Medicamentul cel necunoscut care vindecă orice boală: Enzimele

 

Orice afecţiune, inclusiv cancerul, poate fi vindecată cu ajutorul enzimelor conţinute în legume, fructe şi produse animale. Cu o condiţie: să nu fie trecute prin foc. Nu fierbeţi laptele! Nu preparaţi termic legumele şi fructele! Nu fierbeţi plantele medicinale!
 

Fără enzime, organismul nostru ar muri rapid

Apa are un rol foarte important în tratarea cancerului, și pentru aceasta este necesar să se consume o apă cât mai curată. O altă problemă foarte puţin cunoscută, deşi sănătatea depinde în mod decisiv de ea, este cea referitoare la rolul enzimelor în organism.

Foarte pe scurt, trebuie ştiut că enzimele sunt nişte compuşi biologici produşi exclusiv de formaţiunile celulare vii. Ele conţin scânteia vieţii. Nu există nicio diviziune celulară, nicio creştere, fără prezenţa enzimelor. Dar enzimele sunt capabile să acţioneze şi în afara acestor celule care le-au format.

Plantele şi mineralele sunt furnizoare de enzime pentru organismul uman. Fără ele, digestia şi chiar viaţa organismului nu ar putea exista.

Este foarte important să se ştie că fiecare enzimă este produsă doar pentru un anumit efect. Este ca şi cum această enzimă ar fi cheia care ar deschide o uşă. Dacă aveţi o cheie potrivită, atunci puteţi deschide uşa. La fel se petrece în organism.

Hrana nu se descompune în substanţele componente şi nu poate fi asimilată de organism, dacă nu există enzime. Viaţa celulară fără prezenţa enzimelor nu ar fi posibilă, organismul ar muri foarte repede. Nici măcar procesele respiraţiei nu s-ar putea desfăşura fără prezenţele enzimatice. Zi de zi se descoperă noi şi noi enzime şi, de asemenea, se descoperă şi rolul acestora în procesul vieţii omului. Cu cât alimentele pe care le consumăm conţin mai multe enzime, cu atât sunt mai multe izvoare de viaţă care se revarsă în corp. Un surplus de energie şi rezistenţă.

De ce nu are laptele fiert niciun fel de valoare?

Nu putem să analizăm fiecare din acestea, nici măcar sumar, dar este important de ştiut că, în general, activitatea enzimatică se desfăşoară la temperatura trupului, iar între 60 şi 80 de grade, majoritatea enzimelor sunt distruse (unele sunt distruse numai la 100 de grade, dar foarte puţine). La temperaturi scăzute, însă, enzimele rezistă şi nu sunt distruse, doar că îşi încetinesc activitatea. Când revin la peste 25 de grade se activează din nou.

Să luăm un exemplu, şi anume laptele. Proaspăt muls, acesta conţine o enzimă numită lactoperoxidază. Practic, din laptele proaspăt muls nu lipseşte nimic pentru a-l declara un aliment ideal pentru toţi bolnavii, dar, în practica de zi cu zi, se observă faptul că foarte mulţi oameni nu pot consuma lapte, pentru că le produce o serie de neplăceri digestive. Laptele conţine calciu, vitamine etc., el contribuind la creşterea şi dezvoltarea unui organism.

Laptele de mamă conţine tot ce îi trebuie unui copil pentru a se dezvolta normal. Laptele de vacă conţine tot ce îi trebuie unui viţel să se dezvolte normal etc. Totuşi, de ce nu este acceptat laptele de anumite persoane? Pentru simplul motiv că laptele pe care îl consumă este lipsit de enzime.

Prin pasteurizare, laptele este modificat şi nu mai este posibil să fie asimilat de către organism. Acest lapte produce doar reziduuri sub formă de mucus, nu mai are vitaminele unui lapte proaspăt muls şi, în plus, nici nu mai poate fi asimilat (calciul din laptele fiert nu are enzimele necesare).

De ce nu li se dă copiilor mici laptele de mamă fiert? Se lasă copiii mici să sugă şi sunt foarte sănătoşi, ba chiar mai sănătoşi cu cât sug perioade mai lungi de timp. Dacă li se dă însă lapte fiert, aceştia nu vor mai putea să-l asimileze şi se vor îmbolnăvi.

Enzimele sunt foarte răspândite în regnul vegetal, dar toate aceste enzime care se găsesc în fructe, legume, cereale (în special germinate) etc. sunt inactivate sau chiar distruse prin preparare termică.

Laptele pasteurizat care se vinde este un lapte mort, pentru că a fost supus unei temperaturi mari, necesară pentru distrugerea germenilor patogeni, dar odată cu distrugerea acestora, se distrug şi enzimele, care ar putea ajuta la absorbţia laptelui, şi o foarte mare parte din vitamine.

