La presiunea ONG-urilor soroșiste, Ucraina va importa oficial canabis pentru prima dată

Serviciul ucrainean de control al drogurilor a emis recent prima licență de import de canabis medicinal în Ucraina, după ce legea privind legalizarea canabisului medicinal a intrat oficial în vigoare în Ucraina în august anul trecut. Mai multe organizații au făcut lobby pentru legalizarea cel puțin parțială a marijuanei în Ucraina în ultimii ani ‒ cele mai multe dintre ele fiind susținute de George Soros. Acest fapt nu este o coincidență, scrie ZeroHedge.

Serviciul ucrainean de control al drogurilor a emis, la 2 iunie 2025, prima licență pentru importul de canabis medical în Ucraina, a raportat portalul de știri ucrainean RBC.

În Ucraina, legea privind legalizarea canabisului medical a intrat oficial în vigoare în august 2024. Aceasta permite distribuirea de medicamente pe bază de cânepă pentru utilizări medicale, științifice și industriale. După cum Remix News a documentat în trecut, marijuana medicală și legală nu este atât de benignă pe cât se promovează și a contribuit la alimentarea crizei drogurilor în țările în care a fost deja legalizată.

După cum a raportat V4NA, mai multe organizații au făcut lobby pentru legalizarea, cel puțin parțial, a marijuanei în Ucraina de ani de zile. În vara anului 2022, a fost prezentat un proiect de lege pentru legalizarea produselor din marijuana medicală în Ucraina, când ministrul ucrainean al Sănătății, Viktor Liashko, a anunțat că executivul ucrainean a aprobat un proiect de lege privind reglementarea distribuției plantelor de canabis pentru utilizări medicale, industriale, științifice și de cercetare și dezvoltare, pentru a crea condiții pentru ca pacienții să aibă acces la produse pe bază de canabis pentru tratamentul cancerului și al tulburărilor de stres posttraumatic cauzate de război.

Înțelegem consecințele funeste ale războiului asupra sănătății psiho-emoționale. Vedem cât de mulți oameni vor avea nevoie de tratament medical ca urmare a acestui impact. Și înțelegem că nu există timp de așteptare”, a scris ministrul despre proiectul de lege pe pagina sa de facebook.

Țara organizează „marșuri ale cânepei” care solicită legalizarea canabisului încă din anii 2000, însă eforturi serioase de lobby au început să fie făcute abia acum câțiva ani. Președintele Poroșenko a devenit forța motrice din spatele acestui proces, împreună cu ministrul de atunci al Sănătății, Ulana Suprun, care a petrecut mai mulți ani încercând să convingă ucrainenii că legalizarea este „o practică normală în țările civilizate”.

Mai multe organizații au făcut lobby intens în Ucraina pentru legalizarea marijuanei, servind aparent intereselor actorilor financiari globali.

Viceprim-ministrul ucrainean Olha Stefanishyna, unul dintre inițiatorii proiectului de lege, a fost un asociat direct al fostului ministru al Sănătății Ulana Suprun. Anterior, ea a fost șefa fundației caritabile Pacienții Ucrainei, cu un salariu lunar de 70.000 grivne (aproximativ 1.800 EUR). Portalul ucrainean de știri Klymenko Time subliniază subliniază că acesta este considerat un salariu destul de bun în Ucraina. După cum scriu ei, organizația Pacienți din Ucraina a făcut lobby activ pentru legalizarea marijuanei.

La fel ca organizația 100% Life, al cărei lider, Dmytro Sherembey, a lucrat anterior cu Olha Stefanishyna la organizația Patients of Ukraine și, de asemenea, a condus mai multe proiecte și evenimente comune cu Ulana Supron.

Janina Sokolova a militat activ pentru legalizarea marijuanei medicale

Jurnalista Yanina Sokolova, cunoscută pentru întrebările sale neplăcute, dure și pentru faptul că stânjenește figuri publice, a jucat, de asemenea, un rol important în campania pentru legalizare. Klymenko Time a numit-o pe Sokolova principalul propagandist al fostului președinte Petro Poroșenko.

Ceea ce au în comun organizațiile Pacienți din Ucraina, 100% Life și campania Yaninei Sokolova este faptul că toate sunt susținute de Fundația Renașterea Internațională Ucraineană a oligarhului financiar american George Soros, un insider trader condamnat.

