MEDITAŢII, CONJUNCTURI ASTROLOGICE FAVORABILE şi EVENIMENTE SPIRITUALE din luna MARTIE 2016


Motto: „Uneori oamenii se împiedică de adevăr, dar numai cei proşti se ridică imediat şi merg indiferenţi mai departe.”

ATENŢIE!!! Fiecare dintre aceste momente benefice, care sunt totodată nişte daruri ascunse ce ne sunt oferite de DUMNEZEU, vă ajută să pătrundeţi şi să savuraţi, la modul spiritual vorbind, TAINELE REZONANŢELOR OCULTE ASTRALE. Prin focalizarea fermă şi continuă a atenţiei asupra lor, aceste momente inefabile ne oferă totodată ocazia de a trăi plenar şi profund MISTERUL MOMENTULUI PREZENT.
Profesor yoga Gregorian BivolaruMarţi, 1 martie, între orele 2.50-3.35 – Meditaţie de comuniune cu un aspect astrologic benefic: VENUS în sextil cu SATURN. Efecte:
Acest aspect trezeşte o stare de maturitate spirituală în sfera afectivă, dinamizează impulsul de manifestare a sentimentelor. Conduce la depăşirea superficialităţii şi facilitează controlul asupra pasiunilor inferioare. Face să se trezească în fiinţă respectul de sine şi fidelitatea în relaţiile de iubire. Favorizează trezirea şi amplificarea stării de abnegaţie. Energia tainică a acestui aspect trezeşte puterea de a percepe în mod spontan frumuseţea interioară si faciliteazã atingerea stării de maturitate afectivă, trezeşte responsabilitatea emoţională. Face să apară o stare inefabilă de echilibru între nevoia de exteriorizare şi nevoia de interiorizare, generează o stare de armonie între sfera materială şi cea spirituală.

Marţi, 1 martie – ZIUA MĂRŢIŞORULUI. Între orele 14.00-14.45: Meditaţie de comuniune cu Marea Putere Cosmică TRIPURA SUNDARI

Joi, 3 martie, între orele 3.00-3.45 – Meditaţie de comuniune cu un aspect astrologic benefic: VENUS în sextil cu URANUS. Efecte: Acest aspect dinamizează şi amplifică percepţia stării de frumuseţe tainică a fiinţelor umane cu care venim în contact, facilitează apariţia unei stări inefabile de fascinaţie, rafinează senzualitatea, trezeşte romantismul şi originalitatea. Conferă inspiraţie genială care se poate concretiza în nemuritoare opere de artă. Mai ales în această conjunctură, dragostea manifestată plenar sub toate formele sale este impregnată de o stare copleşitoare de mister. Acest moment facilitează intrarea în stare de rezonanţă cu sfera afectivă macrocosmică, trezeşte şi totodată face să se amplifice puterea de transfigurare. Acest aspect conferă o mare creativitate, face să apară libertatea în exprimare, trezeşte şi amplifică imaginaţia erotică rafinată, facilitează manifestarea plenară a iubirii, dinamizează entuziasmul, ingeniozitatea, trezeşte capacitatea de a conştientiza idealurile colective ale umanităţii şi ne permite să intuim direcţiile novatoare ale epocii în care trăim. Face posibilă descoperirea de soluţii noi, geniale şi facilitează rezolvarea problemelor de cuplu, favorizează apariţia stărilor spontane de empatie, trezeşte sensibilitatea superioară.


Sâmbătă, 5 martie, de la ora 23.15 – PETRECEREA SPIRITUALĂ A ZODIILOR în care vor fi sărbătoriţi nativii şi nativele din zodia PEŞTI.


Cu această ocazie se vor realiza următoarele exemplificări în premieră:
23:45 – 00:15 Arhetipul zodiei Pești
01:15 – 01:45 Atributul dumnezeiesc al compasiunii dumnezeiești
Această manifestare spiritual-artistică se va desfășura la unison în mai multe oraşe din ţară; în Bucureşti, va avea loc la sala Pipera 1.

Duminică 6 martie, între orele 17.00-21.00 – PROCEDEUL SPIRITUAL DE AJUTORARE A FIINȚELOR AFLATE ÎN BARDO-UL MORȚII, la sala Obor (subsol).

Duminică, 6 martie, de la ora 21.00 – MEDITAŢIE ÎN SPIRALĂ YANG DE INVOCARE A GRAŢIEI DIVINE, realizată la unison în ţară. În Bucureşti, meditaţia va avea loc la sala Pipera 1.

