Le Parisien: «Aluminiul din vaccinuri: un raport care deranjează». «Nu doza face otrava», arată rezultatele studiului ținut la secret de autorități

 

Anul trecut, Le Parisien publica un articol despre rezultatele unui raport pe care autoritățile franceze l-au ținut secret mai multe luni.

„Într-un raport din luna martie 2017, care nu a fost niciodată publicat, oamenii de știință subliniază riscurile induse de prezența aluminiului în vaccinuri”, scriu jurnaliștii de la Le Parisien.

Acest raport indică riscurile inerente ale aluminiului pe care-l conțin majoritatea vaccinurilor. Și de asemenea oferă piste, în special genetice, despre care experții sunt de acord că trebuie să fie urmărite și aprofundate. Dar, iată că „aceste concluzii sunt datate din… martie (2017) și de atunci nimic”, spune Guillemette Crépeaux, cercetător la INSERM si co-autor al studiului, care a avut acces la raportul final.

Deși finanțat de ANSM – deci cu fonduri publice – și în plină dezbatere agitată despre extinderea vaccinării obligatorii la copii la unsprezece vaccinuri, spre stupefacția asociațiilor pacienților, acest raport nu a fost făcut public.

„Avizele consultative ale Consiliului științific nu sunt destinate publicării. Asta nu înseamnă că încercăm să le ascundem”, se apără ANSM.

Doza nu face otrava

Chiar și atunci când este injectat în „doze mici” în mușchii șoarecilor, adjuvantul de aluminiu „poate induce acumularea de aluminiu pe termen lung și efecte neurotoxice”, notează echipa lui Gherardi. În mod evident, contrar a ceea ce este admis în mod obișnuit, chiar și o mică doză ar putea provoca complicații.
„Doza nu face otrava”, rezumă cercetătorii.

E o ipoteză considerată neconvingătoare de unul din cei trei experți independenți ai ANSM, dar aplaudată de un al doilea, care se exprimă în acești termeni în raport: „rezultatul deosebit de inovator (…) este evidențiat în mod deosebit de un efect doză-răspuns neliniar în materie de neurotoxicitate, cele mai mici doze fiind selectiv neurotoxice (scăderea locomoției, creșterea aluminiului cerebral)”, a scris el.
Anumiți șoareci „sunt, de fapt, mai puțin activi, au tulburări comportamentale”, explică Guillemette Crépeaux.

Spre o „predispoziție genetică”?

Acest studiu pune în evidență factorii genetici pentru predispoziția de a dezvolta, după vaccinare, miofasciita macrofagică (o afecțiune ce provoacă oboseală, dureri musculare și chiar tulburări neurologice). Șapte gene sunt de fapt „supra-reprezentate” la pacienții afectați. Oare am putea avea o susceptibilitate genetică ce ne face să reacționăm la vaccinurile din aluminiu? Această cale de cercetare, considerată „extraordinară” de către unul din membrii Consiliului, face acum obiectul unei cereri de brevet din partea cercetătorilor.”

„Și acum?”, se întreabă jurnaliștii francezi. „Aprofundarea este necesară”, se precizează, încurajator, în avizul Consiliului științific. În discuția dintre experți, directorul ANSM, Dominique Martin, „solicită autorităților publice să își asume responsabilitățile pentru această chestiune”.

Contactat, ministrul Sănătății a declarat că „acest studiu nu schimbă cu nimic concluziile actuale: până în prezent nu există niciun argument științific care să pună în discuție siguranța vaccinurilor. Nimic nu demonstrează vreun pericol”, insistă el. Dar e necesar să continuăm studiile? „Desigur, suntem pentru”. „Întrebările, în mod evident, trebuie să găsească răspunsuri”, notează ANSM. Când și cu ce bani? Nimeni nu a fost în măsură să răspundă…, încheie jurnaliștii articolul din Le Parisien.

Active News a publicat, încă din primăvara anului 2016, mai multe articole despre studiile dedicate efectelor aluminiului din vaccinuri, studii realizate de profesorul Romain Gherardi, director al Unității INSERM (Institutul Național de Sănătate și Cercetare Medicală) din Universitatea Paris-Est și șef al serviciului Histologie – Embriologie din Spitalul Henri Mondor (Créteil), centru de referință pentru bolile neuromusculare.

Ce efect are asupra oamenilor aluminiul din vaccinuri

Un număr de 20 de milioane de francezi au fost vaccinați împotriva hepatitei B, între anii 1994 – 1997. Un an mai târziu, medicii au observat apariția unei afecțiuni de origine necunoscută în rândul persoane vaccinate. Profesorul Romain Gherardi susține că principalul vinovat este aluminiul din vaccinuri.
În 2012, parlamentarii francezi au cerut instituirea unui moratoriu pentru vaccinurile pe bază de aluminiu.

Citiți și:

Adjuvanţii pe bază de aluminiu din vaccinuri produc boli autoimune grave

Ce efect are asupra oamenilor aluminiul din vaccinuri

 

yogaesoteric
4 decembrie 2018

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More