Măsură nebunească pentru combaterea încălzirii globale: împrăștierea de substanțe chimice în stratosfera Pământului pentru a bloca lumina Soarelui

Oficial, primele teste vor începe anul acesta

Deși propusă de mai mult timp, ideea a fost un subiect tabu în presa mainstrem, cel puțin până acum. Eliberarea în stratosferă a unei substanțe chimice din carbonat de calciu ar putea într-adevăr reflecta o parte din energia solară și astfel ar ajuta Pământul să nu se mai încălzească în acest ritm, însă cu ce preț? Această metodă de modificare a stratosferei ar putea fi periculoasă, dar cercetătorii de la Harvard încep să ia în serios ideea geoingineriei solare, pe măsură ce, potrivit datelor oficiale, contestate însă de unii cercetători, schimbările climatice catastrofale ar lua amploare pe Pământ.

„Faptul că cercetători de la una din universitățile de top din lume iau în considerare implementarea unei scheme atât de radicale ne demonstrează cât de urgentă a devenit problema schimbărilor climatice”, a declarat Peter Cox de la Universitatea din Exeter.

Programul ar costa în jur de 2 miliarde de dolari pe an, iar primele experimente vor avea loc chiar anul acesta. Abia atunci oamenii de știință vor putea afla dacă această soluție presupune riscuri mari și dacă are efectul dorit. Primul experiment va presupune eliberarea a 100 de grame de carbonat de calciu în stratosferă, cu ajutorul unui balon special.

Simulările din laborator au demonstrat că această substanță poate rămâne ani de zile în stratosferă și că ar reflecta foarte bine lumina Soarelui. Problema acestei metode este că încearcă să elimine efectele încălzirii globale, nu și cauzele acesteia precum emisiile de gaze cu efect de seră. Dacă va avea efect însă, ar putea fi o soluție de urgență, pentru că ar reduce rapid temperatura.

Încălzirea globală este fenomenul de creștere continuă a temperaturilor medii înregistrate ale atmosferei în imediata apropiere a solului, precum și a apei oceanelor, constatată în ultimele două secole, dar mai ales în ultimele decenii, potrivit datelor oficiale. Fenomene de încălzire globală au existat dintotdeauna în istoria Pământului, ele fiind asociate cu fenomenul cosmic de maximum solar, acestea alternând cu mici glaciațiuni terestre asociate cu fenomenul de minimum solar. Teoria încălzirii globale antropice este contestată de unii oameni de știință și politicieni, cum ar fi Claude Allègre sau Václav Klaus. Există o serie de cercetători care arată, aducând probe incontestabile, că în realitate este vorba de o conspirație și este totodată un pretext al elitelor mondiale de a cere taxe împotriva poluării.
Pe de altă parte, programe de geoinginerie s-au derulat în secret de multă vreme, așa cum arată unele brevete de invenții acordate în SUA, rezultate ale lor fiind chiar la vedere, sub forma deja binecunoscutelor chemtrails.

Citiți și:

Steven Mosher, om de știință: «Schimbările climatice sunt cea mai mare fraudă științifică săvârșită vreodată asupra familiei omului»

Era geoingineriei stratosferice – Chemtrails şi viitorul planetei noastre

yogaesoteric

4 februaie 2019

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More