Măghiranul, un bun calmant natural și un remediu împotriva răcelii

 

Aromatul măghiran are proprietăţi terapeutice diverse, având efecte vindecătoare îndeosebi asupra tractului digestiv, afecţiunilor respiratorii şi durerilor. Sub formă de ceai sau de ulei, planta înlătură simptomele răcelilor şi alungă oboseala.

Indigestie

Greaţa, balonarea, senzaţia de preaplin sunt doar câteva dintre semnele indigestiei. Dacă te confrunţi des cu aceste simptome, bea o cană cu macerat de măghiran. Pune 1 lingură de plantă uscată în 250 ml apă plată, lasă la macerat 6 ore, apoi filtrează. Bea câte o cană înainte de mesele principale.

Dureri

Fie că este vorba de migrene, dureri de dinţi, reumatismale sau menstruale, măghiranul are proprietăţi antiinflamatoare, analgezice şi uşor sedative. Pentru a calma durerile de dinţi, poţi masa gingia în locul afectat cu 1-2 picături ulei esenţial de măghiran. În cazul migrenelor sau al durerilor menstruale, poţi recurge la un macerat concentrat de măghiran. Pune 2 linguri de plantă uscată la 250 ml de apă plată şi lasă la macerat timp de 6 ore. Poate fi îndulcit cu miere naturală de albine.

Respiraţie

Măghiranul conţine uleiuri volatile, putând fi folosit pentru inhalaţii. Este util pentru alergiile de sezon, în timpul răcelilor sau gripelor ori pentru a combate sforăitul. Amestecă 10 picături de ulei esenţial de lavandă cu 10 picături de ulei esenţial de măghiran, pune-le într-un litru de apă fierbinte şi inspiră vaporii. Aceştia vor elibera căile respiratorii. Poţi pune şi un săculeţ cu măghiran uscat sub pernă şi astfel căile respiratorii nu se vor congestiona peste noapte, prevenind sforăitul.

Răceli

Măghiranul poate favoriza transpiraţia. Astfel, scade febra şi sunt eliminate toxinele din organism. Bea câte 3-4 căni de macerat de măghiran, în decurs de 2 ore. Tratamentul nu va fi urmat mai mult de 1-2 zile. În acelaşi timp, remediul relaxează musculatura şi scade intensitatea durerilor asociate cu gripa şi răceala.

Sistemul nervos

Fiind din aceeaşi familie cu oregano, măghiranul conţine flavonoide, care au efect uşor sedativ. O cană de macerat de măghiran, înainte de culcare, reduce stările de stres şi nervozitate şi asigură un somn odihnitor, fără episoade de trezire nocturne.

Citiţi şi:

Rozmarinul ajută la vindecarea cancerului de sân cauzat de excesul de estrogen

Cinci ierburi miraculoase ce te ajută să te vindeci când ai gripă

 

yogaesoteric
15 noiembrie 2019


 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More