Luni, 7 martie, între orele 6.25-7.10 – Meditaţie de comuniune cu un aspect astrologic benefic: SOARE în sextil cu PLUTO. Efecte: Acest aspect trezeşte energia tainică a voinţei, face să apară o stare pregnantă de aspiraţie spirituală, facilitează înţelegerea superioară şi profundă a cunoştinţelor ezoterice; conferă apariţia unei stări de încredere mult mărită în forţele proprii, face să se trezească în fiinţă o forţă benefică profund transformatoare. Face posibilă intuirea şi revelarea menirii noastre în această viaţă. Acest aspect conferă de asemeni puterea de a ne abandona în faţa Voinţei lui Dumnezeu. Permite valorificarea şanselor de a realiza un salt spiritual, amplifică procesul lăuntric de autotransfigurare şi de raportare inspirată şi profundă la propriul suflet.


Luni, 7 martie/Marţi, 8 martie – MAHASHIVARATRI. Între orele 23.30-1.00: meditaţie specială de comuniune cu SHIVA cu ocazia momentului de MAHASHIVARATRI.
În Bucureşti, meditaţia se va realiza în spirală yang la sala Pipera 2.

Marţi, 8 martie – ZIUA FEMEII. Între orele 19.45-20.30: meditaţie de comuniune cu Marea Putere Cosmică TRIPURA SUNDARI.

Miercuri, 9 martie, între orele 18.00-18.45 – Meditaţie de comuniune cu momentul sărbătorii creştine SFINŢII 40 DE MUCENICI.

Vineri, 11 martie, între orele 7.45-8.30 – Meditaţie de comuniune cu un aspect astrologic benefic: MERCUR în conjuncţie cu NEPTUN. Efecte: Acest aspect conferă trezirea şi amplificarea inteligenţei creatoare, facilitează apariţia stării de detaşare. Trezeşte memoria stărilor spirituale anterioare şi face să apară o stare de comuniune mistică. Trezeşte şi dinamizează capacităţile de comunicare telepatică. Ne permite să intuim semnificaţia fenomenelor de sincronicitate. Facilitează percepţia prezenţei entităţilor angelice în existenţa noastră.

Sâmbătă, 12 martie – MEDITAŢIE SPECIALĂ REALIZATĂ CU OCAZIA ZILEI DE NAŞTERE A LUI GRIEG.


Duminică, 13 martie, de la ora 21.00 – MEDITAŢIE ÎN SPIRALĂ YANG DE INVOCARE A GRAŢIEI DIVINE
, realizată la unison în ţară. În Bucureşti, spirala se va organiza la sala Pipera 1.

Marţi, 15 martie, între orele 8.45-9.30 – Meditaţie de comuniune cu un aspect astrologic benefic: MERCUR în sextil cu PLUTO. Efecte: Trezeşte şi favorizează apariţia unui mod rafinat de gândire şi a puterii de pătrundere mentală. Reprezintă totodată o şansă de a descoperi noi modalităţi de depăşire a sferei mentalului prin cultivarea unei stări de abandon în faţa Voinţei lui Dumnezeu Tatăl. Facilitează apariţia unei stări spontane de transfigurare şi totodată conferă un foarte bun control asupra fluctuaţiilor mentale. Amplifică şi susţine aspiraţia către transformare, face posibilă pătrunderea conştientă în sfera subconştientului colectiv, permite depăşirea fobiilor. Este un moment foarte favorabil în vederea învingerii obstacolelor de tot felul; de asemeni, acest aspect trezeşte rapiditatea (abilitatea mentală de a găsi soluţii creatoare benefice) în gândire, asociind-o în acelaşi timp cu forţa de pătrundere mentală, trezeşte energia voinţei individuale, trezeşte şi dinamizează procesul spontan de sublimare a energiilor în sfera mentală, face să se manifeste o mare forţă mentală benefică, face să apară o stare de fermitate de nezdruncinat în ceea ce priveşte convingerile spirituale, trezeşte capacitatea de a ne proiecta (de a călători) la voinţă în lumile astrale.

Miercuri, 16 martie, între orele 21.45-22.30 – Meditaţie de comuniune cu un aspect astrologic benefic: JUPITER în trigon cu PLUTO. Efecte: Conferă capacitate mărită de regenerare folosind în mod înţelept potenţialul sexual pentru transformarea lăuntrică. Prin starea de integrare spirituală pe care o generează pot fi depăşite cu multă uşurinţă tendinţele către inconsecvenţă, compromis şi poate fi realizată înlocuirea lor cu principii şi concepţii de natură spirituală.


