Medicina tradițională și medicina alternativă, împreună în lupta cu covid-19: astăzi despre uleiul de oregano

Există numeroase metode naturale care pot să ajute în lupta cu covid-19, iar printre ingrediente recunoscute ca antibiotice, antivirale, antimicotice și antiparazitare, la loc de cinste se află uleiul esențial de oregano sălbatic.

Ce este un ulei esențial? Este un termen sinonim cu uleiul aromatic, volatil sau eteric, adică substanțe secretate de plante, caracterizate printr-un miros pătrunzător şi un efect antiseptic intens. Uleiurile esențiale au şi o mare putere de pătrundere prin mucoase şi prin piele.

În prezent, există în comerţ zeci de mărci de uleiuri volatile de oregano sau de oregano sălbatic. Pentru a fi eficiente și sigure pentru consum, este important ca acestea să fie naturale, integrale și avizate explicit pentru consumul intern.

Cum reacționează coronavirusul la oregano sălbatic

Experimente recente efectuate in vitro arată că uleiul esențial de oregano sălbatic oprește replicarea coronavirusului în celulele afectate. Conform unui experiment desfășurat la laboratoarele Microbiotest, INC., din Virginia, Statele Unite, uleiul de oregano sălbatic distruge efectiv anumite fracții proteice din coronavirus. La numai 15 minute după aplicarea uleiului de oregano pe celule infectate cu coronavirus, concentrația de virusuri (viremia) a scăzut de peste o sută de ori, iar după 20 de minute, de la o cantitate de peste 5 milioane de particule virale s-a ajuns la zero.

Uleiul de oregano sălbatic versus virozele respiratorii

Atunci când ne confruntăm cu dureri de gât, când nasul ne curge şi sinusurile ne sunt congestionate, este foarte probabil să fim afectați de un virus respirator. Iar uleiul volatil integral de oregano sălbatic, folosit intern şi extern, ne poate ajuta să stopăm evoluţia bolii, să-i atenuăm simptomele şi să evităm complicaţiile.

Intern, uleiul de oregano se administrează amestecat cu miere (în 100 grame de miere, se pun douăzeci de picături de ulei de oregano sălbatic). Se iau câte 3-4 linguriţe de miere cu ulei volatil pe zi, tratamentul repetându-se până la completa vindecare.

Uleiul extras din această plantă are efect antiviral, blocând replicarea virusurilor responsabile de răceli și stări gripale, cum ar fi: virusurile gripale, rinovirusurile și coronavirusurile. În plus, efectul antibiotic ajută la evitarea complicațiilor respiratorii, cum sunt supra-infecţile bacteriene şi evoluţia spre bronşită sau pneumonie.

Extern, se fac inhalaţii cu ulei esenţial de oregano. Într-o cană cu apă clocotită se pun 2-3 picături de ulei de oregano sălbatic, se acoperă capul cu un prosop mai lung, care să acopere și cana, și se inhalează gradual vaporii calzi. Efectul este instantaneu: nasul şi sinusurile se desfundă, durerea de cap şi senzaţia de congestie se estompează, secreţiile sunt fluidificate. Timp de 4 ore după inhalaţie, se recomandă să rămâneți la căldură şi să nu vă expuneți la curenţi de aer.

Contraindicații și precauții

Administrarea uleiului volatil de oregano sălbatic nu este indicată pentru persoanele alergice și pentru cei care suferă de afecțiuni digestive. Se recomandă ca acest remediu să fie administrat intern doar în formă diluată, deoarece, fiind foarte puternic, poate provoca disconfort abdominal, dureri în epigastru, leziuni ale mucoasei bucale sau gastrice.

Citiți și:
Dumnezeu şi natura regenerează acolo unde medicina este neputincioasă
Purificaţi aerul din începeri cu uleiuri esenţiale naturale! Iată care dintre ele ucid bacteriile şi virusurile

 

yogaesoteric
29 ianuarie 2022

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More