LA MULŢI ANI ROMÂNIA! Pentru noi 1 Decembrie este sărbătoarea de a fi români
de Anca Munteanu


 


1 Decembrie este pentru noi o sărbătoare. Nu este un pretext pentru o zi liberă de la serviciu, nici pentru o petrecere în stradă cu sarmale şi ţuică. Ziua naţională nu este o obligaţie, nu este o corvoadă. Dincolo de formalismul discursurilor seci ale politicienilor, pentru noi această zi este un prilej de bucurie. Este aceea zi în care suntem cu tot sufletul nostru români.

 

De aceea, am ales să sărbătorim Ziua României împreună. Am ieşit în stradă, unde ne-am mărturisit iubirea de neam. Sute de yoghini din şcoala de yoga MISA au mărşăluit fluturând drapele tricolore de la Dealul Mitropoliei până în Parcul Tineretului. Aici a avut loc o meditaţie în spirală yang de comuniune cu sufletul neamului românesc. 
 


Spirala, mereu un subiect de senzaţie pentru ziarişti, i-a atras pe aceştia ca mierea. Reporterii mai multor televiziuni s-au învârtit printre yoghini timp de un ceas şi jumătate, punând întrebări în dreapta şi în stânga. „Nu înţeleg care e legătura dintre spirală şi 1 decembrie”, mărturisea un corespondent N24. „Crezi că aceasta poate schimba România în bine?” sau „Cum e cu Grieg? Spiritul lui vă veghează, e aici?”, întreba acelaşi jurnalist. 
Cum să le vorbeşti reporterilor în două minute despre ceea ce înseamnă comuniunea cu sufletul neamului românesc? Despre ce înseamnă cu adevărat să fii român?


Dacă le vei zice că de fapt românii sunt un popor harnic, bun, cinstit, ospitalier, plin de căldură sufletească, inteligent şi cu simţul umorului, vor zâmbi sarcastic, plini de suspiciune. Când ochii reporterilor caută senzaţionalul, e dificil să înţeleagă faptul că aceste spirale pot trezi sufletul neamului şi astfel îl pot aduce pe fiecare român mai aproape de calităţile acestui popor. 
 


Când zi de zi te loveşti de o lume meschină, unde cel care e mai puternic e deasupra, când vezi cum nedreptatea a devenit lege, când poţi să cumperi cu bani aproape orice, e dificil să crezi că pot să existe oameni care îşi iubesc patria şi poporul cu emoţia înfiorată, pură, a primei iubiri. Pe noi ne-a învăţat să căutăm în inimile noastre legătura cea tainică cu sufletul neamului românesc mentorul nostru spiritual, Gregorian Bivolaru. 

 

După meditaţia în spirală ne-am prins de mâini şi am învârtit Hora Unirii. Pe ritmuri de Ciuleandra am bătut pământul. Vântul şi ploaia măruntă nu ne-au şters zâmbetele de pe chip. Cu bucurie în suflet, ne-am îmbrăţişat. La Mulţi Ani România!
 
Vă recomandăm să citiţi:
De ziua naţională, numai bine, dulce Românie! (de Maria Nicola)
Propria istorie naţională este pentru noi, românii, cel puţin confuză. În funcţie de perioada în care au urmat şcoala, românii au învăţat anumite lucruri la istorie – sau altele. Mai mult chiar, în perioada comunistă a fost manifestat atât de penibil şi exhibiţionist un aşa-zis „patriotism”, de paradă, încât pentru mulţi oameni de bun-simţ exprimarea sentimentelor patriotice este acum inhibată de o uşoară jenă. Citeşte tot articolul…


yogaesoteric.net


1 decembrie 2005

 
 

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More