MEDITAŢII şi CONJUNCTURI ASTROLOGICE FAVORABILE şi EVENIMENTE SPIRITUALE din luna MARTIE 2014


Motto: „Uneori oamenii se împiedică de adevăr, dar numai cei proşti se ridică imediat şi merg indiferenţi mai departe”.

 
ATENŢIE!!! Fiecare dintre aceste momente benefice, care sunt totodată nişte daruri ascunse ce ne sunt oferite de DUMNEZEU, vă ajută să pătrundeţi şi să savuraţi, la modul spiritual vorbind, TAINELE REZONANŢELOR OCULTE ASTRALE. Prin focalizarea fermă şi continuă a atenţiei asupra lor, aceste momente inefabile ne oferă totodată ocazia de a trăi plenar şi profund MISTERUL MOMENTULUI PREZENT.
profesor yoga Gregorian Bivolaru
 


Sâmbătă, 1 martie, între orele 5.50-6.35 – Meditaţie de comuniune cu un aspect astrologic benefic: Soare în trigon cu Jupiter. Efecte:
Acest aspect trezeşte şi amplifică generozitatea, bunăvoinţa, demnitatea, responsabilitatea, altruismul şi bunul simţ. Totodată, acest moment astrologic impulsionează şi susţine manifestarea pe termen lung a compasiunii, precum şi spiritul întreprinzător şi justiţiar care poate fi manifestat în felurite domenii de activitate.

Sâmbătă, 1 martie – ZIUA MĂRŢIŞORULUI. Între orele 14.00-14.45: meditaţie de comuniune cu Marea Putere Cosmică Tripura Sundari. 

Duminică, 2 martie, de la ora 18.30 – PROCEDEUL DE INVOCARE A SHAMBALA-EI PENTRU PACEA PLANETARĂ ŞI VINDECAREA SPIRITUALĂ A PLANETEI, care se va realiza la unison în mai multe oraşe din ţară. În Bucureşti, această acţiune spirituală va avea loc la sala Pipera 1.

Duminică, 2 martie, de la ora 21.00 – MEDITAŢIA ÎN SPIRALĂ YANG DE INVOCARE A GRAŢIEI DIVINE, realizată la unison în ţară. În Bucureşti, meditaţia se va realiza la sala Pipera 1.

Luni, 3 martie, de la ora 17.00 – PROCEDEUL DE AJUTORARE A FIINŢELOR AFLATE ÎN BARDO-UL MORŢII, care se va realiza în Bucureşti, la sala din strada Focşani, nr. 27.

Luni, 3 martie,  începând cu ora 20.00 – Se va realiza INIŢIEREA SVARA, la sala Pipera 1.

Luni, 3 martie, între orele 21.00-21.45 – Meditaţie de comuniune cu un aspect astrologic benefic: Soare în sextil cu Pluto. Efecte: Acest aspect trezeşte energia tainică a voinţei, face să apară o stare pregnantă de aspiraţie spirituală, facilitează înţelegerea superioară şi profundă a cunoştinţelor ezoterice; conferă apariţia unei stări de încredere mult mărită în forţele proprii, face să se trezească în fiinţă o forţă benefică profund transformatoare. Face posibilă intuirea şi revelarea menirii noastre în această viaţă. Acest aspect conferă de asemenea puterea de a ne abandona în faţa Voinţei lui Dumnezeu. Permite valorificarea şanselor de a realiza un salt spiritual, amplifică procesul lăuntric de autotransfigurare şi de raportare inspirată şi profundă la propriul suflet.

Sâmbătă, 8 martie – ZIUA FEMEII. Între orele 19.45-20.30: meditaţie de comuniune cu Marea Putere Cosmică Tripura Sundari.

Duminică, 9 martie, între orele 18.00-18.45 – Meditaţie de comuniune cu momentul sărbătorii creştine SFINŢII 40 DE MUCENICI.


Duminică, 9 martie, de la ora 21.00 – MEDITAŢIA ÎN SPIRALĂ YANG DE INVOCARE A GRAŢIEI DIVINE
, realizată la unison în ţară. În Bucureşti, meditaţia se va realiza la sala Pipera 1.

Miercuri, 12 martie – MEDITAŢIE SPECIALĂ REALIZATĂ CU OCAZIA ZILEI DE NAŞTERE A LUI GRIEG.

