Lovitură încasată de ideologia gender în Ungaria


Parlamentul de la Budapesta a votat legea care prevede ca în documentele oficiale și în actele de identitate să fie înregistrat sexul biologic la naștere, iar acesta nu va putea fi modificat


Parlamentul Ungariei a votat proiectul de lege propus de Guvern, care pune capăt recunoașterii legale a oamenilor care se cred de alt gen decât cel afirmat de sexul biologic, și care definește sexul exclusiv ca „sexul biologic bazat pe caracteristicile primare și pe cromozomi”.

Conform actului normativ impulsionat de partidul premierului Viktor Orban, Fidesz, în documentele oficiale și în actele de identitate va fi înregistrat sexul biologic la naștere, iar acesta nu va putea fi modificat niciodată. Așadar, persoanele transsexuale nu vor mai putea obține acte conform aşa-zisei lor identități de gen.

Activiștii ideologiei gender critică decizia și spun că „împinge țara spre anii întunecați ai Evului Mediu”.

Noua legislație, adoptată cu largă majoritate de Parlamentul de la Budapesta (134 de voturi pentru, 56 de voturi împotrivă) în data de 19 mai, limitează identificarea persoanelor în documentele oficiale doar la sexul înregistrat la naștere, care este imposibil de acum de modificat pe cale juridică.

Grupurile LGBT și militanții de stânga au reacționat cu indignare față de propunerea guvernului de la Budapesta, care pune capăt unei perioade în care orice persoană își putea alege „genul dorit”. Măsura este contestată de mai multe organizații civice și chiar la nivelul UE, o scrisoare semnată de 60 de europarlamentari adresată guvernul din Ungaria afirmând că noua lege duce la „creșterea discriminării, hărțuirii și violențelor, deoarece producerea sau prezentarea documentelor publice i-ar obliga pe transgenderi să-și dezvăluie identitatea originară”.

După realegerea sa în 2018, premierul Viktor Orban a lansat o serie de inițiative de susținere a valorilor creștine și tradiționale. La începutul lunii mai, parlamentul de la Budapesta a respins ratificarea Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice (cunoscută și sub numele de Convenția de la Istanbul), estimând că acest document promovează ideologia de gen.

Citiţi şi:

Polonia: ideologia LGBT este «o ameninţare la adresa naţiunii, identităţii şi existenţei noastre”

Document șocant emis de ONU. Standardele organizației privind «educația sexuală» introduc agenda propagandei LGBT în grădinițe


 

yogaesoteric
30 septembrie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More