Lansarea cărţii profesorului yoga Gregorian Bivolaru «The secret tantric path of love to happiness and fulfilment in a couple relationship» la Londra

de Adina Stoian – Natha Yogaschool Denmark
 

Ziua de vineri, 26 noiembrie 2010, în Londra, o zi de toamnă târzie, cu vreme neaşteptat de frumoasă, infirmând mitul „ploii englezeşti” – a reprezentat pentru mine una dintre cele mai fericite zile ale acestui an şi „se califică” printre cele mai fericite şi importante 10 evenimente ale ultimilor 10 ani.

Lansarea celebrei „Biblii a cuplurilor” (cum este supranumită de către unii dintre colegii noştri lucrarea lui Grieg „Secrete amoroase esenţiale pentru cuplurile yoghine care aspiră să fie fericite”) reprezintă încununarea unui periplu care a durat mai bine de 3 ani şi a cuprins mai multe continente devenind, am putea spune, o manifestare cu adevărat internaţională. De ce? Iată câteva indicii: cartea este scrisă de Grieg, profesor de yoga român actualmente locuind în Suedia. A fost tradusă de un colectiv de traducători din România, corectată de cursanţi yoga din Australia şi Anglia, editată în forma finală a englezei academice de un editor din New York, publicată la editura Natha Publishing House din Danemarca şi lansată oficial într-o sală britanică foarte tradiţională (aparţinând complexului Savoy) aflată exact în centrul Londrei la un minut de Big Ben, în celebra ‚milă pătrată’ a City-ului londonez…
 
Şi acesta este doar începutul poveştii… Aceasta fiind prima carte a lui Grieg care a apărut în limba engleză, publicată de o editură din străinătate (pentru că lucrări în engleză, cărţi şi broşuri au mai fost publicate în România pentru diferite simpozioane de yoga) am dorit să realizăm o lansare demnă de acest debut unic. Reprezentând o necesitate divin integrată, sponsori generoşi s-au simţit inspiraţi spontan să contribuie la susţinerea ei, astfel încât am colaborat împreună atât la mediatizarea evenimentului cât şi la realizarea lui efectivă.
 
Pentru seara festivităţii de lansare a cărţii a fost aleasă o sală distinsă precum şi un program special. Astfel, Natha Publishing House împreună cu Tara Yoga Centre din Londra au organizat lansarea cărţii „The secret tantric path of love to happiness and fulfilment in a couple relationship” a profesorului yoga Gregorian Bivolaru însoţită de un seminar introductiv despre TANTRA prezentat de Adina şi Mihai Stoian şi de un concert al formaţiei DEVAS.
 
Am început evenimentul vineri, 26 noiembrie, la ora 18 cu un foarte scurt moment de suflet – un videoclip de 7 minute realizat de către studioul Sofrozin intitulat „Despre Iubire” după Kahlil Gibran. Participanţii (aproximativ 300 de persoane) au intrat astfel în starea specială de interiorizare şi transfigurare care a caracterizat apoi întreaga seară.

A urmat o prezentare concisă despre ce este TANTRA – calea spirituală milenară a expansiunii conştiinţei folosind energia. Am prezentat pe scurt principii tantrice referitoare la misterele polarităţii (SHIVA-SHAKTI), la reflectarea acestora în viaţa de zi cu zi, în special în interacţiunea polară în cadrul unui cuplu format de un bărbat şi o femeie care se iubesc şi urmăresc conştient să evolueze împreună practicând TANTRA. Mihai a continuat intrând în detalii în legătură cu o revelaţie extraordinară referitoare la conexiunea dintre TANTRA YOGA şi simbolismul spiritual al roţii energiilor divine, precum şi modul în care aceasta reflectă – analogic şi simbolic – atât cele patru forţe fundamentale prezente în natură (forţa gravitaţională, electro-magnetismul, forţa nucleară tare şi forţa nucleară slabă) cât şi cele patru interacţiuni umane principale – iubirea de Absolut (Dumnezeu), iubirea polară în cuplu, legăturile afective între femei şi iubirea frăţească între bărbaţi. Expunerea in extenso a acestor mistere se găseşte în introducerea scrisă de Mihai pentru această carte.

Am continuat cu o prezentare a cărţii, ediţia în limba engleză. Ea este mai bogată cu 150 de pagini decât ediţia în limba română şi, ca o confesiune, vă spun că până în ultima zi a editării formei finale a cărţii am tot primit propuneri şi sugestii transmise de către Grieg despre ce ar fi bine să mai adăugăm astfel încât să reuşim să facem cartea accesibilă publicului larg.