Duminică, 20 martie – SOARELE INTRĂ ÎN ZODIA BERBECULUI. Această influenţă subtilă benefică poate fi resimţită în cadrul unei meditaţii speciale de comuniune cu momentul ECHINOCŢIULUI DE PRIMĂVARĂ, între orele 6.00-7.30. Semnificaţia echinocţiului de primăvară
: Are loc atunci o scădere a nopţii şi o creştere a zilei (ziua devine atunci aproape egală cu noaptea). Acest moment de echilibru simbolizează o stare inefabilă de armonie care face să apară o stare de transformare profundă, pregnantă, a naturii exterioare, cât şi o transformare benefică a naturii noastre umane. Totul se trezeşte atunci la viaţă şi tinde să iasă la suprafaţă pentru ca să se bucure de energiile subtile benefice intense şi profunde ale primăverii. După o perioadă de „conservare în cadrul căreia au fost resimţite restricţiile iernii”, atunci mai ales cea mai mare parte a alimentaţiei fiind compusă la yoghini din seminţe, cereale şi lactate, urmează, în conformitate cu tradiţia creştină ortodoxă, postul Sfintelor Paşti ce cuprinde şi acest moment de echinocţiu. Mai ales în această perioadă are loc un proces spontan de purificare specială atât la nivelul trupului, cât şi la nivelul unora dintre corpurile noastre subtile. Ca urmare a acestui fenomen se instalează în mod gradat o stare de liniştire mentală, de echilibrare psihică, de dinamizare afectivă. Privind din punct de vedere ezoteric, acest moment ne pune într-o inefabilă stare de rezonanţă cu condiţia androginală glorioasă, cu starea tainică de armonie care în anumite condiţii se instalează în universul nostru lăuntric între natura feminină şi natura masculină, între bărbatul interior şi femeia interioară (între anima şi animus). Deloc întâmplător, mai ales în această perioadă de tainică renaştere şi regenerare a naturii, are loc împerecherea majorităţii animalelor, plantele încep să înmugurească şi, rând pe rând, germenii vieţii renasc pretutindeni în jurul nostru.
Privind acest moment din punct de vedere astrologic, se constată că atunci Soarele trece din zodia Peştilor în zodia Berbecului. Asistăm astfel la sfârşitul şi începutul unui tainic ciclu zodiacal. Omul devine mai ales acum, analogic vorbind, asemenea unui vulcan, care este pe cale de a erupe, de a exploda. Tocmai de aceea el devine – adeseori capabil – mai ales acum de a realiza lucruri inedite. Starea meditativă şi contemplativă a Peştilor este acum înlocuită cu spontaneitatea şi dorinţa de afirmare a Berbecului. Mai ales acum se renunţă la sacrificiile inutile şi la excesul de idealism în favoarea exaltării experienţelor concrete, a acţiunilor directe care sunt realizate în ideea de a concretiza cât mai bine aspiraţiile noastre lăuntrice. Omul trebuie să se adapteze din plin acum acestor cerinţe de renaştere, de înviorare, de trezire la realitate, de ieşire din starea de somn, de stopare a procesului de hibernare (această etapă având atât o semnificaţie materială şi socială, cât şi una spirituală). Omul trebuie astfel să se adapteze cât mai bine ciclurilor tainice ale naturii, deoarece mai ales acum împotrivirea sa este analogic vorbind asemenea înotului împotriva curentului. În unele cazuri, acest fenomen de neadaptare adeseori va da naştere stărilor de oboseală, de nervozitate care adeseori sunt fără motivaţii – acest aspect este definit în general de medicină drept „astenie de primăvară”. Acest misterios moment de hiatus ne pune în mod spontan în legătură cu energiile subtile uriaşe ale începutului, cu elanul plin de optimism care apare la fiecare nou început al vieţii. Totodată, acest moment de efervescenţă face să apară o fascinantă înflorire a vitalităţii. El trezeşte în mod armonios în fiinţă virilitatea şi feminitatea, impulsionând trăirea extatică a tumultului tainic al primăverii, care ne face să fim spontani, curajoşi, dinamici şi activi.
Momentul de maximă influenţă al ECHINOCŢIULUI DE PRIMĂVARĂ: duminică, 20 martie, ora 6.30.


Duminică, 20 martie, de la ora 17.30 – REAUDIEREA CONFERINŢELOR KRISHNA SPECIAL (K2) nr. 9 și 10
, la sala Pipera 1. Intrarea în sală: 17.30-18.00.

