MEDITATII si CONJUNCTURI ASTROLOGICE BENEFICE din luna MARTIE 2009

Motto: ”Uneori oamenii se impiedica de adevar, dar numai cei prosti se ridica imediat si merg indiferenti mai departe”

ATENTIE!!! Fiecare dintre aceste momente benefice, care sunt totodata niste daruri ascunse ce ne sunt oferite de DUMNEZEU, va ajuta sa patrundeti si sa savurati, la modul spiritual vorbind, TAINELE REZONANTELOR OCULTE ASTRALE.
Prin focalizarea ferma si continua a atentiei asupra lor, aceste momente inefabile ne ofera totodata ocazia de a trai plenar si profund MISTERUL MOMENTULUI PREZENT
Profesor yoga Gregorian Bivolaru


Duminică, 1 martie – ZIUA MĂRŢIŞORULUI
. Între orele 14:00-14:45, meditaţie de comuniune cu Marea Putere Cosmică TRIPURA SUNDARI.

Luni, 2 martie, între orele 04:45-05:30 – Meditaţie de comuniune cu un aspect astrologic benefic: Mercur în conjuncţie cu Marte. Efecte: Trezeşte spiritul de iniţiativă, măreşte rapiditatea în gândire şi curajul de a exprima liber ideile şi opiniile binefăcătoare. Amplifică spontaneitatea în exprimare, concentrarea şi focalizarea mentală. Este un aspect care favorizează punerea în practică a ideilor şi cunoştinţelor benefice în orice domeniu.

Joi, 5 martie, între orele 11:25-12:10 – Meditaţie de comuniune cu un aspect astrologic benefic: Mercur în conjuncţie cu Neptun. Efecte: Acest aspect conferă trezirea şi amplificarea inteligenţei creatoare, facilitează apariţia stării de detaşare. Trezeşte memoria stărilor spirituale anterioare şi face să apară o stare de comuniune mistică. Trezeşte şi dinamizează capacităţile de comunicare telepatică. Ne permite să intuim semnificaţia fenomenelor de sincronicitate. Facilitează percepţia prezenţei entităţilor angelice în existenţa noastră.

Duminică, 8 martie, între orele 14:35-15:20 – Meditaţie de comuniune cu un aspect astrologic benefic: Marte în  conjuncţie cu Neptun. Efecte:
Trezeşte puterea de materializare a aspiraţiilor pure şi a viziunilor divin inspirate, dinamizează imaginaţia creatoare, rafinează şi elevează pasionalitatea amoroasă. Facilitează transmutarea potenţialului creator şi sublimarea acestuia în energii pure, elevate, spirituale, dinamizează puterea de transfigurare şi auto-transfigurare. Amplifică puterea credinţei şi a rugăciunii.
 
Duminică, 8 martie, între orele 17:30-01:30 – Exemplificare spirituală extraordinară care va fi oferită cu ocazia zilei Marii Puteri Cosmice TRIPURA SUNDARI.

Luni, 9 martie – TRIPURA SUNDARI. Între orele 05:35-06:20, meditaţie de comuniune cu Marea Putere Cosmică TRIPURA SUNDARI. Perioada favorabilă de angrenare în jocuri amoroase în cuplu începe duminica 8 martie, la ora 23:00 şi se încheie luni, 9 martie, la ora 11:00. Momentul de maximă influenţă benefică: luni, 9 martie, la ora 05:49.

Luni, 9 martie, între orele 18:00-18:45 – Meditaţie de comuniune cu momentul sărbătorii creştine SFINŢII 40 DE MUCENICI.

Marţi, 10 martie, între orele 19:20-20:05 – Meditaţie de comuniune cu un aspect astrologic benefic: Mercur în sextil cu Pluto. Efecte: Trezeşte şi favorizează apariţia unui mod rafinat de gândire şi a puterii de pătrundere mentală. Reprezintă totodată o şansă de a descoperi noi modalităţi de depăşire a sferei mentalului prin cultivarea unei stări de abandon în faţa Voinţei lui DUMNEZEU TATĂL. Facilitează apariţia unei stări spontane de transfigurare şi totodată conferă un foarte bun control asupra fluctuaţiilor mentale. Amplifică şi susţine aspiraţia către transformare, face posibilă pătrunderea conştientă în sfera subconştientului colectiv, permite depăşirea fobiilor. Este un moment foarte favorabil în vederea învingerii obstacolelor de tot felul; de asemeni, acest aspect trezeşte rapiditatea (abilitatea mentală de a găsi soluţii creatoare benefice) în gândire, asociind-o în acelaşi timp cu forţa de pătrundere mentală, trezeşte energia voinţei individuale, trezeşte şi dinamizează procesul spontan de sublimare a energiilor în sfera mentală, face să se manifeste o mare forţă mentală benefică, face să apară o stare de fermitate de nezdruncinat în ceea ce priveşte convingerile spirituale, trezeşte capacitatea de a ne proiecta (de a călători) la voinţă în lumile astrale.

