Lumea aparent civilizată și rușii neapărat sălbatici

După scandalul de anul trecut, în care Novak Djokovic a arătat lumii întregi ce înseamnă să fii un mare campion și în afara terenului de tenis, iată că oficialii de la antipozi recidivează.

Federaţia Australiană de Tenis a interzis drapelele Rusiei şi Belarusului la Australian Open 2023, în urma unei solicitări a ambasadorului ucrainean. „Condamnăm ferm afişarea publică a steagurilor ruseşti în timpul meciului jucătoarei ucrainene Katerina Baindl de la Australian Open (cu rusoaica Rakhimova – n.red.)”, a scris Vasyl Miroshnichenko pe Twitter, precizând că a solicitat Federaţiei Australiene să aplice politica „drapelului neutru”. Același diplomat ceruse cu o săptămână înainte interzicerea jucătorilor ruşi şi belaruşi, după modelul de la Wimbledon 2022.

Aţi fi putut interzice jucătorii ruşi şi să vă poziţionaţi reacţionând serios la aceste incidente previzibile, dar aţi ales laşitatea”, a postat pe Twitter și australianul Doug Trappett, fost ambasador la Kiev în perioada 2015-2016.

Politica și propaganda (de stânga, globalistă) deșănțată interferează din ce în ce mai mult cu mișcarea sportivă. S-a văzut în mod evident la mondialul de fotbal din Qatar, când naționala Germaniei s-a dat în spectacol după un scenariu infantil, fiind ridiculizată pe măsura gestului.

Occidentul colectiv, prin intermediul organelor de presă militarizate, încearcă să insufle ideea că toți rușii s-ar cuveni să fie pedepsiți exemplar ca urmare a conflictului din Ucraina. Această rusofobie exacerbată de mass-media face prea puține distincții. Doar disidenții regimului Putin pot fi numiți oameni. Ceilalți, fie că vorbim despre scriitori, artiști, cântăreți, sportivi sau simpli cetățeni care își încurajează favoriții din tribunele de la Australian Open, sunt dușmani ai poporului civilizat din Vest. Până și Pușkin, Tolstoi sau Dostoievski au devenit indezirabili de când Pentagonul a decis să lupte cu Armata Roșie până la ultimul ucrainean.

Intenționat sau nu, rusofobia dusă la extrem (practic, o xenofobie pe model interbelic) nu face decât să trezească sentimente similare din partea unor oameni obișnuiți din Rusia, care până mai ieri aveau un dram de simpatie față de Occident. Incită și mai mult spiritele, creează premisele unei rupturi iremediabile Est-Vest. A unui conflict mai profund decât pare la prima vedere, cu efecte funeste greu de estimat.

Paradoxal, adepții stângii globaliste care invocă toleranță maximă în raport cu minoritățile, se dovedesc a fi extrem de intransigenți când vine vorba despre oponenții lor ideologici. Le pun imediat tot soiul de ștampile (indisciplinați, teroriști, putiniști), îi cenzurează, rescriu istoria în mod convenabil, demolează statui, devin violenți verbal și fizic ș.a.m.d. Într-un cuvânt, se pretind a fi deținătorii adevărului suprem. Iar oricine contestă acest „adevăr” se cere să fie aspru pedepsit.

Amestecul brutal al politicii în artă și sport face parte din arsenalul murdar al globaliștilor fără niciun Dumnezeu. În fond, oficialii de la Australian Open au acționat în spiritul civilizației occidentale. Ce și-au zis? Este turneul nostru, sunt banii noștri, deci noi facem regulile după bunul plac. Să zică mersi Medvedev că nu-l obligăm să joace cu drapelul Ucrainei pe tricou.

La fel cum pandemia a împărțit oamenii în două categorii, una evident merituoasă, cealaltă plină de păcate, războiul reușește să ridice un zid de netrecut între lumea aparent civilizată și rușii neapărat sălbatici, de neiertat.

Citiți și:
Pentru ucraineni, cultura rusă este complice de război și se dorește a fi alungată dintre occidentali
Pavel Kiseleff – cine a fost și de ce „cultura anulării” rusofobe ar vrea să schimbe numele șoselei care îi poartă numele?

 

yogaesoteric
18 februarie 2023

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More