Marea Britanie se pregătește să introducă moneda distopică CBDC

Jeremy Hunt, Prim lord al Trezoreriei, a anunțat că Banca Angliei va începe consultările pentru realizarea unei Monede Digitale a Băncii Centrale (CBDC), mișcarea făcând parte dintre măsurile cuprinse în „Reformele Edinburgh”.

Într-o declarație adresată Parlamentului britanic, Hunt a scris că guvernul va scoate la lumină „o liră sterlină digitală suverană” și va iniția consultări asupra unui potențial design.

În opoziție cu Bitcoin – care funcționează descentralizat și nu este controlat de o singură persoană – un CBDC este controlat de autorități, care vor putea, astfel, să controleze fiecare tranzacție realizată cu acea monedă.

Premierul britanic Rishi Sunak, a cărei soție face parte din gigantul tech Infosys, a fost unul dintre promotorii introducerii CBDC în Marea Britanie. Alături de el, Forumul Economic Mondial (WEF) este un promotor al CBDC, despre care a scris că „va schimba lumea până în 2027”.

La începutul lunii noiembrie, într-o dezbatere despre suveranitate, organizată de Institutul de Studii Conservatoare „Mihai Eminescu”, avocatul Gheorghe Piperea avertiza asupra riscurilor ce apar o dată cu CBDC.

Este necesar să ținem cu dinții de moneda noastră națională, leul, să nu se schimbe în euro sau în Central Bank Digital Currency (CBDC), acțiune care se va petrece, probabil din 2023.

Vreau să vă atrag atenția că odată ce intră în vigoare CBDC-ul, s-a terminat cu proprietatea. Banul poate fi folosit cum vrei tu. Banul acela poate să fie folosit și peste cinci ani.

Ce este acest CBDC? Nu mai există bănci, ești într-o bază de date a băncii centrale, monedele respective au o perioadă de valabilitate de 60 de zile, deci banii sunt transformați în vouchere, dacă nu i-ai cheltuit, nu mai există. Mai grav decât atât, banii urmează să fie folosiți doar pentru produsele pe care ți le dictează rating-ul social. Suntem pe tot felul de sertare, categorii, în funcție de asta, vom avea voie sau nu să cumpărăm tot felul de produse. Este exact ce scrie în Biblie, în Apocalipsa: nu vei mai putea să cumperi sau să vinzi dacă nu ai semnul fiarei”, a remarcat el.

Citiți și:
Șeful FMI spune că moneda digitală a Băncii Centrale ar fi necesar să fie folosită alături de sistemul de credit social pentru a controla ceea ce oamenii pot sau nu cumpăra
Scamatoria digitală

 

yogaesoteric
14 ianuarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More