Liderul tenisului mondial, sârbul Novak Djokovic, se opune vaccinării obligatorii și pașaportului de vaccinare: „Am fost întotdeauna un susținător al libertății de a alege”

Cu doar câteva zile înainte ca Parlamentul European să voteze asupra pașapoartelor de vaccinare care vor condiționa călătoriile internaționale intra-comunitare, jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic, nr. 1 ATP, și-a exprimat dorința ca vaccinurile experimentale covid să nu devină o condiție pentru ca jucătorii să poată participa la turneele ATP și a afirmat că el crede în libertatea de alegere.

Este un subiect sensibil. Mulți oameni doresc să se întoarcă la viața lor normală, indiferent care a fost, și încearcă să evite infectarea cuiva sau a lor înșiși, înțeleg asta, este o responsabilitate. Dar când vine vorba de vaccinări, am fost întotdeauna un susținător al libertății de alegere”, a declarat Djokovic.

La începutul lunii aprilie, ATP a făcut noi precizări, conform cărora jucătorii care au fost vaccinați nu vor fi considerați contact direct al niciunei persoane testate pozitiv la coronavirus. De asemenea, ATP a întocmit și o listă cu facilități pentru jucătorii care au fost vaccinați, discriminându-i pozitiv față de cei nevaccinați.

În replică, Novak Djokovic a spus că există „o mulțime de precizări despre vaccinuri”, dar nu și o claritate în privința (ne)obligativității lor. El este încrezător în libertatea de alegere și speră că vaccinarea nu va deveni obligatorie.

A existat o mare neclaritate, aș spune, dacă va fi nevoie de vaccinare obligatorie pentru a participa la un turneu organizat de ATP. Nu cred că se va ajunge la asta. Sper că nu, pentru că eu am crezut întotdeauna în libertatea de a alege. Sper să nu devină obligatoriu, o spun clar de pe-acum, pentru că sunt total împotrivă”, a explicat liderul mondial, citat de Eurosport.

Întrebat dacă el se vaccinează sau nu, Novak Djokovic a menționat că nu va face paradă privind statusul vaccinal personal.

Voi ține pentru mine decizia. Este o chestiune personală și nu vreau să intru în acest joc, pro și contra vaccinurilor, joc pe care mass-media îl promovează din păcate în aceste zile. Nu vreau să fiu etichetat drept cineva care se opune vaccinului sau dimpotrivă…”, a punctat Djokovic.

Oricine dorește să se vaccineze se poate vaccina și eu respect asta, cine nu vrea, nu e necesar. Nu sunt medic, nu sunt virusolog, pentru a vorbi cu cunoștință de cauză despre aceste aspecte, dar din ceea ce am văzut din afară … există o diversitate de opinii cu privire la ceea ce este bine de făcut. Libertatea de alegere este ceea ce susțin.”

Jucătorul sârb a fost testat pozitiv pentru covid-19 anul trecut, a trecut prin boală și asta i-a conferit o imunitate naturală. Din declarațiile anterioare reiese că el nu îmbrățișează vaccinarea obligatorie și nu consideră corectă condiționarea călătoriilor internaționale de statusul vaccinal al cetățenilor.

Într-o conversație cu mai mulți sportivi sârbi, în aprilie anul trecut, Djokovic a declarat: „Personal, mă opun vaccinării și nu aș vrea să fiu forțat de cineva să fac un vaccin pentru a putea călători. Dar dacă devine obligatoriu, ce se va petrece? Va fi necesar să iau o decizie. Am propriile mele gânduri despre această problemă și nu știu dacă aceste gânduri se vor modifica la un moment dat”, menționa sârbul anul trecut.

Citiţi şi:
Cozmin Gușă: Eu am refuzat să mă vaccinez pentru că nu ni s-a explicat nici până acum de unde a venit acest virus artificial
Răzvan Constantinescu: Sunt medic. Nu port mască în afara activității profesionale și NU MĂ VACCINEZ!
Dr. Vasile Astărăstoae: «Nu mă voi vaccina împotriva coronavirusului»

 

yogaesoteric
22 iunie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More