Ministrul danez al Imigraţiei consideră că postul Ramadanului este periculos

 

Inger Stoejberg a fost criticată pentru că a sugerat că musulmanii ar fi necesar să petreacă luna Ramadanului departe de locul de muncă. Experţi şi companii au declarat că nu există nicio dovadă că siguranţa muncii a fost afectată din cauza celor care ţin post.

Ministrul danez pentru Imigraţie şi Integrare, Inger Stoejberg, a declanşat o controversă după ce a susţinut că sărbătoarea Ramadanului nu este compatibilă cu piaţa modernă a muncii, potrivit Deutsche Welle.

Ministrul, care are politici dure în privinţa imigraţiei, a scris un material pentru tabloidul danez BT în care a precizat că sărbătoarea musulmană ce durează o lună şi include postul în timpul zilei este „periculoasă pentru noi toţi”.

Stoejberg a susţinut că, în cazul în care musulmanii ţin post, atunci ar fi necesar să îşi ia liber de la muncă o lună „pentru a evita consecinţele nefaste ce le-ar avea societatea daneză”.

Aceasta a menţionat şoferii de autobuze şi angajaţi spitalelor ca exemple specifice privind persoanele care ar putea fi afectate nefast de ţinutul postului.

Mulţi experţi au afirmat că nu există nicio dovadă că au avut loc situaţii periculoase la locul de muncă din cauza postului Ramadanului. Directorul unei companii daneze de autobuze a afirmat pentru BT că nu au avut niciodată accidente sau plângeri legate de post.

Uniunea Musulmană din Danemarca a declarat pe reţelele sociale că musulmanii sunt capabili să aibă grijă de ei şi de societăţi „chiar şi atunci când postim”.

Keren Ellmann, purtătoare de cuvânt a guvernului danez, a afirmat că, deşi comentariile lui Stoejberg nu reflectă opinia coaliţiei de guvernare, ministrul are „dreptul să deschidă această dezbatere”.

Membră a Partidului Liberal, care a condus Danemarca cu un guvern minoritar începând cu 2015, Stoejberg este cunoscută pentru retorica sa naţionalistă. Ea a susţinut înăsprirea legilor privind imigraţia în timpul mandatului ei, precum cerinţe pentru învăţarea limbii daneze, teste mai grele pentru primirea cetăţeniei şi cerinţe pentru independenţa financiară.

De asemenea, Stoejberg a limitat numărul serviciilor sociale acordate solicitanţilor de azil şi a promovat o lege care obligă refugiaţii să renunţe la obiectele valoroase, ceea ce a dus la unele comparaţii cu naziştii.

Citiți și:

Rex Tillerson a refuzat să organizeze la Departamentul de Stat ceremonii de Ramadan

Nu sunt doriți în Danemarca

Islamizarea Occidentului

 
 

yogaesoteric
10 iunie 2019

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More