Trebuie reţinut, deci, faptul că enzimele sunt distruse prin fierbere sau preparare termică. Deci, dacă aveţi o boală precum cea canceroasă, va trebui să daţi organismului cât mai multe enzime, dar trebuie să ştiti că ele se găsesc numai în legume şi fructe crude, sau în produsele animale care nu au fost trecute prin foc. De exemplu, lapte nepasteurizat, brânzeturi preparate de ţărani în condiţiile şi după reţetele tradiţionale, ouă crude etc.

Tratamentele cu raze (radioterapie) distrug enzimele din organism. Ele trebuie înlocuite cu enzimele conţinute în sucurile de legume şi fructe. Bolnavilor care fac tratamente anticancer cu raze, odată cu distrugerea celulelor canceroase, li se distrug şi foarte multe enzime. Deci, aceştia, mai mult ca alţi oameni, trebuie să suplimenteze cantitatea de enzime pe care o consumă. Acest lucru se poate face foarte bine prin consumul sucurilor de fructe şi legume proaspăt preparate, în cantităţi cât mai mari.

Acest lucru va face ca efectele negative nedorite să fie mult mai mici, iar cei în cauză să poată suporta tratamentul. Dacă nu vor consuma însă suficiente enzime care să le înlocuiască pe cele distruse prin chimioterapie, atunci vor avea de suferit modificări mari în organism, sau chiar îşi vor grăbi singuri apropierea morţii.

Un alt avertisment important: şi detergenţii distrug enzimele. Deci, ce trebuie să faceţi pentru a împiedica acest fenomen? Evitaţi toti detergentii, spray-urile, chiar şi naftalina sau alte substanţe chimice. În acest fel, enzimele pe care le preluăm din fructele şi legumele crude îşi vor face treaba cu succes şi vă vor ajuta să fiţi victorioşi în lupta cu această boală parşivă care este cancerul.

Există foarte multe cazuri de oameni vindecaţi de cancer, care au reuşit să îndeplinească această minune, datorită faptului că şi-au modificat stilul de viaţă, alimentaţia etc.

Nimeni nu se poate vindeca de cancer dacă nu are suficiente lichide şi enzime în organism, care să lupte cu boala. Este simplu. Deci, consumaţi zilnic, în cantităţi cât mai mari, sucuri de legume şi fructe sau chiar fructe şi legume crude. Să nu lipsească din meniul dumneavoastră! În plus, se pot introduce şi lapte proaspăt muls, brânzeturi naturale, cereale integrale şi multe alte alimente bogate în enzime care sunt foarte necesare în lupta cu cancerul.

Enzimele pot să aducă vindecarea în toate afecţiunile

În ultima vreme, s-a subliniat importanţa pe care o are, în lupta cu boala, administrarea de minerale si vitamine. Fără a le nega utilitatea, unii terapeuți consideră că cea mai importantă măsură este să se asigure corpului enzimele, fără de care nu se poate vindeca. Lipsa enzimelor sau numai a uneia singure din organism face să se ivească o boală. Complexitatea enzimelor este foarte mare, şi încă nu se cunoaşte întregul mecanism de funcţionare a lor. Cine va cunoaşte acest lucru la perfecţie va putea să aducă vindecarea în orice boală. Nu mineralele si vitaminele sunt cele mai importante (cu toate ca au un rol major), ci enzimele. Deci, încă o dată: atunci când se va cunoaşte rolul fiecărei enzime în parte, se va putea trata orice boală, indiferent de gravitatea ei. Enzimele pot să aducă vindecarea în toate afecţiunile.

Nu fierbeţi niciodată (nici măcar în cazul ceaiurilor) plantele! Luaţi-le de fiecare dată sub formă de pulberi.

O anumită plantă acţionează şi aduce vindecarea într-o afecţiune nu atât datorită mineralelor pe care le conţine sau vitaminelor, ci datorită enzimelor. Din această cauză, se recomandă ca plantele medicinale să fie administrate sub formă de pulberi, fără să mai fie fierte, ci crude, pentru că în acest fel se asigură viabilitatea enzimelor, şi acţiunea plantei respective este mai puternică.

Folosiţi, deci, enzimele naturale şi vă veţi vindeca. Este un fapt dovedit că hrana crudă este mult mai bine acceptată de către toate organismele, comparativ cu cea gătită. Maimuţele, care sunt cel mai aproape prin constituţie de om, consumă numai crudităţi şi sunt foarte puternice. Omul preferă hrana gătită şi în acest fel distruge enzimele. Enzimele moarte – sau mai exact lipsa enzimelor din organism – pot să producă o boală. Adăugarea în alimentaţie a enzimelor în cantităţi cât mai mari şi cât mai diversificate (fiecare plantă, fiecare aliment nepreparat la temperatură înaltă are enzime diferite) creşte posibilitatea să asimilaţi enzima care este necesară organismului să se vindece. Animalele, când sunt bolnave, consumă anumite plante care le aduc vindecarea, dar ele nu fac ceaiuri, ci le consumă crude.

