Lecția americană adresată către toți dictatorii lumii: «Nu renunțați la armele nucleare dacă nu vreți să fiți răsturnaţi!»
Moammar Gaddafi a fost răsturnat de o coaliție occidentală condusă de Washington, după ce renunțase la programul său nuclear și la sprijinirea teroriștilor. Regimul din Pakistan, care deține arme nucleare, l-a adăpostit vreme de un deceniu pe cel mai căutat terorist din toate timpurile (Bin Laden) și nu a pățit nimic, ba chiar este sprijinit de Washington. Nici lui Kim Jong-un, care patronează cea mai sinistră dictatură din lume, nu i se întâmplă nimic, pentru că are arme nucleare. Christina Lin, membră a Center for Transatlantic Relations la SAIS Johns Hopkins University și cercetătoare la IHS Jane’s, semnează un articol incendiar pentru Asia Times. Un articol pe care am decis să-l prezentăm integral, în ciuda unor tușe anti-americane, tocmai pentru luciditatea ideilor sale directe.
În 2011, Christian Science Monitor publica un foarte instructiv articol despre învățămintele războiului Statelor Unite în Libia. Intitulat „O lecție tulburătoare despre Libia: Nu renunțați la armele nucleare”, materialul din ziarul american sublinia că dacă un stat renunță la armele nucleare, riscă să fie invadat de către Statele Unite.
În 2003, Moammar Gaddafi a acceptat să renunțe la abia lansatul său program nuclear în schimbul recunoașterii diplomatice și integrării în politica economică globală. Cu toate acestea, în 2011 el a fost ucis, iar țara sa distrusă, când Statele Unite au provocat o schimbare violentă de regim în Libia.
În 1983, Israelul a distrus reactorul nuclear Osirak. În 2003, Statele Unite au invadat Irakul și l-au ucis pe Saddam Hussein într-o altă schimbare violentă de regim.
În 2007, Israelul a distrus reactorul nuclear Al-Kibar din Siria. În 2011 – 2012, după modelul schimbării de regim din Libia, Statele Unite în colaborare cu Arabia Saudită, Qatar și Turcia au început operațiunile de schimbare a regimului lui Assad din Siria.
Toate acestea impun întrebarea: Ar mai fi fost Statele Unite atât de dornice să invadeze aceste state dacă ele dețineau arme nucleare?
Generalul Wesley Clark, fost comandant al forțelor NATO din Europa, a dezvăluit că în 2001 Pentagonul avea o listă cu șapte țări în care urmărea o schimbare de regim: Irak, Siria, Liban, Libia, Somalia, Sudan și Iran. Generalul era uluit că niciuna dintre aceste țări nu avea legături cu Al-Qaeda sau cu Arabia Saudită, implicate în atacurile de la 11 septembrie 2001.
Acum, când multe dintre țintele de pe listă au fost deja bifate, unele dintre statele rămase ar putea fi constrânse să apeleze la factorul suprem de descurajare pentru a evita o schimbare de regim. De fapt, Coreea de Nord a citat explicit Libia și Irakul ca prime exemple pentru care Phenianul nu va renunța niciodată la armele sale nucleare.
Citiţi şi:
Americanii cred datorită orgoliului lor imens că lor li se cuvine să conducă lumea
Un fost ofiţer al armatei americane face dezvăluiri cutremurătoare: teroriștii sunt finanțați prin intermediul unor conturi din bănci elvețiene
Putin acuză SUA că «se foloseşte de grupări teroriste» pentru a destabiliza guvernele altor țări
yogaesoteric
10 noiembrie 2016