Miercuri, 11 martie – LUNA PLINĂ. Perioada de influenţă nefastă a LUNII PLINE începe marţi, 10 martie, la ora 10:38 şi se încheie miercuri, 11 martie, la ora 22:38. Momentul de maximă influenţă nefastă a LUNII PLINE: miercuri, 11 martie, la ora 04:38.

Miercuri, 11 martie, între orele 14:15-15:00 – Meditaţie de comuniune cu un aspect astrologic benefic: Venus în sextil cu Jupiter. Efecte: Permite trăirea profundă a unei stări spirituale excepţionale care ne apare atunci când realizăm meditaţie yoghină. Face să apară o stare pregnantă de expansiune a conştiinţei în sfera spirituală. Face să se intensifice emoţiile benefice. Trezeşte stările de devoţiune. Face să crească puterea de transfigurare. Facilitează comunicarea telepatică inefabilă cu entităţile spirituale, elevate, din universul astral. Face să se trezească iubirea pură, dragostea de adevăr şi dreptate. Trezeşte şi dinamizează în fiinţă generozitatea, toleranţa, blândeţea, optimismul, face să apară o trăire plenară a unor stări de fericire fără obiect. Favorizează vindecările paranormale, îmbunătăţeşte starea de sănătate.

Joi, 12 martie – Meditaţie specială realizată cu ocazia zilei de  naştere a lui GRIEG.

Vineri, 13 martie, între orele 03:10-03:40 – Meditaţie de comuniune cu un aspect astrologic benefic: Soare în conjuncţie cu Uranus. Efecte: Momentul este net favorabil pentru trezirea şi dinamizarea în fiinţă a stării de Conştiinţă Christică. Aceasta facilitează totodată înţelegerea aspectelor misterioase ale vieţii, face posibilă depăşirea condiţionărilor şi a prejudecăţilor de tot felul. Acest aspect trezeşte şi amplifică inteligenţa creatoare, dinamizează puterea de înţelegere a marilor adevăruri divine, facilitează comunicarea telepatică, face să apară inspiraţia artistică, dinamizează creativitatea, entuziasmul şi dinamismul benefic. Facilitează integrarea armonioasă în grupurile spirituale şi face să apară starea de comuniune fraternă şi elevată. Ajută la fructificarea inspiraţiilor divine şi face posibilă orientarea fermă a voinţei către trăirea stării tainice, inefabile, de releu divin.

Joi, 19 martie, între orele 08:00-08:45 – Meditaţie de comuniune cu un aspect astrologic benefic: Marte în  sextil cu Pluto. Efecte: Acest aspect trezeşte puterea de transmutare a potenţialului creator şi face posibilă sublimarea spontană a energiilor rezultante în pasionalitate armonioasă şi elevată. Dinamizează curajul în acţiunile benefice ce implică autodepăşire, impulsionează transformarea spirituală prin orientarea conştientă a voinţei individuale către o stare inefabilă de abandon în faţa voinţei lui DUMNEZEU TATĂL. Facilitează depăşirea egoismului şi totodată este o şansă excelentă pentru îmbunătăţirea autocontrolului.
 