Duminică, 20 martie, între orele 19.30-20.15 – Meditaţie de comuniune cu un aspect astrologic benefic: VENUS în conjuncţie cu NEPTUN. Efecte: Trezeşte şi amplifică forţa lăuntrică creatoare şi face să apară o stare de rafinament erotic. Trezeşte simţul artistic şi intensifică sensibilitatea şi imaginaţia creatoare. Favorizează instalarea unui proces de spiritualizare şi rafinare a sentimentelor binefăcătoare. Trezeşte şi dinamizează aspiraţia spirituală. Face să se instaleze în fiinţă o stare afectivă cosmică. Favorizează trezirea şi amplificarea trăirilor mistice. Facilitează angrenarea plină de succes în realizarea marilor idealuri spirituale ale umanităţii.

Duminică, 20 martie, între orele 18.00-20.30 – PROCEDEUL DE INVOCARE A SHAMBALA-EI PENTRU PACEA PLANETARĂ ŞI PENTRU VINDECAREA ŞI REGENERAREA SPIRITUALĂ A PLANETEI, realizat la unison în mai multe oraşe din ţară şi străinătate. În Bucureşti, se va face la sala Obor.

Duminică, 20 martie, de la ora 21.00 – MEDITAŢIE ÎN SPIRALĂ YANG DE INVOCARE A GRAŢIEI DIVINE, realizată la unison în ţară. În Bucureşti, spirala se va organiza la sala Pipera 1.


Luni, 21 martie – TRIPURA SUNDARI. Perioada favorabilă de angrenare în cuplu cu continenţă, iubire şi transfigurare: 22.00 (duminică, 20 martie) – 14.00 (luni, 21 martie). Meditaţia de comuniune cu Marea Putere Cosmică Tripura Sundari: 5.30-6.30. Momentul de maximă influenţă benefică: luni, 21 martie, ora 6.00.

Miercuri, 23 martie – LUNA PLINĂ. Perioada de influenţă nefastă a Lunii Pline începe marți, 22 martie, la ora 20.01 şi se încheie joi, 24 martie, la ora 8.01. Momentul de maximă influenţă nefastă a Lunii Pline: miercuri, 23 martie, ora 14.01.

Miercuri, 23 martie, între orele 13.30-14.15 – Meditaţie de comuniune cu momentul de ECLIPSĂ DE LUNĂ (se lucrează cu mantra din Damar Tantra).

Miercuri, 23 martie, între orele 21.55-22.40 – Meditaţie de comuniune cu un aspect astrologic benefic: SOARE în conjuncţie cu MERCUR. Efecte: Trezeşte şi dinamizează o stare armonioasă de solaritate, spiritul de iniţiativă, starea detaşată de competitivitate, claritatea în gândire, simţul practic, eficienţa în acţiunile benefice de natură practică, ingeniozitatea. Totodată, acest aspect amplifică memoria şi puterea intelectului. El face să se manifeste din plin curajul şi ne susţine să ducem la bun sfârşit acţiunile benefice pe care le realizăm; facilitează manifestarea capacităţilor oratorice. Tot atunci se amplifică unele procese de purificare la nivelul plexului solar şi este susţinută aspiraţia armonioasă de autodepăşire, cât şi cea de afirmare lucidă şi detaşată. Este facilitată apariţia unei stări de armonie între sfera mentală şi sfera vitală a fiinţei şi trezeşte creativitatea. Acest aspect face să crească fermitatea în ceea ce priveşte exprimarea ideilor benefice. Îmbunătăţeşte atenţia şi puterea de conştientizare. Este un moment favorabil pentru împărtăşirea plină de responsabilitate a cunoştinţelor spirituale acumulate şi pentru studiul rodnic al lucrărilor spirituale. Generează un fenomen pregnant de solarizare în sfera mentală a fiinţei. Este un moment favorabil pentru detaşarea de ideile obsesive.

Vineri, 25 martie, între orele 0.30-1.15 – Meditaţie de comuniune cu un aspect astrologic benefic: MERCUR în trigon cu MARTE. Efecte: Trezeşte spiritul de iniţiativă, măreşte rapiditatea în gândire şi curajul de a exprima liber ideile şi opiniile binefăcătoare. Amplifică spontaneitatea în exprimare, concentrarea şi focalizarea mentală. Este un aspect care favorizează punerea în practică a ideilor şi cunoştinţelor benefice în orice domeniu.


