M.I.S.A. – un fenomen social uluitor

Societatea românească este martora unui fenomen cu totul extraordinar şi, considerăm noi, istoric: fenomenul social generat de Mişcarea de Integrare Spirituală în Absolut, pe scurt M.I.S.A. Această organizaţie non-guvernamentală, având numai 22 de membri, a organizat cea mai mare şcoală de yoga din Europa, şcoală care are în prezent peste 35.000 de cursanţi. Este foarte adevărat faptul că M.I.S.A., şcoala de yoga M.I.S.A. şi mai ales mentorul său spiritual, Gregorian Bivolaru au deranjat de multe ori Puterea ori pe reprezentanţii puterii datorită acestui extraordinar succes şi datorită veritabilei campanii de demascare a francmasoneriei pe care a pornit-o Gregorian Bivolaru. Mai deranjează şi forţa şi amploarea curentului spiritual generat de M.I.S.A. Începând din 1990, presa, prin comandă politică cu siguranţă, lansează periodic atacuri calomnioase la adresa M.I.S.A. şi a domnului Gregorian Bivolaru.


Cu toate acestea, fenomenul M.I.S.A. a continuat şi continuă cu din ce în ce mai mare amploare: din ce în ce mai multe cursuri, printre care cursuri în străinătate în peste 20 de ţări, din ce în ce mai mulţi cursanţi, printre care şi mulţi cursanţi străini veniţi în România special pentru a învăţa yoga în şcoala de yoga M.I.S.A. Dacă aceste lucruri deranjează Puterea, Societatea însă ar trebui să salute acest fenomen îmbucurător: existenţa unei veritabile şcoli de educaţie spirituală, promovarea valorilor umane, morale şi spirituale autentice, promovarea corectitudinii, a onestităţii, a adevărului, a patriotismului. Lupta împotriva prostiei, a minciunii, a corupţiei, a drogurilor, a homosexualităţii, a violenţei, a perversiunilor şi vulgarităţii, a manipulării etc. Oamenii formaţi de o astfel de şcoală spirituală sunt demni, morali, incoruptibili şi imposibil de manipulat, deoarece ei se raportează permanent la anumite valori morale şi spirituale eterne.


Considerăm ca un exemplu semnificativ modul în care în mod sistematic şcoala de yoga M.I.S.A. şi yoghinii în general sunt acuzaţi public (de fapt, sunt calomniaţi) de prostituţie, orgii sexuale etc., lucruri incompatibile cu morala yoghină. În yoga se promovează continenţa sexuală şi o viziune spirituală asupra sexualităţii. Aceasta înseamnă controlul perfect al acestui aspect al vieţii umane, printre altele eliminând orice perversiune, vulgaritate, obscenitate. Cu siguranţă că presa românească ar putea oricând cu succes să îi prezinte chiar şi pe Venus din Milo şi David al lui Michelangelo ca pe o pereche de perverşi obsedaţi sexual. Să ştiţi că exact aşa procedează presa cu afirmaţiile (false) cu coloratură sexuală pe care le trâmbiţează despre M.I.S.A.


Şi iată ce se petrece acum: după această campanie extrem de virulentă şi agresivă în care procuratura, jandarmeria şi presa au aparent toate atuurile, yoghinii nu pot fi clintiţi din convingerea lor că adevărul va învinge în final şi în cazul M.I.S.A. Există câteva – foarte puţine – cazuri de cursanţi care, datorită presiunii mediului familial şi social, au renunţat la cursurile de yoga în această perioadă. Dar, în mod aparent paradoxal, există şi multe persoane care s-au re-înscris la cursurile noastre în urma acestor evenimente. Altfel spus, în ciuda atacurilor din presă, în ciuda abuzurilor procuraturii şi jandarmeriei, în ciuda tracasărilor şi discriminărilor care încă mai continuă, yoghinii merg fermi şi netulburaţi înainte. Acesta este un lucru care, fără îndoială, îi irită şi îi contrariază pe torţionarii şi calomniatorii noştri. Cum este posibil? Simplu. Pentru că certitudinile spirituale şi tehnicile de tip yoga pe care le oferă şcoala de yoga M.I.S.A. valorează mult mai mult decât toate dificultăţile pe care le-am putea avea din cauza faptului că practicăm yoga.


Altfel spus, noi ştim care este adevărul în această situaţie şi ştim că dreptatea este de partea noastră, pentru că toată această violentă şi virulentă campanie anti-M.I.S.A. nu este decât o mascaradă comandată politic care se va încheia, sperăm noi, în curând.  Întotdeauna, mai devreme sau mai târziu, adevărul învinge şi se face dreptate, pentru că întotdeauna Adevărul îl are de partea lui pe Dumnezeu.


Acesta este fenomenul uluitor generat de M.I.S.A.: zeci de mii de oameni care au curajul şi demnitatea de a ţine piept nedreptăţii şi calomniei, deşi nu ne este întotdeauna uşor. Noi suntem astfel vârful de lance al transformării societăţii româneşti. Aceeaşi societate care acum ne marginalizează şi ne tratează ca pe nişte copii vitregi, ne va mulţumi probabil, în istoria viitoare a Patriei, pentru că am avut curajul să denunţăm nedreptatea, abuzurile jandarmeriei şi procuraturii, imixtiunea politicului în justiţie, manipularea mass-media prin comandă politică. Promitem societăţii româneşti că vom continua acţiunile de protest paşnic şi legitim până când vor înceta abuzurile, calomnia şi discriminarea la adresa yoghinilor, până când vor fi recunoscute public şi sancţionate conform legii toate abuzurile şi ilegalităţile comise de procuratură şi jandarmerie la adresa noastră şi se va repara oficial imaginea publică a M.I.S.A., a şcolii de yoga M.I.S.A., a domnului Gregorian Bivolaru şi a cursanţilor yoga. Considerăm această luptă pentru dreptate şi adevăr o datorie de suflet şi de onoare pe care o avem faţă de societatea civilă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More