Marea Tablă de Șah și 1984

SUA are în componență 50 de state si un district federal D.C.. După cantitatea banilor livrați către Ucraina, zic că are 51 de state. Restul, adică UE, sunt doar colonii ale ei. De unde spoliază toate resursele și impun draconic reguli.

Ca să fie siguri că nu ridică nimeni capul să zică: „Ajunge!”, s-au gândit că e mult mai bine să controleze energetic bătrânul continent și să exporte „demoncrația”. Cu forța!

Și totuși de ce Ucraina? Pentru care motiv? Noi vedem doar efectele. Care este cauza reală?

Ceea ce este la vedere niciodată nu este adevărul. Putin și-a anexat teritorii. Occidentul nu recunoaște anexarea. Occidentul fiind cine? Vestul și SUA. Adică UE! Marea colonie a SUA.

Exact aceeași UE care sărăcește și distruge populația din cauza lui Putin. Ni se spune.

Actorul ratat a pierdut teritoriile, dar e tot acolo. La ciolan. Pierzi teritorii din țară, dar în media se spune că ai câștigat un război. Interesant.

Care este adevărul? Care este miza acestui mare deranj? Cine câștigă? Ce câștigă actorul din rolul principal? Pentru că Putin vedem ce a câștigat. De mână cu vechiul său prieten, arătat de media drept inamic, veșnicul licurici care luminează în noapte.

Marii câștigători sunt SUA și Rusia. Marii pierzători suntem noi: UE! Ăsta da joc!

Cum să îngropi un continent? Simplu! Inventezi o mascaradă după alta. Pui latrinele la „treabă”, bagi sancțiuni, restricții etc. Pe energie, gaze, adică pe ce știi sigur că nu au de unde să importe. Și pauperizarea populațiilor europene curge în lanț.

Și totuși de ce Europa? Pentru că miza se mută în Eurasia?

Pentru că cine va controla Eurasia va controla lumea? Și niciunul dintre cei doi mari actori politici nu voiau să se încurce de liderii Europei?! Ei se vor a fi vasali incontestabili unuia dintre actorii politici. Sau amândurora. Să nu existe dispute necontrolate.

Bătaia a fost pe termen lung și își are rădăcinile geopolitice în ideile lui Z. Brzezinski. El spunea că „Modul în care gestionează America Eurasia este esențial. O putere care «domină» Eurasia ar controla două dintre cele trei regiuni cele mai avansate și mai productive din lume. […] Aproximativ 75% din populația lumii trăiește în Eurasia și cea mai mare parte a bogăției fizice a lumii se află și acolo, și mai ales sub pământul său. Eurasia reprezintă aproximativ trei sferturi din resursele energetice ale lumii.

Rusia spune că Eurasia cuprinde Rusia imperială. Își vrea înapoi teritoriile.

Ca să fii câștigător și unul și altul, în speță SUA și Rusia, cineva este nevoie să piardă. Și atunci joci jocul!

Același Z. Brzezinski ne-a arătat în cartea Marea Tablă de Șah, modul de „formulare a unor geostrategii cuprinzătoare și integrale pentru Eurasia”.

Nu puteau să o facă singuri. Și atunci au ales ca jucător Rusia. Pe sub masă! Până și ei au înțeles că e un „continent” geopolitic mult prea greu de accesat de unul singur. Cartea a apărut în 2010. Au fost suficienți 12 ani ca să se pună în aplicare jocul de șah. Pe Marea Tablă!

Interesantă devenea întrebarea: ce state din Europa de Est vor intra din nou sub influența Rusiei? Ca să se elimine astfel de probleme, actorii politici s-au gândit că e mai bine să pui bătrânul continent cu botul pe labe și să fie supus. SUA cu ideologia și Rusia cu resursele energetice! Câștigători! Amândoi! Marele perdant: Europa! Sau mai bine zis, noi europenii.

Și pentru că ne-am dat în vânt să facem analogii, să aruncăm o privire și peste cartea lui George Orwell, 1984. Acolo ni se explică despre Eurasia și a sa ideologie a formei de guvernare: neobolșevismul, născut din cenușa Partidului Comunist din Rusia. Neobolșevism recunoscut de cei care au trăit anii bocancilor sovietici, adică esticii europeni, din ce în ce mai revelator în noua ideologie de guvernare americană! Ce se exportă peste tot în lume. Cu forța! Și mai ales într-o altă manieră: rețele de comunicare virtuală, media, drepturi ale unor minorități, BBB al lui Biden și al democraților etc.

Astfel, putem concluziona că fără mascarada din Ucraina nu puteau ajunge aici. Fără mascarada „infectărilor” și circul fricii induse, nu puteau ajunge pe Tabla de Șah la mutarea următoare. Cea cu „salvarea Ucrainei”!

Bine ați venit în 1984, când lumea întreagă se joacă pe o Mare Tablă de Șah!

Sunteți doar niște pioni!

Autor: Zoe Dantes

Citiți și:
Nimic nu este ce pare a fi! Privim, auzim, ascultăm. Dar ce și cât înțelegem?
Cine sunt vinovații?
De ce ne facem că nu știm?

 

yogaesoteric
7 ianuarie 2023

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More