Marea Britanie a devenit un stat polițienesc?

Cum denumiți o societate în care oamenii sunt arestați, acuzați și eventual condamnați la doi ani de închisoare pentru postarea pe Twitter? Cum denumiți o societate în care femeile sunt arestate în fața copiilor lor și ținute în arest timp de șapte ore, pentru că sunt nepoliticoase cu cineva pe Twitter? Cum denumiți o societate în care niște autocolante în care se spune că „femeile nu au penisuri” declanșează o anchetă penală?

Există un termen pentru o astfel de societate, și nu este unul reverențios. Și totuși asta se petrece într-o Mare Britanie care se vrea liberală, în anul 2021. Toate exemplele de mai sus se referă la activitățile feministelor care critică ideea de gen – adică femeile care se opun identității de gen și pledează pentru spații destinate exclusiv femeilor. Acuzarea recentă a lui Marion Millar, o proeminentă feministă scoțiancă, pentru tweet-urile ei, este doar cel mai recent exemplu al războiului statului britanic împotriva acestor presupuși eretici.

Legile britanice privitoare la expresie reprezintă o amenințare pentru libertatea de exprimare. Dar dezbaterea pe tema transgenderismului a devenit un fel de furtună perfectă pentru acest autoritarism. Legile referitoare la libertatea de expresie, definite în linii mari, intră în coliziune cu activiștii dispuși să le transforme în arme de luptă și cu poliția disperată s-o vadă lumea că se luptă cu „ura”. Numai că „ura”, în acest caz, se referă adesea la oameni care cred, la fel ca majoritatea țării, că sexul biologic este real.

Cel mai rău este că aproape ne-am obișnuit cu asta. Adică cu cenzura statului. Cu poliția care îi ia pe oameni de guler pentru ceea ce spun și arestează dizidenți de față cu copiii lor. Partizanii dreptății sociale, cu orientări de stânga, sunt în principiu de acord cu ce se petrece, pentru că polițiștii sunt de partea lor, în astfel de chestiuni. Analfabetismul lor istoric este atât de mare încât privesc cu totală detașare faptul că statul își arogă puterea de a face legea în materie de libertate de expresie (de a controla / supraveghea / limita libertatea de expresie).

Ne îndreptăm ca niște somnambuli spre un stat polițienesc, dar, cu toate astea, se pare că sunt prea puțini cei aflați în poziții de influență cărora le pasă.

Citiţi şi:
Nouă indicii ale faptului că deja trăim în niște state ce sunt guvernate de psihopați sau, altfel spus, în patocrații
Dictatura covid transformă națiunile în gelatine ale istoriei
Adevărul care deranjează „corectitudinea politică”

 

yogaesoteric
9 iulie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More