Lovitură pentru Leyen în scandalul contractelor covid: Președinta Comisiei speciale covid din Parlamentul European a făcut dezvăluiri bombă

Preşedinta Comisiei speciale covid din Parlamentul European, Kathleen Van Brempt, a făcut dezvăluiri bombă despre contractele cu Pfizer semnate de Ursula von der Leyen.După ce Parchetul European a confirmat existenţa unei anchete în curs privind achiziţionarea de vaccinuri la nivelul Uniunii Europene, Kathleen Van Brempt, preşedinta Comisiei covid din Parlamentul European, a făcut într-o postare pe Twitter, pe data de 15 octombrie 2022, dezvăluiri bombă cu privire la relaţia dintre Pfizer şi Ursula von der Leyen.

„Comisia covid va urmări ancheta EPPO cu foarte mare atenție. Mai multe aspecte ale celui de-al treilea contract Pfizer merită analizate, mesajele text dintre președintele Comisiei [şi Albert Bourla] și faptul că nu există niciun document privind negocierile preliminare [dintre cei doi]. Este necesar să știm de ce cel mai mare contract este cel mai puțin transparent. Este necesar să înțelegem de ce UE este obligată să cumpere 1,8 miliarde de vaccinuri Pfizer/BioNTech, indiferent de nevoi şi indiferent dacă au intrat pe piață jucători noi și mai buni. Multe contracte din UE au rezervat «dreptul» de a cumpăra, dar prin contractul Pfizer avem «obligația» de a cumpăra. De ce ne-am abătut de la procedura normală pentru un contract care ne acoperă nevoile de multe ori, pentru o perioadă în care toţi ar fi fost de așteptat să fie vaccinaţi (2022 și 2023)?”, a scris aceasta pe Twitter.

https://mobile.twitter.com/EUProsecutor/status/1580871549837791232

„Cele spuse de preşedinta Comisiei covid reprezintă o modificare de paradigmă a acesteia, pentru că, dacă până acum această comisie s-a comportat ca şi cum scopul îi era să ofere scuze Ursulei von der Leyen pentru modul fraudulos în care a semnat contractele cu firme de vaccinuri, acum preşedinta recunoaşte că e o problemă cu lipsa de transparență a contractelor, precum şi cu modul şi scopul de achiziţionare al vaccinurilor.

Când, în urmă cu un an, am început să vorbesc împreună cu colegii mei despre netransparența contractelor şi alte abuzuri făcute de Ursula von der Leyen, mulţi îmi spuneau că nu vom reuşi mai nimic, că sunt doar vorbe, că ne punem cu cei mai tari din UE etc. Scuze peste scuze pentru a nu face nimic. Evident, am ignorat toate «recomandările» de a ne opri şi am continuat să facem ceea ce credem că este necesar în calitate de aleşi ai oamenilor, pentru a-i reprezenta cum se cuvine.

Azi recunoaşte toată lumea că e o problemă cu nepublicarea integrală a contractelor. De asemenea, în urma acţiunilor noastre, Pfizer recunoaşte oficial, la întrebarea colegului Rob Ross, că de fapt ei nu au testat vaccinul să vadă dacă opreşte transmisia virusului. Ulterior acest aspect a fost recunoscut şi de un reprezentant al Comisiei Europene la o întrebare pe care i-am pus-o.

De luni, 10.10.2022, până astăzi, 15.10.2022, tot ce se pretindea despre aceste vaccinuri s-a modificat radical”, a comentat europarlamentarul Cristian Terheș pe Facebook.

Citiți și:
Contracte secrete privind vaccinurile covid dezvăluie modul în care Pfizer a constrâns guvernele pentru a-și maximiza profiturile
Ursula von der Leyen, pusă la zid în UE. A negociat de capul ei achiziția uriașă de vaccinuri covid. Avem Raportul Curții de Conturi al UE

 

yogaesoteric
29 noiembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More