La mai puțin de o lună după ce a expulzat reprezentanții OMS din țara sa, președintele din Burundi a murit de infarct

 

Președintele statului Burundi, Pierre Nkurunziza, a decedat pe data de 8 iunie 2020 din cauza unui atac de cord.

Conform surselor oficiale, Nkurunziza (55 de ani) participase ca spectator la un meci de volei și a fost dus la spital simțindu-se rău. Deși părea că a doua zi și-a revenit și a vorbit cu apropiații săi, starea sănătății sale s-a deteriorat brusc în ziua următoare. Atunci ar fi suferit infarctul care i-a fost fatal, în ciuda tentativelor medicilor de a-l resuscita.

Președintele a decedat la un spital din Karuzi, în estul țării. Guvernul a anunțat o perioadă de șapte zile de doliu, iar drapelele au fost coborâte în bernă.

Moartea președintelui a stârnit rumoare pe continentul african, mai ales că acesta se remarcase cu mai puțin de o lună înainte de moartea sa, prin gestul de a expulza reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) din țară.

Ministrul de externe a informat atunci că reprezentanții OMS din Burundi „au fost declarați persona non grata și este necesar să părăsească teritoriul”. Deși nu a fost evocat vreun motiv, un oficial din Burundi a mărturisit pentru The Guardian că: „au fost acuzați de interferențe inacceptabile în managementul coronavirusului”.

La acea dată, țara înregistrase 27 de cazuri și un deces pus pe seama coronavirusului.

În mod ciudat, jurnaliștii britanici de la Daily Mail au susţinut că nu infarctul a fost cauza reală a morţii preşedintelui, ci că există anumite informaţii secrete care arată că acesta ar fi murit de coronavirus.

La prima vedere, această „ştire” pare o pură scorneală, care foarte probabil a fost fabricată la comandă, interesele pro-pandemie fiind mai presus de adevăr. De altfel autoritățile din Burundi au negat ferm spusele jurnaliştilor britanici.

Dar poate că nu a fost deloc o banală invenţie, ci un avertisment pentru cunoscători… Multe persoane care fie au făcut importante dezvăluiri, fie au devenit incomode pentru cercurile oculte care conduc din umbră, şi-au găsit sfârşitul la scurt timp după aceea, murind în urma unui infarct. Este cea mai folosită metodă ocultă criminală de scăpa de cineva de la distanţă, fără a lăsa urme.

În concluzie, moartea subită a preşedintelui din Burundi este una suspectă, cu atât mai mult cu cât a însemnat eliminarea unei persoane importante care, urmărind să-și protejeze poporul, a avut curajul și demnitatea de a acționa radical împotriva unei organizații ce nu mai este demult în folosul omenirii, în ciuda numelui pe care încă îl mai poartă.


Citiși și:

OMS și presa s-au schimbat în organizații teroriste pe timp de pandemie

10 aspecte mai puțin știute despre OMS

Un președinte sfidează psihoza Covid, chiar şi după ce a fost testat pozitiv!

 

yogaesoteric
12 septembrie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More