Medic epidemiolog: «Prin coronavirus trecem în fiecare an. Tulpina identificată acum, inițial în China, a creat o panică generală nejustificată»

 

„Tulpina care a fost identificată acum, inițial în China, și care a fost semnalată la sfârșitul lunii decembrie, a creat o panică generală nejustificată. (…) Acest coronavirus se manifestă ca o viroză obișnuită. Manifestările în organismul uman sunt mai domoale decât la o gripă”, a afirmat medicul epidemiolog Irina Alecu, de la DSP Botoșani, susținând că nu există motiv de îngrijorare.

Ea spune că „prin coronavirus trecem în fiecare an. Nu prin tulpina aceasta ‒ dar coronavirus avem și, de obicei, se tratează simptomatic, la medicul de familie”.

Exact ca în cazul gripei, categoria de risc o reprezintă persoanele cu diferite boli asociate, singura diferență fiind că pentru acest nou tip de virus nu există, deocamdată, vaccin. Mai mult, manifestările în organism sunt mai ușoare decât în cazul unei gripe.

„Nu avem dureri musculare severe, nu avem o stare de extenuare deosebită. Avem febră, tuse uscată, seacă, dureri de gât” a mai explicat Irina Alecu, potrivit știribotoșani.ro.

Pentru a ne proteja de acest virus și nu numai, este necesar să acordăm o atenție sporită igienei personale și, în special, spălatului pe mâini, respectarea etichetei de tuse, evitarea contactului direct cu persoane bolnave.

Cât privește folosirea măștilor sanitatre, medicul epidemiolog Irina Alecu spune că „masca nu ajută în mod deosebit decât dacă vrem să mai facem un herpes sau să mai facem două bubițe. cam ăsta ar fi efectul purtării ei zi de zi”.

Citiți și:

Virgiliu Gheorghe: Vitamina C sau despre cum să tratăm coronavirus Covid-19

Ce simți când ai coronavirus și care sunt primele simptome. Ce este necesar să ştii dacă ai luat Covid-19

 

yogaesoteric
6 aprilie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More