Marș LGBT cu aprobarea Bisericii Ortodoxe a Ucrainei

Publicația Uniunea Jurnaliștilor Ortodocși a descoperit că parada gay din localitatea Nikolaev, Ucraina, intitulată „Zilele Egalității și Mândriei”, care a avut loc între 8 și 12 decembrie 2020, a primit aprobarea Eparhiei din Nikolaev a Bisericii Ortodoxe a Ucrainei. Mai grav, organizatorii LGBT au primit și recunoștinţa Eparhiei amintite pentru „diseminarea valorilor creștine”, mai arată portalul citat.

Astfel, arată jurnalul, care publică și documente în acest sens, organizatorul evenimentului, Asociația LGBT „Liga”, a primit de la așa numitul mitropolit Vladimir Ladyka din cadrul Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, nu doar aprobarea pentru a desfășura o paradă gay, ci și laude și recunoștință „pentru diseminarea adevăratelor valori creștine, principiile egalității și dragostea pentru aproapele”.

Unul dintre participanți, referindu-se la respectivele documente, a insistat să arate că în privința festivalului, asociația LGBT avea aprobarea eparhiei din Nikoalev, mai arată publicația amintită.

Această aprobare a fost precedată de un decret al conducerii Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, în frunte cu mitropolitul Epifanie Dumenko.

Eparhia Nikolaev a Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, cu binecuvântarea Preafericitului Mitropolit Epifanie al Kievului și al întregii Ucraine, susține pe deplin inițiativele asociației, iar pentru viitor este gata să ofere orice asistență posibilă pentru cauze caritabile”, spune documentul de recunoștință al așa numitei Mitropolii din Nikolaev din 9 decembrie 2020, adresat asociației „Liga”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More