luni până vineri. Ne revedem mâine dimineaţă la ora 9, în faţa Consiliului Superior al Magistraturii.

Citiţi şi:
17 ianuarie: MISA va picheta zilnic, câte şapte ore pe zi, sediul CSM
28 decembrie: Yoghinii MISA au depus un nou memoriu la CSM

18 ianuarie 2006
yogaesoteric

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More