Vineri, 20 martie, între orele 13:15-14:45 – Soarele intră în zodia Berbecului. Această influenţă subtilă benefică poate fi resimţită în cadrul unei meditaţii speciale de comuniune cu momentul ECHINOCŢIULUI DE PRIMĂVARĂ.
Semnificaţia ECHINOCŢIULUI DE PRIMĂVARĂ: Are loc atunci o scădere a nopţii şi o creştere a zilei (ziua devine atunci aproape egală cu noaptea). Acest moment de echilibru simbolizează o stare inefabilă de armonie care face să apară o stare de transformare profundă, pregnantă, a naturii exterioare, cât şi o transformare benefică a naturii noastre umane. Totul se trezeşte atunci la viaţă şi tinde să iasă la suprafaţă pentru ca să se bucure de energiile subtile benefice intense şi profunde ale primăverii. După o perioadă de „conservare în cadrul căreia au fost resimţite restricţiile iernii” – atunci mai ales cea mai mare parte a alimentaţiei fiind compusă la yoghini din seminţe, cereale şi lactate -, urmează, în conformitate cu tradiţia creştină ortodoxă, postul Sfintelor Paşti ce cuprinde şi acest moment de echinocţiu. Mai ales în această perioadă are loc un proces spontan de purificare specială atât la nivelul trupului, cât şi la nivelul unora dintre corpurile noastre subtile. Ca urmare a acestui fenomen se instalează în mod gradat o stare de liniştire mentală, de echilibrare psihică, de dinamizare afectivă. Privind din punct de vedere ezoteric, acest moment ne pune într-o inefabilă stare de rezonanţă cu condiţia androginală glorioasă, cu starea tainică de armonie care în anumite condiţii se instalează în universul nostru lăuntric între natura feminină şi natura masculină, între bărbatul interior şi femeia interioară (între anima şi animus). Deloc întâmplător, mai ales în această perioadă de tainică renaştere şi regenerare a naturii, are loc împerecherea majorităţii animalelor, plantele încep să înmugurească şi, rând pe rând, germenii vieţii renasc pretutindeni în jurul nostru.
Privind acest moment din punct de vedere astrologic, se constată că atunci Soarele trece din zodia Peştilor în zodia Berbecului. Asistăm astfel la sfârşitul şi începutul unui tainic ciclu zodiacal. Omul devine mai ales acum, analogic vorbind, asemenea unui vulcan care este pe cale de a erupe, de a exploda. Tocmai de aceea el devine adeseori capabil, mai ales acum, de a realiza lucruri inedite. Starea meditativă şi contemplativă a Peştilor este acum înlocuită cu spontaneitatea şi dorinţa de afirmare a Berbecului. Mai ales acum se renunţă la sacrificiile inutile şi la excesul de idealism în favoarea exaltării experienţelor concrete, a acţiunilor directe, care sunt realizate în ideea de a concretiza cât mai bine aspiraţiile noastre lăuntrice. Acum omul trebuie să se adapteze din plin acestor cerinţe de renaştere, de înviorare, de trezire la realitate, de ieşire din starea de somn, de stopare a procesului de hibernare (această etapă având atât o semnificaţie materială şi socială, cât şi una spirituală). Omul trebuie astfel să se adapteze cât mai bine ciclurilor tainice ale naturii, deoarece mai ales acum împotrivirea sa este analogic vorbind asemenea înotului împotriva curentului. În unele cazuri, acest fenomen de neadaptare va da naştere adeseori stărilor de oboseală, de nervozitate, care adeseori sunt fără motivaţii – acest  aspect este definit în general de medicină drept „astenie de primăvară”.
Acest misterios moment de hiatus ne pune în mod spontan în legătură cu energiile subtile uriaşe ale începutului, cu elanul plin de optimism care apare la fiecare nou început al vieţii. Totodată, acest moment de efervescenţă face să apară o fascinantă înflorire a vitalităţii. El trezeşte în mod armonios în fiinţă virilitatea şi feminitatea, impulsionând trăirea extatică a tumultului tainic al primăverii, care ne face să fim spontani, curajoşi, dinamici şi activi.

Sâmbătă, 21 martie 2009, începând cu ora 21:00, se va realiza la unison în toată ţara SPIRALA YANG pentru TREZIREA SUFLETULUI NEAMULUI ROMÂNESC.

