Milioane de oameni din întreaga lume au sărbătorit pe 21 iunie Ziua Internațională Yoga

Duminică, 21 iunie 2015, este o zi care rămâne în istorie. Pentru prima dată, pe întreaga planetă a fost sărbătorită practica milenară yoga. Fotografii cu mulțimi impresionante de oameni realizând posturi yoga la unison au făcut înconjurul lumii. Evenimentul a fost prezentat de posturi de televiziune și de radio de pe tot globul, de presa scrisă și online, precum și pe rețelele de socializare.

Ziua Internaţională Yoga a fost sărbătorită în peste 192 de țări. Presa din India estimează că, numai în această ţară, au participat la manifestări peste 200 de milioane de oameni. În statul natal al prim ministrului Narendra Modi – yoghin entuziast şi promotorul Zilei Internaţionale Yoga – s-au organizat ședințe de ASANA-e și PRANAYAMA în peste 30.000 de locații.

Narendra Modi a condus cel mai mare grup de oameni care au practicat yoga simultan, în capitala New Delhi. Premierul indian a fost acompaniat într-o şedinţă yoga de peste 35.000 de persoane.

 

 

Liderii unor centre de yoga din India și-au exprimat preocuparea, avertizându-l public pe Modi că o manifestare de asemenea amploare ar putea, în loc să atragă cât mai mulţi oameni către o practică spirituală autentică, spre a le îmbunătăți viața, să trivializeze yoga și să o transforme într-un bun comercial de larg consum.

Narendra Modi a atras însă atenţia, în discursul pe care l-a ţinut cu ocazia Zilei Internaţionale Yoga: „Este o concepţie profund greşită aceea că yoga înseamnă flexibilitate fizică. Dacă ar fi aşa, atunci toţi acrobaţii de la circ ar fi yoghini.”

Prim ministrul indian a explicat participanţilor: „Nu doar celebrăm o zi de sărbătoare, ci şi antrenăm mintea umană cu această ocazie pentru începutul unei noi ere de pace şi armonie. Acest program este pentru beneficiul întregii umanităţi, pentru o lume liberă de tensiuni.”
 

 

 

 


 
 

 

 

De cealaltă parte a globului, în Statele Unite ale Americii, la New York, mii de oameni au executat posturi yoga la unison în Times Square. Pe lângă alţi politicieni şi diplomaţi, la manifestare a participat şi secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon.

 

 

 

O mulţime impresionantă de simpatizanţi yoga s-a strâns şi sub turnul Eiffel din Paris, în Franţa.

 

 

Şi la Taipei, în Taiwan, peste două mii de oameni au realizat împreună 108 execuţii ale tehnicii yoghine Salutul Soarelui.
 

 

Practica yoga a fost îmbrăţişată de oameni din întreaga lume:
 
Spania
 

 
China
 

 

 
Rusia
 

 
Afganistan
 

 

 
Hong Kong
 

 
Tailanda
 

 
Uzbekistan
 

 

Marea Britanie
 

 

 

 Malaezia
 

 
Coreea de Sud
 

 
Africa de Sud
 

 
Kenya
 

 
Maroc
 

 
Mexic
 

 
Insulele Galapago
 

 

Citiţi şi:

FOTOREPORTAJ: Ziua Internațională Yoga

ONU recunoaşte valoarea practicii Yoga şi decide celebrarea Zilei Internaţionale Yoga pe data de 21 iunie

yogaesoteric
23 iunie 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More