Ministrul de Externe maghiar: Se accelerează schimbarea Ordinii Mondiale

 

Ca urmare a epidemiei de coronavirus, schimbările care indică formarea unei noi ordini mondiale au fost accelerate, a declarat ministrul ungar de Externe şi al Comerţului exterior, în cadrul unei şedinţe recente a Comisiei pentru siguranţa naţională, în Parlamentul Ungariei.

 
Péter Szijjártó

La audierea sa anuală, Péter Szijjártó a spus că în acest context, ţările lumii, actorii politici şi economici este necesar să se confrunte cu provocări vechi şi noi. Dintre acestea, ministrul a evidenţiat şase, transmite agenția maghiară de știri MTI.

Pentru început a menţionat competiţia globală care are loc în domeniul economiei, pentru relocarea capacităţilor. Ca urmare a epidemiei, mulţi actori au fost nevoiţi să îşi reducă aceste capacităţi, dar au început să identifice deja locurile în care le pot relansa. Această competiţie este favorabilă Ungariei, a subliniat Szijjártó, adăugând că obiectivul este acela ca redeschiderea capacităţilor închise în altă parte să fie realizate în Ungaria.

A doua provocare este aceea că pandemia a dus la o creştere a migraţiei ilegale, care nu mai reprezintă doar un risc de securitate şi un risc cultural, ci şi o ameninţare sanitară. Şeful diplomaţiei ungare a punctat că este necesar să se împiedice ca valurile de migraţie să ajungă în Ungaria sau în apropierea ei. În plus, o mare parte din viaţă s-a mutat în spaţiul digital. O a treia provocare, legată de acest aspect, este aceea că a devenit mai uşoară şi răspândirea ideologiilor extremiste, iar organizaţiile teroriste exploatează asta. De aceea, problemele de securitate cibernetică au devenit şi ele mai importante, a spus Szijjártó.

A patra provocare o poate reprezenta dezbaterea aprinsă cu privire la viitorul Uniunii Europene (UE). Pentru Ungaria, pacea şi stabilitatea din Balcanii de Vest reprezintă un interes naţional, motiv pentru care este importantă sprijinirea integrării euro-atlantice a ţărilor din regiune, a spus ministrul, care a mai menţionat că în fiecare dintre aceste ţări din Balcanii de Vest lucrează cel puţin un expert din cadrul ministerului său, pentru realizarea acestei sarcini.

Ministrul de Externe al Ungariei a subliniat că a cincea provocare este aceea că în trecutul apropiat, niciunul dintre conflictele din vecinătatea geografică a UE – din Libia, Siria, Orientul Mijlociu, Africa de Nord – nu s-a îndreptat către o soluţie. Singura evoluţie benefică este aceea că în urma cooperării cu preşedintele american Donald Trump, Israelul a încheiat un acord de normalizare a relaţiilor cu Emiratele Arabe Unite, Bahrein şi Sudan, a spus Péter Szijjártó.

A şasea provocare este situaţia comunităţilor naţionale maghiare de peste graniţele Ungariei, a spus ministrul ungar. Cu unele dintre ţări Ungaria a reuşit să stabilească relaţii în urma cărora comunităţile maghiare care locuiesc acolo sunt considerate ca o „resursă”. Cu toate acestea, sunt ţări în care guvernul „incită împotriva maghiarilor”. „Comunităţile naţionale maghiare este necesar să fie protejate”, a spus Péter Szijjártó, care a mulţumit partidelor parlamentare din Ungaria pentru faptul că în privinţa acestei probleme există un consens.

János Halász, vicepreşedintele Fidesz al comisiei l-a întrebat pe ministrul de Externe în primul rând despre presiunea migraţiei, care nu a scăzut nici în ultima perioadă – de exemplu, din cauza maselor de oameni care au părăsit Turcia.

Péter Szijjártó – care cu o zi înainte a fost chiar în Ankara – a spus: în Turcia se află aproximativ 4 milioane de migranţi, iar dintre aceştia, doar 0,1% se află în tabere înregistrate.

Citiţi şi:

ONU menționează în mod subtil pe site-ul oficial începerea Noii Ordini Mondiale 
Implementarea Agendei ONU 2030 – vechile planuri ale ‘elitelor’ de a institui Noua Ordine Mondială

 

yogaesoteric
16 decembrie 2020

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More