Medicina și masoneria

Stemă reprezentând cel de-al 33-lea grad în francmasonerie. În vârf, motto-ul oficial al diplomei: Ordine din Haos.

În ASM (Academia de Științe Medicale) există mai mulţi medici care fac parte din masonerie. Vlad Ciurea şi Ioan Lascăr, primii doi din lista noilor membri ai Academiei, după numărul de voturi obţinute, ar fi masoni, au declarat surse din UMF. Cel de-al doilea a confirmat aceasta.

În revista Masonic Forum apar interviuri cu ei, în care sunt numiţi „venerabilul frate”. Despre Ioan Lascăr se scrie, în numărul 28 al revistei: „Comisia medicală a Marii Loji Naţionale a României are înaltă calificare, fiind condusă de al nostru Venerabil Frate Ioan Lascăr”. Apare şi un interviu cu acesta, în care recunoaşte că şi-a dorit mereu să intre în masonerie. Prof. dr. Ioan Lascăr a declarat că intrarea în francmasonerie „este o opţiune personală, fără legătură cu profesia”. „Perfecţionarea spirituală nu are nimic de-a face cu perfecţiunea profesională. Poate fi însă benefică meseriei de medic, pentru că poate sublima ceea ce este benefic în om.”

Prof. dr. Vlad Ciurea este menţionat în numărul 28 al revistei de un mason care mărturiseşte că a scris un articol „ca semn al profundei aprecieri pentru Venerabilul Frate Vlad Ciurea, medic, profesor”. Profesorul Ciurea a declarat că nu confirmă şi nici nu infirmă informaţia că ar fi mason, precizând că fiecare este liber să creadă ce vrea.

Unul dintre cei mai importanţi medici, membru al masoneriei, este prof. dr. Irinel Popescu, care are gradul 33 şi declară pentru numărul 16 al revistei amintite că a intrat în această organizaţie graţie relaţiei cu unul dintre pacienţii săi. Surse din UMF declară că şi Laurenţiu Mircea Popescu ar fi membru marcant al masoneriei şi că ar avea „grad 66 sau 33”, însă această afirmaţie nu a putut fi probată.

[…] Lui Irinel Popescu Patriarhul Daniel i-a acordat distincţia „crucea patriarhală”. În prezent conduce Clinica de Chirurgie și Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni. Pe cei care încă nu ştiu ce dedesubturi implică transplantul îi invităm să citească acest articol lămuritor: Transplantul – ucidem „donatori” ca să „salvăm” vieți/ Moartea cerebrală nu este moarte/ Cei aflați în moarte cerebrală plâng când sunt tăiați și li se scot organele/ De ce sunt anesteziați morții în timpul prelevării de organe?/ Ce fapte terifiante ni se ascund?

Prof. dr. Ioan Lascăr, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă de la Spitalul Floreasca a făcut prima operaţie de schimbare de sex din România, în 1995:

Un alt mason este senatorul Florian Popa, fost rector al UMF Carol Davila, căsătorit cu nepoata Elenei Ceauşescu. În 2013, în contextul discuţiilor aprinse despre introducerea în Constituția revizuită a termenului de „familie” definit ca uniunea dintre un bărbat și o femeie, declara:

Ce atâta discuție despre termenul de căsătorie. Mie mi se pare că e un act încheiat legal între două CNP-uri.
– Și ar trebui trecut asta în
Constituție?
Nu!

Un amănunt oarecum bizar legat de dr. Adrian Streinu Cercel este apartenenţa sa la Clubul Diplomatic Internaţional din Bucureşti, un club select destinat deopotrivă diplomaţilor acreditaţi în România, parlamentarilor şi reprezentanţilor guvernamentali, care funcţionează în localul omonim unde se poate intra doar pe baza unei legitimaţii de membru al clubului.

În acest club a avut loc în 3 iulie 2009, reuniunea tradiţională a francmasonilor români unde s-a serbat Sfântul Ion (de vară), patronul Francmasoneriei Universale. Aceeaşi francmasonerie din România a participat în calitate de partener şi la „Ziua mondială de luptă împotriva SIDA” din 1 decembrie 1999, eveniment organizat de către Comisia Naţională de Luptă Anti-SIDA a Ministerului Sănătăţii al cărei preşedinte era profesorul Adrian Streinu Cercel. Sigla unei loji masonice apărea chiar pe afişul de promovare a evenimentului, alături de sigla Institutului de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” şi a companiilor de medicamente GlaxxoWellcome şi Roche.

Alţi medici masoni importanţi, conform Wikipedia:

– Constantin I. Angelescu (1869-1948), politician, medic și profesor universitar român, reformator al școlii românești în perioada interbelică
– Radu Bălănescu (născut în 1963), medic pediatru, chirurg ortoped pediatru – Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România
– Carol Davila (1828-1884), medic și farmacist

Pentru cei care încă nu ştiu la cine se închină masonii:
Rugăciunea șocantă a masonilor adresată lui Satana. Marele Arhitect al Universului = Lucifer. Citate celebre ale unor masoni de rang înalt (I)

Cu siguranță lista cu importanţi medici masoni este cu mult mai lungă.

Citiți și:
SPP, Templu Masonic în Deltă!
Ipocrizia lui Răzvan Simion de a susține vaccinarea și cine este medicul Streinu-Cercel invitat în emisiune

 

yogaesoteric
19 martie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More