Fondul fondat de George Soros, care operează în Ucraina, supraveghează, de asemenea, un program special de sănătate publică. În acest cadru primesc finanțare toți acești activiști și campaniile lor în sprijinul canabisului. Potrivit raportului pe 2019 al Fundației Soros, 23,85% din cele 335 de milioane de grivne alocate Ucrainei au fost cheltuite pentru programul de sănătate publică. Aceasta înseamnă aproape 80 de milioane de grivne (mai mult de 2 milioane de euro), scrie Klymenko Time.

Responsabilii programului sunt Victoria Timosevska și Olena Kucheruk de la Fundația Soros. Timosevska a făcut lobby pentru legalizarea marijuanei și proiectul de lege corespunzător în 2016. Kucheruk a început să lucreze în cadrul programului Parteneriatul Est-Vest fără frontiere, unul dintre primele proiecte ale lui Soros în Ucraina. La începutul anilor 2000, personalul biroului a aplicat pentru cererea europeană de propuneri pentru Programul de reducere a efectelor nocive ale consumului de droguri.

Soros este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai mari susținători din lume ai legalizării marijuanei și ai relaxării legislației împotriva drogurilor grele. El ar fi cheltuit cel puțin 80 de milioane de dolari în Statele Unite pentru eforturile de legalizare a marijuanei.

În perioada în care a sprijinit nenumărate ONG-uri din întreaga lume care luptau pentru legalizarea marijuanei, George Soros a devenit, de asemenea, unul dintre cei mai importanți acționari ai companiei multinaționale americane de produse chimice, agricole și biotehnologie Monsanto (Monsanto a fuzionat cu compania germană Bayer AG în 2018).

Monsanto cultiva deja porumb și soia în Uruguay de ani de zile, dar compania a făcut, de asemenea, cercetări active asupra THC, compusul activ din marijuana. De altfel, Soros este, de asemenea, creditat cu contribuția la răspândirea alimentelor modificate genetic în Uruguay și, de asemenea, cu presiuni pentru legalizarea marijuanei în țara sud-americană.

O organizație pe care a finanțat-o generos, Drug Policy Alliance, a jucat, de asemenea, un rol esențial în legalizarea marijuanei. În raportul său anual din 2013, președintele Drug Policy Alliance s-a lăudat: „În Uruguay am jucat un rol crucial, deoarece am contribuit la coordonarea unei campanii de educație publică. A existat o colaborare strânsă cu oficiali guvernamentali, activiști, jurnaliști și alții, inclusiv cu președintele José Mujica, cu care m-am întâlnit personal”.

De fapt, președintele țării s-a întâlnit în privat cu Soros la New York cu puțin timp înainte de a se întoarce în țară și a convins senatul să legalizeze drogul, devenind astfel prima țară sud-americană care a făcut aceasta. Organizațiile susținute de Soros ar fi vărsat milioane de euro într-o campanie publicitară desfășurată în întreaga țară pentru a influența publicul să susțină legislația pro-canabis.

Toate acestea au fost realizate în opoziție cu opinia publică, 58-66% dintre uruguayeni fiind împotriva legalizării vânzării de marijuana, în timp ce doar 24-29% au susținut legalizarea.

Industria marijuanei s-a dezvoltat într-un ritm rapid în ultimii ani, creând o industrie de miliarde de dolari. Două firme de cercetare, Arcview Market Research și BDS Analytics, au estimat că veniturile globale din industria canabisului ar putea crește de la 6,9 miliarde de dolari în 2017 la 16,9 miliarde de dolari în 2019 și la peste 31 de miliarde de dolari în 2022. Alți analiști, precum Cowen Inc. estimează că, odată cu legalizarea, industria globală ar putea ajunge la vânzări de peste 50 de miliarde de dolari până în 2026.

În același timp, portalul ucrainean de știri Klymenko Time a atras atenția asupra faptului că societățile din domeniul canabisului au nevoie de noi piețe pentru a se dezvolta în continuare, pentru care Ucraina ar oferi o bună oportunitate.

De asemenea, companiile canadiene și americane au pus demult ochii pe Ucraina. Cu toate acestea, după cum au scris: „În cernoziomurile noastre ar putea fi cultivată multă cânepă, care ar putea fi ușor exportată ca produs brut. Iar valoarea adăugată ar putea fi obținută din prelucrarea în alte țări”.