Duminică, 22 martie, între orele 06:45-07:30 – Meditaţie de comuniune cu un aspect astrologic benefic: Mercur în conjuncţie cu Uranus. Efecte: Acest aspect trezeşte şi dinamizează imaginaţia creatoare, inspiraţia artistică şi spirituală, inteligenţa benefică, totodată trezeşte capacităţile telepatice, facilitează comuniunea cu lumile superioare paralele, trezeşte şi dinamizează puterea de introspecţie, face să crească starea de aspiraţie, permite transcenderea spontană a sferei mentale, face să apară în fiinţă o forţă de pătrundere mentală mult mărită. Favorizează depăşirea cu uşurinţă a prejudecăţilor, a concepţiilor rigide şi sterile. Trezeşte originalitatea, intensifică puterea de concentrare mentală, facilitează apariţia unor stări de identificare profund benefice, favorizează apariţia şi manifestarea stărilor benefice de transă. Facilitează rafinarea mentalului şi face posibilă atingerea unei stări de armonie interioară.

Marţi 24/Miercuri 25 martie, între orele 23:30-01:00 – Meditaţie specială de comuniune cu SHIVA, cu ocazia momentului de SHIVARATRI.

Miercuri, 25 martie, între orele 17.00-17.45 – Meditaţie de comuniune cu momentul sărbătorii creştine a BUNEI VESTIRI.

Vineri, 27 martie, între orele 21:10-21:55 – Meditaţie de comuniune cu un aspect astrologic benefic: Soare în conjuncţie cu Venus. Efecte: Amplifică deschiderea afectivă, generozitatea şi capacitatea de exprimare conştientă a stărilor şi emoţiilor binefăcătoare. Este o perioadă benefică pentru asumarea responsabilităţilor de natură relaţională, de a ne manifesta liber şi spontan sentimentele binefăcătoare. Trezeşte în fiinţă sociabilitatea, face posibilă depăşirea prejudecăţilor prosteşti, amplifică creativitatea artistică şi farmecul personal.

Sâmbătă, 28 martie 2009, se va desfăşura SPIRALA YANG urmată de INDUCŢIA STĂRII DE ELIBERARE prin MIRACOL DIVIN. Intrarea în şirurile zodiacale se va face între orele 16:30-17:00. Formarea spiralei se va realiza între orele 17:00-18:00. Spirala va începe la ora 18:00.

Duminică, 29 martie, între orele 05:15-06:00 – Meditaţie de comuniune cu un aspect astrologic benefic: Mercur în conjuncţie cu Venus. Efecte: Favorizează comunicarea afectuoasă, empatică, intensă şi profundă mai ales cu fiinţele iubite, face să apară o stare inefabilă de armonie între sfera mentală şi cea afectivă a fiinţei, amplifică elanul de dăruire conştientă către DUMNEZEU, trezeşte creativitatea artistică, romantismul, spontaneitatea şi jucăuşenia în relaţiile de cuplu. Este un moment favorabil pentru exprimarea sinceră şi deschisă a trăirilor afective. Face să apară un farmec inefabil în comunicare şi conferă elocvenţă. Trezeşte şi amplifică puterea de dăruire conştientă către nobile idealuri.

Duminică, 29 martie, se trece la ORA DE VARĂ.  Astfel ora 01:00 va deveni ora 02:00.

Marţi, 31 martie, între orele 06:10-06:55 – Meditaţie de comuniune cu un aspect astrologic benefic: Soare în conjuncţie cu Mercur. Efecte: Trezeşte şi dinamizează o stare armonioasă de solaritate, spiritul de iniţiativă, starea detaşată de competitivitate, claritatea în gândire, simţul practic, eficienţa în acţiunile benefice de natură practică, ingeniozitatea. Totodată, acest aspect amplifică memoria şi puterea intelectului, face să se manifeste din plin curajul şi ne susţine să ducem la bun sfârşit acţiunile benefice pe care le realizăm; el facilitează manifestarea capacităţilor oratorice. Tot atunci se amplifică unele procese de purificare la nivelul plexului solar şi este susţinută aspiraţia armonioasă de autodepăşire, cât şi cea de afirmare lucidă şi detaşată. Este facilitată apariţia unei stări de armonie între sfera mentală şi sfera vitală a fiinţei şi trezeşte creativitatea. Acest aspect face să crească fermitatea în ceea ce priveşte exprimarea ideilor benefice. Îmbunătăţeşte atenţia şi puterea de conştientizare. Este un moment favorabil pentru împărtăşirea plină de responsabilitate a cunoştinţelor spirituale acumulate şi pentru studiul rodnic al lucrărilor spirituale. Generează un fenomen pregnant de solarizare în sfera mentală a fiinţei. Este un moment favorabil pentru detaşarea de ideile obsesive.

yogaesoteric

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More