Structura cărţii este gândită astfel încât să fie mult uşurată asimilarea mesajului spiritual şi a revelaţiilor unice realizate de către Grieg. Ea începe cu o introducere de aproape 40 de pagini despre calea tantrică. Continuă cu două capitole despre auto-disciplina euforică şi profund transformatoare a continenţei sexuale – care reprezintă un secret tantric milenar oferit din nou lumii moderne ca soluţie unică şi revoluţionară pentru utilizarea energiei erotice în vederea transformării spirituale a fiinţei umane. Apoi urmează cele patru părţi principale ale cărţii grupate în 65 de capitole încheiate cu concluzii, o anexă despre iubire şi misterele ei, aforisme spirituale profund inspiratoare, un capitol despre autor şi aspectele unice ale învăţăturilor lui spirituale. Urmează un glosar generos şi în final revelarea secretului contactării Marii Puteri Cosmice CHINNAMASTA prin intermediul YANTRA-ei sale.

Astfel au trecut primele două ore ale programului. A urmat mesajul special al lui Grieg adresat participanţilor la acest eveniment. Deşi anunţat iniţial ca un mesaj relativ scurt (20-30 minute) am avut bucuria să primim o conferinţă vastă şi minunată de aproape 4 ore (3h53min). Totuşi timpul rezervat evenimentului a fost limitat aşa încât, la sugestia lui Grieg, am vizionat prima oră a acestei conferinţe (redactată în prealabil ca un film cu subtitluri în limba engleză – astfel încât participanţii ne-români au putut urmări şi ei cu atenţie) şi cei care au dorit au primit ulterior cadou un DVD cu întreaga lectură.

După aceasta a urmat o scurtă pauză în care cei aproape 300 de participanţi au mers în camerele de recepţie pentru a-şi ridica exemplarele de carte semnate de autor pe care le comandaseră în prealabil.

În finalul serii ne-am delectat cu concertul formaţiei DEVAS. Deşi început cu o uşoară ezitare datorită unor dificultăţi tehnice, odată depaşite acestea, concertul s-a dovedit a fi un moment de mare rafinament artistic şi inspiraţie adresat sufletului. Publicul a fost fermecat de stilul electronic-simfonic genial al acestei formaţii noi care cântă muzică spirituală.

În final, la sugestia autorului, editura a organizat o loterie la care au participat toţi cei din public prin care s-au oferit 12 exemplare ale cărţii norocoşilor câştigători. Uimitor a fost pentru noi toţi faptul că 10 dintre câştigători au făcut parte din inimoasa echipă de colegi care a ajutat la realizarea evenimentului, fie lucrând la aspecte legate de publicitate şi pagina de internet, fie făcând parte dintre cei care au împărţit fluturaşii cu reclama lansării cărţii, timp de 2 săptămâni, pe străzile Londrei.

Pe întreaga durată a acestui eveniment extraordinar, am perceput cu intensitate câmpul energetic de susţinere creat de Grieg (care ne anunţase că o să fie prezent în mod subtil la acest debut internaţional) – starea de încântare, chiar exaltare euforică, inspiraţie şi graţie mi-a inundat sufletul continuu şi a avut ecouri ample încă trei zile după succesul lui.

Am simţit şi realizat în forul meu lăuntric forţa mesajului spiritual al lui Grieg ca pe un val de transformare profundă oferit cu generozitate, nobleţe şi măreţie întregii lumi, atât prin accesibilitatea limbajului (lucrarea este publicată în limba engleză – a doua limbă de circulaţie internaţională vorbită pe glob) cât şi prin accesibilitatea procurării ei: oricine o poate comanda prin celebrul distribuitor de carţi Amazon.com cât şi prin site-ul editurii daneze.

La două zile după succesul lansării cărţii lui Grieg la Londra (duminica), am simţit inspiraţia să realizez o meditaţie de sinteză a evenimentului în care am perceput manifestarea Graţiei Divine intermediată de ghidul nostru spiritual, modulată pentru noi toţi într-un mod foarte accesibil, „palpabil” chiar: fericire fără obiect, împlinire profundă în inimă şi în spirit, însoţită de o anumită cristalizare a viziunii interioare referitoare la calea spirituală, DHARMA şcolii noastre de yoga şi multe alte stări inefabile de rezonanţă cu misterul şi dumnezeirea.
 

 

Citiţi şi:


Fotoreportaj: Lansarea cărţii «The secret tantric path of love» – Londra 2010

Tantra – Calea Extazului

În cadrul relaţiilor amoroase, urmăriţi să vă cunoaşteţi cu frenezie şi adoraţie unul pe celălalt

yogaesoteric

07 decembrie 2010

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More