Lista cu numele și funcțiile masonilor care conduc Ritul Scoțian Antic și Acceptat. Legăturile lui Valeriu Zgonea cu aceștia

 

Valeriu Zgonea, fostul președintele al camerei deputaţilor, a fost cununat de un Mare Maestru al Ritului Scoțian Antic și Acceptat – un fost actor, acum partener de afaceri cu oligarhii ruși, ajuns până la ultimul grad în masoneria română, gradul 33. Așa se poate decripta sprijinul de care se bucură Valeriu Zgonea în rândul instituțiilor statului care l-au susținut, în ciuda excluderii din PSD. Legături ciudate, relevate de o anchetă a Flux 24 și EvZ. Este Valeriu Zgonea mason, iar nașul lui de cununie este cel care l-a introdus în cercurile înalte ale discretei organizații?

Valeriu Zgonea, fost președinte al Camerei Deputaților, susținut public de ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a fost cununat anul trecut de un personaj apropiat de oligarhii Kremlinului și asociat în afaceri cu un fost agent al serviciului militar sovietic, GRU, susține Flux 24.

Este vorba de Stelian Nistor, fost proprietar al Iulius Mall Suceava, un fost actor, director al Teatrului Nottara de unde a fost dat afară în urma unui scandal.

Stelian Nistor este asociat într-o firmă de transporturi cu Boris Golovin, fost ofițer GRU, serviciul militar de informații sovietic, reprezentant în România al oligarhilor ruși Oleg Deripaska și Igor Ziuzin, doi oligarhi ai Kremlinului, relata recent bn24.ro.

Ziuzin controlează grupul OAO Mechel din care fac parte COS Târgoviște și Industria Sârmei Câmpia Turzii.

Nașul lui Zgonea, Stelian Nistor, este asociat majoritar (65%) la firma Niso TransEurope SRL București, alături de deputatul PSD de Bacău Lucian Șova (35%), fost director în Ministerul Transporturilor, susține Flux 24. Până aici, nimic extraordinar.

Numai că investigațiile EvZ au scos la iveală un aspect mai puțin cunoscut. Personajul aflat în discuție, Stelian Nistor, mai are o calitate importantă: este Mare Maestru al MLNR (Marea Lojă Națională din România), mason de rangul 33, cu grad de Suveran Mare Comandor într-una din lojile de perfecționare ale masoneriei. Această calitate a sa, extrem de importantă în condițiile în care numeroși reprezentanți ai statului și politicieni sunt masoni, deci subordonați lui Stelian Nistor, a ieșit la iveală odată cu suspendarea din toate activitățile masonice a fratelui Costel Iancu, fost Mare Maestru al Ritului Scoțian Antic și Acceptat.

Ritul Scoţian Antic și Acceptat a fost instalat în România în 1922, de către o delegație a Francmasoneriei Franceze. La data de 11 noiembrie 2006, Marele Orient de Rit Scoțian Antic și Acceptat din România s-a constituit regular în urma unui Convent masonic care a avut loc la Cluj-Napoca. Costel Iancu a fost unul din fondatori. Excluderea sa din masonerie s-a produs ca urmare a unui decret semnat de Radu Bălănescu.

În 23 septembrie 2015 (conform masonilor, anul 6015), Marele Maestru al Marii Loji Naţionale din România, Radu Bălănescu, a trimis către fraţii săi un decret în care arată motivele ce au dus la suspendarea fratelui Constantin Iancu.

Transcrierea integrală a documentului:
„Ca urmare a situaţiei generate de suspendarea fratelui Costel (Constantin) Iancu din toate activităţile masonice, conform Decretului Nr. 2109/RB al Marelui Maestru al Marii Loji Naţionale din România, emis în urma Hotărârii Tribunalului Masonic din data de 21 septembrie 2015, Supremul Consiliu de Grad 33 şi Ultim al Ritului Scoţian Antic şi Acceptat din România s-a întrunit, în conformitate cu Statutul Supremului Consiliu şi Marile Constituţii, în data de 25 septembrie 2015 şi a ales noua echipă de Demnitari şi Ofiţeri, după cum urmează:

 

 
1. Demnitarii aleşi ai Supremului Consiliu de Grad 33 şi Ultim al Ritului Scoţian Antic şi Acceptat din România:

Stelian Nistor, 33 – Suveran Mare Comandor
Costin Cuneşteanu, 33 – Locotenent Mare Comandor
Ioan Grigore Popa, 33 – Mare Prior
Cristian Panciu, 33 – Mare Cancelar
Florea Voinea, 33 – Mare Ministru de Stat
Ştefan Marian, 33 – Mare Secretar General
Adrian Dragomirescu, 33 – Mare Trezorier
George Ivaşcu, 33 – Mare Colector şi Ospitalier
Nicolae Brânzea, 33 – Mare Capelan

2. Ofiţerii numiţi ai Supremului Consiliu de Grad 33 şi Ultim al Ritului Scoţian Antic şi Acceptat din România:

Alecsandru Hociotă – Director Executiv
Pirerre Joseph de Hillerin – Orator
Daniel Hotăranu – Expert
Bogdan Popescu – Maestru de Ceremonii
Cristian Cornel Kameniczki – Mare Comandant al Trupelor
Gheorghe Angelescu – Mare Şambelan
Răsvan Cernat – Purtător de Stindard
Miron Murea – Purtător de Spadă
Dan Dumitrescu – Herald / Arhivar
Cătălin Grigorescu – Intendent
Tudor Nicolae – Medic
Viorel Marian – Secretar General Adjunct
Emanuel Florea – Cancelar Adjunct
Traian Caramanian – Suveran Mare Inspector General, responsabil de Regiunea Sud-Est.”


Citiți și:

Guvernul Ponta îi cadorisește pe masoni cu un teren unde să-și construiască sediul

O istorie adevărată: NĂSTASE «SCATIU»

Înainte de a-l turna la Securitate, Gelu Voican Voiculescu a încercat să-l racoleze pe Gregorian Bivolaru în francmasonerie

 

yogaesoteric
2 iulie 2016

 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More