Lumina sfântă din Ierusalim, o minune din zilele noastre, sub lupa ştiinţei

 

În cadrul unei întâlniri academice desfăşurate la Moscova, un fizician rus a prezentat măsurătorile pe care le-a efectuat asupra fenomenelor electrice din timpul coborârii Sfântului Foc (Lumina Sfântă a Învierii).

Rezultatele experimentului oamenilor de ştiinţă ruşi, întreprins în Duminica Mare din anul 2008, în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, au fost prezentate în secţiunea „Creştinism şi ştiinţă” a respectivei întâlniri.

Şeful Institutului pentru Energie Atomică Kurchatov, doctor în fizică şi matematică, Andrey Volkov, a vorbit despre măsurătorile pe care făcut asupra undelor radio lungi de joasă frecvenţă în Biserica din Ierusalim, atunci când se coboară Lumina Sfântă a Învierii (Lumina de Paşti). Cercetătorul a folosit echipamente speciale pentru a face aceste măsurători în biserică, timp de 6 ore şi jumătate, cât a fost aşteptat Focul Sfânt, înregistrând datele pentru ca în lunile următoare să treacă la analiza acestora.

Volkov consideră „miracol absolut” diferenţa dintre parametrii (indicii) înregistraţi în ziua anterioară coborârii Luminii Sfinte şi cei din Duminica Învierii. În plus, conform acestuia, analiza fisurii din coloana aflată la intrarea în Biserică îl face să fie convins că ea nu putea să apară cu adevărat decât în urma unei descărcări electrice.

Potrivit lui Volkov, omologul său Evgehnii Morozov, expert în fizica dezintegrării, susţine şi el aceleaşi poziţii. Deşi acesta consideră că „măsurătorile făcute doar o singură dată nu pot fi destul de concludente strict din punct de vedere ştiinţific”, Volkov îşi susţine rezultatele cu întreaga responsabilitate. „Cu toate acestea, dacă mă întrebaţi, strict ca om de ştiinţă, dacă aici se petrece ceva (un miracol) sau nu, voi răspunde că eu nu pot şti”, a spus el.

Alexandru Moscovschi, vice-preşedintele Comisiei ce se ocupă de evenimentele miraculoase din viaţa Bisericii, de pe lângă Patriarhia de la Moscova, lector la Universitatea Ortodoxă Sfântul Ioan Rusul, i-a spus lui Volkov „că a realizat o activitate de cercetare ştiinţifică în premieră în istorie, la modul serios, demnă de încredere şi responsabilă, la adresa Sfintei Lumini”.

Lumina Sfântă de la Ierusalim apare la Mormântul Domnului Iisus Christos de multe secole, la fiecare sărbătoare a Paştelui Ortodox. O minune aşteptată cu vie emoţie de miile de credincioşi care se adună aici din întreaga lume, pentru a primi acest dar dumnezeiesc, ecou peste timp al miracolului Învierii.

Citiţi şi:

Paştele – Sărbătoarea Învierii, a miracolului, a luminii şi iubirii divine

Mărturia singurului om care a intrat pe ascuns in Sfântul Mormânt! Cum se aprinde de fapt Lumina Sfântă?

 

yogaesoteric
18 aprilie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More