Medicii români, vânați de clinici din străinătate cu salarii fabuloase
Criza din domeniul sanitar a accentuat căutările de personal medical la nivel global. În prezent, pe platforma BestJobs sunt în total peste 3.000 de anunțuri pentru joburi în domeniu, cu oferte salariale care depășesc 2.000 euro.
Dintre acestea, 5% sunt oportunități pentru medicii români de a lucra în alte țări, cu pachete de beneficii care ajung și la 10.000 de euro. Cele mai căutate specializări medicale pentru care angajatorii oferă între 6.000 și 10.000 de euro sunt medicina de familie, ginecologie, dermatologie, gastroenterologie, oncologie, stomatologie și chirurgie.
Printre țările care își caută activ personal medical la noi în țară sunt Franța, Suedia, Olanda și Belgia, cu cele mai multe anunțuri pe platforma de recrutare BestJobs. Clinicile străine încearcă să atragă candidați specializați români prin oferte care, pe lângă salariul mare, includ o bază de pacienți garantată, sprijin în relocare și mediu de lucru cu specializări diverse.
„Observăm cum anunțurile postate de clinicile europene oferă medicilor români salarii cu mult peste ce pot obține în România, pornind chiar și de la primele niveluri de pregătire. Dacă în România, un medic rezident poate accesa o poziție cu un salariu net de 7.000 de lei, în străinătate, salariul pentru același rezident poate începe de la 2.000 de euro.
Tocmai de aceea, mulți medici optează pentru un job în străinătate încă de la terminarea facultății. În plus, spitalele și clinicile din afară știu că medicii români sunt foarte bine pregătiți, aspect care îi determină să caute personal la noi în țară, în număr așa mare”, spune Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs România.
Și în România există, totuși, domenii în care românii pot ajunge la salarii de 6.000 de euro. Printre acestea, se numără IT / telecom, management și inginerie, arată datele din platformă.
În ceea ce privește nivelul salariilor medii în România, IT / telecom rămâne domeniul care oferă cele mai mari salarii, chiar și în condițiile în care creșterea față de ultima jumătate a anului 2020 a fost de numai 13,8%, conform datelor BestJobs. Rămâne, totodată, și un domeniu foarte stabil, pentru care cererea de candidați este în continuă creștere.
Citiți și:
Institutul Național de Statistică: Nu mai stăpânim nici 10% din România!
Medicina occidentală este medicina lui Rockefeller
„Acest Occident a pierdut, în parte, simțul valorilor care i-au asigurat succesul, iar infuzia de energie bună, existentă încă în regiunea noastră, l-ar putea readuce pe calea magistrală a viitorului”
yogaesoteric
9 octombrie 2021