Vaccinarea obligatorie anti-covid? OMS susține acum că nu ia în calcul imunizarea forțată. Cu măștile cum a fost?

 

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) nu ia în calcul să impună țărilor să-i oblige pe cetățeni să se vaccineze, a declarat luni, 7 decembrie un oficial, potrivit The Guardian.

„Nu cred că avem în vedere să instituim obligativitatea pentru vaccinări”, a spus Kate O’Brien, director la Departamentul de Imunizare al OMS.

„Pot fi unele țări sau unele situații în care circumstanțele profesionale o cer sau în care recomandăm să fie vaccinări pentru anumite categorii”, a adăugat ea, afirmând că spitalele ar putea fi un astfel de exemplu.

De la utilizarea măștilor și a mănușilor, ba recomandate, ba nu, până la modul de efectuare a testelor pentru covid-19 sau la tratarea asimptomaticilor, Organizația Mondială a Sănătății a dat dovadă de inconsecvență în plină pandemie. Anunțând într-o zi una, revenind a doua zi cu alte recomandări, OMS a reușit să-i amețească și pe specialiști.

Din momentul izbucnirii epidemiei covid-19, Organizația Mondială a Sănătății – cea care la 14 ianuarie 2020 a distribuit pe contul sau de Twitter un mesaj care liniștea populația mondială astfel: „Investigațiile preliminare ale autorităților chineze nu au descoperit nicio dovadă clară a transmisiei de la om la om a noului coronavirus (2019-nCov) identificat în Wuhan, China”, a devenit punctul de referință pentru țările implicate în lupta împotriva noului coronavirus.

În martie, sfatul oficial al Organizației Mondiale a Sănătății a fost acela că doar două tipuri de persoane ar fi necesar să poarte mască: cei bolnavi, care prezintă simptome, și cei care au grijă de persoane suspectate de infectare cu Sars-CoV-2. Pe 6 iunie, odată cu noile dispoziții, OMS venea cu altă teorie. În ciuda convingerii că doar purtarea măștilor nu este suficientă împotriva răspândirii infecției, Organizația a susţinut că acestea „servesc pentru a ne proteja pe noi înșine și pe ceilalți”. Din acest motiv, documentul OMS sublinia: „Guvernele ar fi necesar să încurajeze publicul larg să poarte măști în situații specifice”, cum ar fi în locurile aglomerate.

Deși OMS zice acum că vaccinul nu va fi obligatoriu, ministrul Sănătății din Canada a declarat că vaccinarea împotriva coronavirusului nu va fi obligatorie, dar cei care nu primesc vaccinul ar putea să se confrunte cu restricții.

„Pot exista anumite restricții în ceea ce privește călătoria sau alte restricții care pot apărea ca urmare a nevaccinării, dar va depinde de persoana respectivă să ia acea decizie. Noi dorim ca toată lumea să primească vaccinul”, a declarat Christine Elliott.

Între timp, Marea Britanie a început la 8 decembrie campania de vaccinare cu injecția produsă de Pfizer și BioNTech. Multe dintre vaccinurile care au fost dezvoltate până acum au fost testate pe mii de voluntari din diferite țări. Nu toate au fost aprobate și nu sunt multe guvernele care au început să ofere vaccinuri populației. Dar sunt și câteva țări care au dat deja startul vaccinării în masă.

Rusia a început vaccinarea pe scară largă cu o săptămână mai devreme decât Marea Britanie. Putin a cerut injectarea cu Sputnik V, deși eficiența lui nu a fost demonstrată sută la sută. De asemenea, o sută de milioane de americani vor fi vaccinați în următoarele trei luni.

China a vaccinat deja peste un milion de oameni cu trei seruri experimentale anti-covid, Sinovac, CanSinoBio și Sinopharm. Vaccinarea în masă a început încă din octombrie. Sute de oameni au aşteptat la coadă pentru vaccinurile care nu au studiile clinice finalizate. Cei care au fost injectați cu serul Sinopharm nu au avut reacții adverse, susţin autorităţile chineze.

Citiţi şi:

Ne-am liniștit! Șeful companiei Moderna spune că vaccinul anti Covid-19 NU GARANTEAZĂ oprirea răspândirii virusului

Fostul Președinte Pfizer avertizează despre pericolul noului lansat vaccin anti covid

Visul lui Bill Gates: vaccinarea obligatorie la nivel mondial!

 

yogaesoteric
16 decembrie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More