Moderna a conceput vaccinul anti-covid din 13 ianuarie 2020, cu două luni înainte de declararea pandemiei!

 

Compania americană de biotehnologie Moderna a anunţat pe 16 noiembrie că vaccinul anti-covid pe care l-a dezvoltat oferă o eficienţă de 94,5% – un fapt curios dacă ne gândim că un vaccin antigripal are o eficienţă declarată de 50-60%, şi totodată un timp record pentru elaborarea unui vaccin. Ceea ce este chiar şi mai curios este faptul că vaccinul Moderna, vaccinul mRNA-1273, a fost conceput încă de pe 13 ianuarie, la două zile după ce a fost publicată structura genetică a virusului SARS-CoV-2, scrie The New York Magazine.

Cu alte cuvinte, compania farmaceutică americană a reuşit să proiecteze vaccinul într-un singur weekend la începutul anului, înainte ca autorităţile chineze să recunoască faptul că virusul poate fi transmis de la om la om, şi cu o săptămână înainte de confirmarea primului caz pe teritoriul Statelor Unite!

Până să fie raport primul deces cauzat de covid-19 în SUA, cu aproximativ o lună după diagnosticarea primului cetăţean american, vaccinul fusese deja produs şi trimis către Institutul Naţional de Sănătate din New York pentru începerea primei etape a testelor clinice.

Totuşi, vaccinul nu ar fi putut să fie aprobat atât de devreme de către autorităţi, chiar dacă prima fază a testelor clinice a oferit un nivel satisfăcător de eficienţă.

„Este ca şi cum ne-am fi propus să trimitem un astronaut pe Marte în aceeaşi zi în care a păşit primul om pe Lună”, spune Nicholas Christakis, directorul unei divizii de cercetare a Universităţii Yale.

Peter Hotez, om de ştiinţă în carul Universităţii Baylor, spune că „Operation Warp Speed” („Operaţiunea vitezei exponenţiale” – proiectul Statelor Unite de dezvoltare a rapidă a unui vaccin anti-covid) a implicat efectuarea testelor clinice în mod simultan şi nu succesiv, producerea concomitentă a vaccinului şi autorizarea pentru utilizare de urgenţă în luna decembrie 2020.

De asemenea, operaţiunea s-a bazat pe o serie de date care nu monitorizează protecţia pe termen lung şi nu măsoară efectele pe care le exercită vaccinul asupra transmiterii, ci doar asupra gradul de protecţie în linii mari. De altfel, ar fi fost aproape imposibil în luna mai, de exemplu, ca un epidemiolog de renume mondial să îşi ofere aprobarea în ceea ce priveşte vaccinul produs de Moderna, iar şansele ca autorităţile să fi fost de acord cu utilizarea în caz de urgenţă ar fi fost aproape nule.

Însă faptul că structura principală a vaccinului a fost creată cu aproape două luni înainte ca OMS să declare pandemie, în condiţiile în care un astfel de vaccin este dezvoltat în mod normal într-o perioadă de cel puţin cinci ani, tinde să devină un exemplu pentru viitoarele generaţii şi pentru modul în care vor trata inevitabilele crize sanitare.

Şi Ugur Sahin, cofondatorul BioNTech, a afirmat pentru presa americană că a creat vaccinul pe care l-a produs împreună cu Pfizer în doar câteva ore, într-o singură zi, în 25 ianuarie, după ce a citit despre virus.

Companiile au avut însă grijă să se asigure că nu vor fi date în judecată pentru eventualele efecte adverse care vor apărea de la noile vaccinuri dezvoltate cu o iuţeală ameţitoare…

Iată că ştiinţa ne lasă perplecşi! La fel şi autorităţile care aprobă aceste politici cu privire la vaccinuri!

Citiţi şi:

Noile vaccinuri nu sunt vaccinuri…

Ne-am liniștit! Șeful companiei Moderna spune că vaccinul anti Covid-19 NU GARANTEAZĂ oprirea răspândirii virusului

 

yogaesoteric
12 ianuarie 2021


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More