Joi, 13 martie, între orele 23.00-23.45 – Meditaţie de comuniune cu un aspect astrologic benefic: Soare în trigon cu Saturn. Efecte: Trezeşte şi amplifică responsabilitatea, răbdarea, încrederea în sine, dinamizează simţul practic, face să apară o atitudinea obiectivă şi care favorizează profunzimea. Facilitează depăşirea mândriei, trezeşte respectul de sine, puterea de a lupta împotriva răului, de a duce la bun sfârşit aspiraţiile noastre. Moment benefic pentru asumarea unor responsabilităţi deosebite în plan spiritual, care favorizează materializarea trăirilor noastre sufleteşti sublime. Trezeşte şi amplifică tenacitatea şi cumpătarea, face să apară starea de înţelepciune practică, trezeşte şi dinamizează capacităţile organizatorice.

Vineri, 14 martie – TRIPURA SUNDARI. Perioada favorabilă de angrenare în jocuri amoroase în cuplu cu continenţă, iubire şi transfigurare se desfăşoară, vineri, 14 martie, in intervalul 2.00-23.00. Meditaţia de comuniune cu Marea Putere Cosmică Tripura Sundari se realizează în intervalul 11.55-12.55. Momentul de maximă influenţă benefică este vineri, 14 martie, la ora 12.25.

Vineri, 14 martie, între orele 18.00-18.45 – Meditaţie de comuniune cu un aspect astrologic benefic: Mercur în trigon cu Marte. Efecte: Stimulează transpunerea cu uşurinţă a ideilor benefice în acţiune. Trezeşte şi dinamizează combativitatea, facilitează depăşirea inerţiei, favorizează trezirea capacităţii de a găsi soluţii benefice ingenioase şi eficiente. Face să apară claritatea în exprimare. Ajută la integrarea armonioasă în planul material, amplifică spontaneitatea şi rapiditatea în luarea deciziilor. Face să apară curajul de a ne exprima liber ideile.

Duminică, 16 martie – LUNA PLINĂ. Perioada de influenţă nefastă a Lunii Pline începe duminică, 16 martie, la ora 1.05 şi se încheie luni, 17 martie, la ora 13.05. Momentul de maximă influenţă nefastă a Lunii Pline este duminică, 16 martie, la ora 19.05.

Duminică, 16 martie, de la ora 16.15 – Întâlnirea GRUPULUI PENTRU APROFUNDARE A RELAŢIEI GHID SPIRITUAL-ASPIRANT, realizată la unison în ţară. În Bucureşti, întâlnirea va avea loc la sala Pipera 1.

Duminică, 16 martie, de la ora 21.00 – MEDITAŢIA ÎN SPIRALĂ YANG DE INVOCARE A GRAŢIEI DIVINE, realizată la unison în ţară. În Bucureşti, meditaţia se va realiza la sala Pipera 1.


Marţi, 18 martie, între orele 20.45-21.30 – Meditaţie de comuniune cu un aspect astrologic benefic: Venus în sextil cu Uranus. Efecte:
Acest aspect dinamizează şi amplifică percepţia stării de frumuseţe tainică a fiinţelor umane cu care venim în contact, facilitează apariţia unei stări inefabile de fascinaţie, rafinează senzualitatea, trezeşte romantismul şi originalitatea. Conferă inspiraţie genială care se poate concretiza în nemuritoare opere de artă. Mai ales în această conjunctură, dragostea manifestată plenar sub toate formele sale este impregnată de o stare copleşitoare de mister. Acest moment facilitează intrarea în stare de rezonanţă cu sfera afectivă macrocosmică, trezeşte şi totodată face să se amplifice puterea de transfigurare. Acest aspect conferă o mare creativitate, face să apară libertatea în exprimare, trezeşte şi amplifică imaginaţia erotică rafinată, facilitează manifestarea plenară a iubirii, dinamizează entuziasmul, ingeniozitatea, trezeşte capacitatea de a conştientiza idealurile colective ale umanităţii şi ne permite să intuim direcţiile novatoare ale epocii în care trăim. Face posibilă descoperirea de soluţii noi, geniale şi facilitează rezolvarea problemelor de cuplu, favorizează apariţia stărilor spontane de empatie, trezeşte sensibilitatea superioară.