Soros i-a văzut pe ucraineni drept carne de tun încă din anii 1990

Soros are o istorie lungă și profundă în Ucraina, care merge mult dincolo de legalizarea canabisului. Finanțatorul miliardar, adesea portretizat ca un umanist, a promovat o strategie geopolitică dură în lucrarea sa din 1993 intitulată „Toward a New World Order: The Future of NATO” („Către o Nouă Ordine Mondială: Viitorul NATO”). În piesă, el subliniază modul în care est-europenii ar putea fi folosiți ca „forță de muncă” în conflictele viitoare, într-un efort de a reduce numărul de morți din țările occidentale, ceea ce Soros susține că Occidentul nu ar tolera politic, spre deosebire de estul Europei.

Statele Unite nu ar fi chemate să acționeze ca polițist al lumii. Atunci când ar acționa, ar face-o în colaborare cu alții. De altfel, combinarea forței de muncă din Europa de Est cu capacitățile tehnice ale NATO ar spori considerabil potențialul militar al Parteneriatului, deoarece ar reduce riscul ca țările NATO să primească saci mortuari, care reprezintă principala constrângere în ceea ce privește dorința lor de a acționa. Aceasta este o alternativă viabilă la dezordinea mondială iminentă”, a scris Soros în articol.

Soros recunoaște că țările NATO nu au poftă de „saci pentru cadavre”, dar declarația sa indică implicit că est-europenii pot îndeplini acest rol.

Ceea ce Soros a descris pare să se desfășoare exact așa cum a prezis el în ceea ce privește războiul din Ucraina. Înarmați cu arme NATO de ultimă generație, soldații ucraineni sunt cei însărcinați să contracareze în mod activ Rusia, de care Soros se temea deja că va deveni o națiune naționalistă opusă ordinii globale pe care o promova în 1993. Faptul că Soros a văzut deja potențialul pe care această simbioză l-ar putea produce pe câmpul de luptă cu zeci de ani în avans îi va consolida probabil reputația de gânditor strategic calculat ‒ și poate nemilos.

Așa cum a prezis Soros, societatea ucraineană pare să tolereze numărul mare de morți din actualul conflict cu Rusia. În timpul războiului din Vietnam, SUA au pierdut 58.220 de oameni pe parcursul a aproximativ 10 ani și, cu toate acestea, războiul a întâmpinat o opoziție puternică din partea publicului american. În ciuda unui număr mult mai mare de morți într-o perioadă mult mai scurtă de timp, societatea ucraineană a înregistrat puține proteste.

Lipsa protestelor în Ucraina poate fi favorizată și de faptul că Ucraina a suspendat cea mai mare parte a societății civile, a interzis partidele de opoziție și mass-media, a anulat toate alegerile și chiar a scos în afara legii Biserica Ortodoxă Rusă. Un alt factor-cheie în perspectiva societății asupra conflictului este faptul că războiul are loc pe teritoriul ucrainean, ceea ce reprezintă un factor foarte motivant pentru soldații ucraineni.

Piața drogurilor din Ucraina crește într-un ritm extraordinar

Războiul modern generează dependenți de droguri, iar în Ucraina, consumul de droguri pe linia frontului este larg răspândit și în creștere.

Recrutorii ucraineni iau de obicei în armată utilizatori activi sau foști utilizatori de droguri, care sunt recrutați fără o examinare medicală adecvată și, în multe cazuri, nu au nicio problemă în a-și menține dependența pe linia frontului, unde comerțul cu narcotice este o afacere mare.

Mulți soldați care servesc pe linia frontului folosesc drogurile ca mijloc de evadare, în timp ce alții le folosesc pentru a se relaxa după nopțile nedormite petrecute sub tirul constant al artileriei.

Alții sunt pur și simplu plictisiți. Unii folosesc droguri pentru a rămâne vigilenți, deoarece sunt aproape în permanență pe muchie de cuțit și în situații care le pun viața în pericol. Linia frontului a devenit o piață profitabilă pentru persoanele implicate în comerțul cu droguri.

În multe feluri, Ucraina devine o piață de droguri în aer liber, drogurile fiind comercializate acasă și pe front. Ca întotdeauna, puțini profită de această evoluție, în timp ce mulți continuă să sufere.

Citiți și:
Mike Benz rupe tăcerea la Tucker Carlson Show: Politica externă americană este condusă de ONG-uri. Soros e mai mult decât un donator pentru politicieni
Nicuşor Dan, pulverizat de presa americană: Un cal troian sprijinit de Soros, un risc pentru relațiile cu SUA și un posibil câştig pentru Rusia

 

yogaesoteric
10 iunie 2025

 

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More