Vineri, 25 martie, între orele 19.00-19.45 – Meditaţie de comuniune cu momentul sărbătorii creştine a BUNEI VESTIRI.

Sâmbătă, 26 martie, între orele 12.15-13.00 – Meditaţie de comuniune cu un aspect astrologic benefic: SOARE în trigon cu MARTE. Efecte: Creşte capacitatea de aduce la bun sfârşit acţiunile care au fost începute, cât şi puterea de conştientizare, dinamismul şi efervescenţa în relaţiile interumane. Moment favorabil pentru cultivarea stării de fermitate, solaritate, pentru amplificarea curajului, a aspiraţiilor elevate. Armonizează sistemul imunitar, măreşte vitalitatea, conduce la transcenderea stărilor de complacere şi lene.

Sâmbătă, 26 martie, între orele 12.55-13.40 – Meditaţie de comuniune cu un aspect astrologic benefic: VENUS în sextil cu PLUTO. Efecte: Aspectul conferă trezirea sensibilităţii şi a rafinamentului artistic. Face posibilă dinamizarea imaginaţiei creatoare. Conferă elevarea trăirilor afective. Facilitează spiritualizarea şi rafinarea sentimentelor benefice, trezeşte şi amplifică aspiraţia spirituală. Facilitează trezirea şi intensificarea trăirilor mistice elevate, favorizează angrenarea cu succes în împlinirea marilor idealuri spirituale ale omenirii. Trezeşte şi face să crească forţa creatoare, dinamizează şi amplifică rafinamentul erotic, favorizează canalizarea şi sublimarea energiilor subtile benefice în sfera creativităţii artistice.

Sâmbătă, 26 martie, de la ora 21.00 – SPIRALA YANG DE COMUNIUNE CU SUFLETUL NEAMULUI ROMÂNESC, realizată la unison în ţară. În Bucureşti, spirala va avea loc la sala Obor. 

Sâmbătă, 26 martie/Duminică, 27 martie – Se trece la ORA DE VARĂ. Astfel, ora 3.00 va deveni ora 4.00.


Duminică, 27 martie, între orele 17.20-20.30 – CEREMONIE SPIRITUALĂ DE EVOCARE A FAMILIILOR DE ENERGII DIVINE DIN TRADIȚIA KALACHAKRA TANTRA
(având ca scop crearea unui climat de pace, de regenerare și de vindecare planetară), la sala Obor (subsol).

Duminică, 27 martie, de la ora 21.00 – MEDITAŢIE ÎN SPIRALĂ YANG DE INVOCARE A GRAŢIEI DIVINE, realizată la unison în ţară. În Bucureşti, spirala se va organiza la sala Pipera 1.

Miercuri, 30 martie, între orele 5.45-6.30 – Meditaţie de comuniune cu un aspect astrologic benefic: MERCUR în trigon cu SATURN. Efecte: Acest aspect conferă trezirea perspicacităţii, a spiritului de observaţie, face să se trezească starea de înţelepciune şi facilitează apariţia unor idei inspirate, geniale. Acest aspect face posibilă maturizarea interioară prin înţelegerea corectă şi profundă a responsabilităţilor pe care le avem şi trezeşte altruismul. Este facilitată atingerea stării de linişte interioară şi calm profund în sfera mentală. Permite eliminarea rapidă şi definitivă a stărilor de împrăştiere mentală, amplifică puterea de concentrare, conferă o gândire practică, obiectivitate, punctualitate.

Joi, 31 martie, între orele 23.35-0.20 – Meditaţie de comuniune cu un aspect astrologic benefic: MERCUR în conjuncţie cu URANUS. Efecte: Acest aspect trezeşte şi dinamizează imaginaţia creatoare, inspiraţia artistică şi spirituală, inteligenţa benefică, totodată trezeşte capacităţile telepatice, facilitează comuniunea cu lumile superioare paralele, trezeşte şi dinamizează puterea de introspecţie, face să crească starea de aspiraţie, permite transcenderea spontană a sferei mentale, face să apară în fiinţă o forţă de pătrundere mentală mult mărită. Favorizează depăşirea cu uşurinţă a prejudecăţilor, a concepţiilor rigide şi sterile. Trezeşte originalitatea, intensifică puterea de concentrare mentală, facilitează apariţia unor stări de identificare profund benefice, favorizează apariţia şi manifestarea stărilor benefice de transă. Facilitează rafinarea mentalului şi face posibilă atingerea unei stări de armonie interioară.  

 

yogaesoteric
1 martie 2016

 

Also available in: English Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More