Marea Britanie vrea să-și ucidă cetățenii pe care îi consideră teroriști. Ministrul Apărării spune: «Ar trebui localizați și uciși»

 

Cetățenii britanici care luptă pentru gruparea Statul Islamic ar trebui localizați și uciși, iar celor care au părăsit regatul să nu li se permită revenirea în țară. Declarația a fost făcută de ministrul britanic al Apărării, Gavin Williamson, pentru Daily Mail, la o lună după ce a preluat mandatul. Oficialul a adăugat că teroriștii sunt un pericol pentru Marea Britanie, iar această amenințare trebuie eliminată.

Se estimează că 800 de persoane cu pașaport britanic au mers în Irak și Siria pentru a lupta. Dintre aceștia, 130 au fost uciși, 400 s-au întors în Regatul Unit, iar alți aproximativ 270 au rămas în continuare în Orientul Mijlociu.

Chestiunea a fost abordată direct în 2014 când un cetățean britanic, Mohammed Emwazi – cunoscut și sub numele de „John Jihadistul” –, a apărut în clipuri de propagandă ale Statului Islamic care arătau decapitarea unor prizonieri.

Gavin Williamson, care a devenit ministru al apărării în luna noiembrie 2017, după ce Michael Fallon a demisionat în urma unor acuzații de comportament necorespunzător față de femei, a promis că luptătorii care au fugit în alte țări vor fi de asemenea urmăriți și li se va refuza intrarea în Marea Britanie.

Declarațiile sale au fost făcute la câteva ore după ce doi bărbați au compărut în fața unui tribunal din Londra, fiind acuzați de un complot care urmărea uciderea premierului britanic Theresa May.

Citiți și:

Big Brother acționează din cer: Flote de drone vor zbura din 2019 deasupra orașelor britanice

Poliția din Marea Britanie folosește softuri de recunoaștere faciala pentru a identifica oamenii din mulțime

Serviciile britanice, un dezastru: unul dintre teroriști avea acces la tunelele de sub Parlament, deși era suspectat de terorism

 

yogaesoteric
10 iulie 2018

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More