Masonii își dau premii între ei. Dan Dungaciu și Petru Lucaci propuși la Premiile Masoneriei, în valoare de 10.000 de euro bucata

Marea Lojă Națională din România în parteneriat cu Ministerul Culturii a organizat, pe 21 iunie, la Ateneul Român, cea de-a X-a ediție a „Galei Premiilor MLNR”.

În cadrul evenimentului, „șapte personalități de excepție” au fost premiate pentru „contribuția lor inovatoare în șapte domenii de activitate: artă și cultură; medicină; economie; științe exacte; științe aplicate; politologie și diplomație; educație, mediu și IT”, scrie Tomis News, potrivit anunțului oficial, în articolul Masonii își dau premii între ei.

Cele șapte premii, în valoare de 10.000 euro fiecare, reprezintă „o recunoaștere a celor cu realizări excepționale obținute anul trecut, în unul dintre cele șapte domenii premiate”, conform comunicatului.

Cu toate acestea, între nominalizările la Premiul Nicolae Titulescu pentru Diplomație și Politologie îl regăsim pe cunoscutul cadrelor de specialitate Dan Dungaciu, cu un volum intitulat pretențios Geopolitical Encyclopedia of the Black Sea (Enciclopedia geopolitică a Mării Negre), dar apărut în 2020, ceea ce nu poate fi considerată o „realizare excepțională obținută anul trecut”. Desigur, pot fi și altele realizările excepționale ale domniei sale, de care să nu știm noi.

Sau de care am aflat până la urmă, cum ar fi intrarea în Clubul de la Roma-București, în decembrie anul trecut, sau declarația lui categorică de la Antenele lui Voiculescu și de pe canalul celebrului youtuber Mihăiță Neamțu că în Ucraina „nu va fi război ‒ sunt doar jocuri strategice”. Cu adevărat o analiză „excepțională”…….

Nominalizat la Premiul Constantin Brâncuși pentru Artă și Cultură îl găsim și pe Petru Lucaci – de la Universitatea Națională de Arte București, Președinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România și director al revistei Arta, pentru expoziția personală „Diptych – Monochrome Materialities” („Diptic – Materialități monocrome”), Galeria C. Brâncuși, New York, 2022, după cum se scrie.

De fapt, galeria respectivă nu aparține lumii artistice americane, cum se lasă să se înțeleagă printr-o banală minciună prin omisiune, ci este numele galeriei Institutului Cultural Român (ICR-New York), unde ajung în general sinecuriștii.

Președintele UAP, arădeanul Petru Lucaci, a devenit faimos în presă și justiție și prin aceea că vrea să arunce în stradă din atelierul pe care îl deține legal, pe același palier cu el, în strada Pangrati, pe artistul plastic Constantin Pacea, pentru a-și aduce tovarășul de oraș natal, Călin Dan, directorul Muzeului de Artă Contemporană, acum cercetat de Agenția Națională pentru Integritate (ANI).

Al treilea atelier de pe palierul din Pangrati este ocupat de prietenul său, Cătălin Bălescu – Rector al Universității Naționale de Arte din București, aflat în juriul Comisiei care l-a nominalizat la Premiile Masoneriei. Nu, nu e niciun conflict de interese. Doar business as usual…….

Citiți și:
Medicina și masoneria
Legătura ecumenismului cu Francmasoneria, despre care se ştie că luptă împotriva legii naturale, voite de Dumnezeu

 

yogaesoteric
19 iulie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More