Joi, 20 martie – SOARELE INTRĂ ÎN ZODIA BERBECULUI. Această influenţă subtilă benefică poate fi resimţită în cadrul unei meditaţii speciale de comuniune cu momentul ECHINOCŢIULUI DE PRIMĂVARĂ, între orele 18.30-19.45.

Semnificaţia ECHINOCŢIULUI DE PRIMĂVARĂ: Are loc atunci o scădere a nopţii şi o creştere a zilei (ziua devine atunci aproape egală cu noaptea). Acest moment de echilibru simbolizează o stare inefabilă de armonie care face să apară o stare de transformare profundă, pregnantă, a naturii exterioare, cât şi o transformare benefică a naturii noastre umane. Totul se trezeşte atunci la viaţă şi tinde să iasă la suprafaţă pentru ca să se bucure de energiile subtile benefice intense şi profunde ale primăverii. După o perioadă de „conservare în cadrul căreia au fost resimţite restricţiile iernii”, atunci mai ales cea mai mare parte a alimentaţiei fiind compusă la yoghini din seminţe, cereale şi lactate, urmează, în conformitate cu tradiţia creştină ortodoxă, postul Sfintelor Paşti ce cuprinde şi acest moment de echinocţiu. Mai ales în această perioadă are loc un proces spontan de purificare specială atât la nivelul trupului, cât şi la nivelul unora dintre corpurile noastre subtile. Ca urmare a acestui fenomen se instalează în mod gradat o stare de liniştire mentală, de echilibrare psihică, de dinamizare afectivă. Privind din punct de vedere ezoteric, acest moment ne pune într-o inefabilă stare de rezonanţă cu condiţia androginală glorioasă, cu starea tainică de armonie care în anumite condiţii se instalează în universul nostru lăuntric între natura feminină şi natura masculină, între bărbatul interior şi femeia interioară (între anima şi animus). Deloc întâmplător, mai ales în această perioadă de tainică renaştere şi regenerare a naturii, are loc împerecherea majorităţii animalelor, plantele încep să înmugurească şi, rând pe rând, germenii vieţii renasc pretutindeni în jurul nostru. Privind acest moment din punct de vedere astrologic, se constată că atunci Soarele trece din zodia Peştilor în zodia Berbecului. Asistăm astfel la sfârşitul şi începutul unui tainic ciclu zodiacal. Omul devine mai ales acum, analogic vorbind, asemenea unui vulcan, care este pe cale de a erupe, de a exploda. Tocmai de aceea el devine – adeseori capabil – mai ales acum de a realiza lucruri inedite. Starea meditativă şi contemplativă a Peştilor este acum înlocuită cu spontaneitatea şi dorinţa de afirmare a Berbecului.

Mai ales acum se renunţă la sacrificiile inutile şi la excesul de idealism în favoarea exaltării experienţelor concrete, a acţiunilor directe care sunt realizate în ideea de a concretiza cât mai bine aspiraţiile noastre lăuntrice. Omul trebuie să se adapteze din plin acum acestor cerinţe de renaştere, de înviorare, de trezire la realitate, de ieşire din starea de somn, de stopare a procesului de hibernare (această etapă având atât o semnificaţie materială şi socială, cât şi una spirituală). Omul trebuie astfel să se adapteze cât mai bine ciclurilor tainice ale naturii, deoarece mai ales acum împotrivirea sa este analogic vorbind asemenea înotului împotriva curentului. În unele cazuri, acest fenomen de neadaptare adeseori va da naştere stărilor de oboseală, de nervozitate care adeseori sunt fără motivaţii – acest aspect este definit în general de medicină drept „astenie de primăvară”. Acest misterios moment de hiatus ne pune în mod spontan în legătură cu energiile subtile uriaşe ale începutului, cu elanul plin de optimism care apare la fiecare nou început al vieţii. Totodată, acest moment de efervescenţă face să apară o fascinantă înflorire a vitalităţii. El trezeşte în mod armonios în fiinţă virilitatea şi feminitatea, impulsionând trăirea extatică a tumultului tainic al primăverii, care ne face să fim spontani, curajoşi, dinamici şi activi. Momentul de maximă influenţă a echinocţiului de primăvară este joi, 20 martie, la ora 18.57.