Tratamentele cu plante medicinale. Cel mai eficient remediu este tinctura

În ultima perioadă, tot mai mulţi oameni au reuşit să descopere faptul că anumite plante acţionează mult mai eficient dacă sunt folosite sub formă de pulbere. Prin uscarea şi transformarea în praf cu ajutorul râşniţei, se obţine o pulbere de plantă care are o serie de principii active suplimentare faţă de ceaiul obişnuit, tocmai pentru faptul că nu sunt distruse enzimele.

Există plante care se folosesc cu mare succes fierte (cele care conţin, de exemplu, azulene: muşetel, coada-şoricelului etc., pentru că acestea au nevoie de temperatură înaltă pentru a se elibera). Dar cea mai mare parte a plantelor se distruge prin fierbere. Ce se poate face ca, totuşi, să beneficiaţi de cât mai multe substanţe active din plante? Cea mai bună metodă, prin care se pot extrage cele mai multe principii active, e următoarea: se pun plantele la macerat în apă la temperatura camerei timp de 8 ore, după care se strecoară şi aceleaşi plante se opăresc cu apă clocotită şi se lasă la infuzat timp de 15 minute, apoi se combină cele două ceaiuri.

O altă metodă ar fi să se consume atât pulberi din plante, cât şi ceaiuri (infuzii sau decocturi). Părţile lemnoase (rădăcini, tulpini) se fierb, iar cele cu flori se opăresc cu apă clocotită. În acest fel, se vor putea consuma mai multe principii active din plantele respective.

Însă cea mai sigură metodă care se poate aplica este tinctura, prin care se pot obţine cele mai multe substanţe active din plante. Dacă vindecarea bolilor ar fi obţinută doar cu substanţe minerale, ar fi suficient să se facă ceaiuri, fiindcă ele nu se distrug prin fierbere, dar s-a descoperit că fiecare plantă are mult mai multe substanţe, în afara mineralelor, care contribuie la vindecare: în primul rând enzimele şi vitaminele. Dacă nu ar fi aşa, ar putea fi înlocuite toate plantele cu anumite substanţe sintetice.

S-a descoperit însă faptul că substanţele sintetice sunt foarte utile, dar ele singure nu sunt suficiente. Iată de ce este foarte bine că se recomandă, din ce în ce mai mult, consumul pulberilor de plante, al tincturilor şi altor produse în care să rămână intacte enzimele, care acţionează foarte puternic, chiar şi în cantităţi foarte mici, asupra organismului. Există mulţi oameni care nu suportă anumite tratamente, fiind alergici, de asemenea există foarte multe afecţiuni care sunt date de substanţele chimice conţinute în medicamente. Dar încă nu s-a depistat nicio reacţie nedorită pe care ar putea-o produce enzimele din plante.

Atenţie la plantele toxice! Administraţi-le – în anumite doze adecvate – numai sub supraveghere medicală!

De asemenea, trebuie neapărat să semnalăm și să atragem atenţia că în regnul vegetal există şi plante toxice, care în doză mare sunt adevărate otrăvuri, şi este foarte periculos să fie administrate unui bolnav care are organismul slăbit. Acestea pot fi administrate, dar numai sub stricta supraveghere medicală, pentru că de multe ori, între doza letală şi cea terapeutică este o diferenţă foarte mică şi care, în necunoştinţă de cauză, poate fi trecută foarte uşor cu vederea. Deci, în cazurile tratamentelor cu plante toxice (spânz, omag, aconit etc.), este foarte bine ca acestea să fie făcute doar sub stricta supraveghere a medicului şi să se respecte cu stricteţe dozele indicate.

În cazurile în care consumul alcoolului este interzis (boli de ficat etc.), se pot administra concentrate hidroalcoolice, care conţin o mare cantitate de principii active şi puţin alcool. Totuşi, cantitatea de alcool pe care o conţin tincturile nu face rău. Dacă la 50 kg corp se administrează maximum o linguriţă diluată de tinctură, cantitatea de alcool este foarte mică, însă tocmai datorită lui, substanţa activă ajunge rapid în circuitul sanguin.

Poate că medicamentele viitorului vor fi nişte enzime care se pot lua simplu, cu ajutorul alimentaţiei, şi atunci nu vor mai fi atâtea afecţiuni cauzate de medicamentele luate în exces.

Natura este cel mai bun farmacist şi cu siguranță, în viitorul nu prea îndepărtat, vor apare o serie de medicamente tot mai naturale, în care se păstrează toate enzimele, şi atunci se vor obţine mai multe vindecări.


Citiţi şi:

Secretul seminţelor germinate

Chimenul, un medicament natural uimitor

 

yogaesoteric
4 februarie 2016


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More