MISA în faţa Comisiei pentru Drepturile omului din Camera Deputaţiilor

de Anca Munteanu

O echipă de reprezentanţi ai şcolii de yoga MISA a prezentat marţi, 4 aprilie, în faţa Comisiei pentru Drepturile Omului din Camera Deputaţilor, situaţia abuzurilor la care sunt supuşi yoghinii în ultimii doi ani  MISA a cerut formarea unei comisii parlamentare care să analizeze la rece cazul creat în jurul mişcării.

La o săptămână de la audienţă, conducerea Comisiei i-a anunţat pe reprezentanţii MISA că se va aştepta până când subiectul va fi discutat şi în Comisia pentru Abuzuri din Camera Deputaţilor, pentru ca cele două comisii să îşi formeze o strategie comună de lucru pe acest caz.

Vicepreşedintele Comisiei pentru Drepturile Omului, Varga Attila, a spus că pentru a forma o comisie parlamentară este nevoie de un vot în plenul Parlamentului. Deputaţii s-au arătat deschişi faţă de yoghini şi uimţi de faptele reclamate, asigurându-i pe aceştia de susţinerea lor. Singurul care a prezentat notă discordantă a fost deputatul independent Nati Meir, care s-a arătat interesat de viaţa intimă a yoghinelor prezente la audieri.

Împreună cu reprezentanţii MISA – Florin Lazo, Andrei Gămulea, avocata Mihaela Mîţu, judecătoarea Simona Lungu şi Crina Calek – a fost prezent în faţa Comisiei şi Gabriel Andreescu. Acesta le-a vorbit deputaţilor despre cazul MISA ca fiind «cea mai gravă încălcare a drepturilor omului de la Mineriade ». El i-a asigurat pe deputaţi că se aşteaptă ca aici să se găsească dreptatea, pierdută altfel pe drumurile justiţiei româneşti.

În săptămânile următoare vor avea loc alte audieri, la Comisiile pentru Drepturile Omului din Senat şi la Comisiile pentru Abuzuri din Camera Deputaţilor şi Senat, unde s-au depus petiţii.

yogaesoteric
13 aprilie 2006

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More