Sâmbătă, 22 martie, de la ora 21.00 – SPIRALA YANG DE COMUNIUNE CU SUFLETUL NEAMULUI ROMÂNESC, realizată la unison în ţară. În Bucureşti, meditaţia se va realiza la sala Pipera 1.

Sâmbătă, 22 martie, între orele 22.00-22.45 – Meditaţie de comuniune cu un aspect astrologic benefic: Mercur în conjuncţie cu Neptun. Efecte: Acest aspect conferă trezirea şi amplificarea inteligenţei creatoare, facilitează apariţia stării de detaşare. Trezeşte memoria stărilor spirituale anterioare şi face să apară o stare de comuniune mistică. Trezeşte şi dinamizează capacităţile de comunicare telepatică. Ne permite să intuim semnificaţia fenomenelor de sincronicitate. Facilitează percepţia prezenţei entităţilor angelice în existenţa noastră.

Duminică, 23 martie, de la ora 21.00 – MEDITAŢIA ÎN SPIRALĂ YANG DE INVOCARE A GRAŢIEI DIVINE, realizată la unison în ţară. În Bucureşti, meditaţia se va realiza la sala Pipera 1.

Marţi, 25 martie, între orele 19.00-19.45 – Meditaţie de comuniune cu momentul sărbătorii creştine a BUNEI VESTIRI.

Miercuri, 26 martie, între orele 14.55-15.40 – Meditaţie de comuniune cu un aspect astrologic benefic: Mercur în trigon cu Jupiter. Efecte: Aspectul conferă trezirea abilităţii, a perspicacităţii, dinamizează gândirea practică, spiritul filosofic, discernământul, trezeşte şi amplifică chibzuinţa si bunul simţ. Face să apară o stare de nobleţe sufletească, trezeşte abilitatea în comunicare, puterea de înţelegere şi facilitează depăşirea limitărilor de orice fel. Face să apară rapiditatea în realizarea acţiunilor benefice, trezeşte altruismul, dinamizează capacitatea de a comunica cu spiritele subtile ale naturii (ondine, salamandre, gnomi, fee).


Vineri, 28 martie, între orele 7.15-8.00 – Meditaţie de comuniune cu un aspect astrologic benefic: Mercur în sextil cu Pluto. Efecte
: Trezeşte şi favorizează apariţia unui mod rafinat de gândire şi a puterii de pătrundere mentală. Reprezintă totodată o şansă de a descoperi noi modalităţi de depăşire a sferei mentalului prin cultivarea unei stări de abandon în faţa Voinţei lui Dumnezeu Tatăl. Facilitează apariţia unei stări spontane de transfigurare şi totodată conferă un foarte bun control asupra fluctuaţiilor mentale. Amplifică şi susţine aspiraţia către transformare, face posibilă pătrunderea conştientă în sfera subconştientului colectiv, permite depăşirea fobiilor. Este un moment foarte favorabil în vederea învingerii obstacolelor de tot felul; de asemenea, acest aspect trezeşte rapiditatea (abilitatea mentală de a găsi soluţii creatoare benefice) în gândire, asociind-o în acelaşi timp cu forţa de pătrundere mentală, trezeşte energia voinţei individuale, trezeşte şi dinamizează procesul spontan de sublimare a energiilor în sfera mentală, face să se manifeste o mare forţă mentală benefică, face să apară o stare de fermitate de nezdruncinat în ceea ce priveşte convingerile spirituale, trezeşte capacitatea de a ne proiecta (de a călători) la voinţă în lumile astrale.

Sâmbătă, 29 martie/duminică, 30 martie, între orele 23.30-1.00 – MEDITAŢIA ÎN SPIRALĂ YANG DE COMUNIUNE CU SHIVA, realizată cu ocazia MOMENTULUI DE SHIVARATRI.

Sâmbătă, 29 martie/duminică, 30 martie – Se trece la ORA DE VARĂ. Astfel, ora 3.00 va deveni ora 4.00.

Duminică, 30 martie, de la ora 21.00 – MEDITAŢIA ÎN SPIRALĂ YANG DE INVOCARE A GRAŢIEI DIVINE, realizată la unison în ţară. În Bucureşti, meditaţia se va realiza la sala Pipera 1.
 

yogaesoteric

27 februarie 2014

 
 

 

Also available in: English Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More