Modul în care companiile de telecomunicaţii pierd bătălia de impunere a reţelei 5G împotriva voinţei cetăţenilor (I)

 

Companiile de telecomunicaţii şi mass-media principală vor să ne facă să credem că implementarea reţelei 5G este de neoprit. Că suntem nimic şi nimeni în faţa unei agende de multe trilioane de dolari, impusă de unele dintre cele mai puternice entităţi de pe planetă.

 

Ei au crezut că dacă îşi numesc noua aşa-zisă „tehnologie pentru comunicaţiiˮ, adaptată de la „Tehnologia militară de Negare Activă” (Active Denial Technology), „5Gˮ sau cea de a 5-a generaţie, publicul va considera că este ceva asemănător cu 4G, 3G sau 2G. Au crezut de asemenea că dacă vor declanşa o cursă pentru a o implementa cât mai repede, publicul nu va avea suficient timp pentru a afla cât de ucigaşă este de fapt tehnologia 5G. Cât de mult s-au înşelat! Nu doar că publicul a aflat adevărul, dar în prezent oamenii ştiu şi cât de periculoase sunt generaţiile anterioare de tehnologii de comunicaţii wireless, care vor fi folosite în acelaşi timp cu tehnologia 5G.

În acest articol vom prezenta un număr considerabil de exemple provenite din diferite ţări în care opoziţia faţă de implementarea 5G este puternică şi în creştere. Companiile de telecomunicaţii au pierdut războiul propagandei, în ciuda controlului exercitat asupra mass-media principală, care nu suflă nici măcar un cuvinţel despre pericolele tehnologiei 5G, şi asupra reţelelor sociale şi YouTube, care au şters milioane de conturi pentru a reduce la tăcere vocile contestatare.

Uneori, susţinerea a venit dintr-o direcţie neaşteptată. În cadrul unui discurs plin de pasiune susţinut în faţa Adunării Generale a ONU în data de 24 septembrie 2019, prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson, a afirmat că autoritarismul digital nu este parte dintr-o fantezie distopică, ci o realitate emergentă. El a descris Internetul Lucrurilor, oraşele „smartˮ şi Inteligenţa Artificială ca fiind un gigantic nor negru de furtună care se conturează mai ameninţător ca niciodată asupra rasei umane, o forţă cumulativă care va redesena viitorul umanităţii asupra căruia rasa umană nu are niciun control şi de care, în viitor, nu va avea unde să se ascundă.

Boris Johnson a întrebat dacă ne-am putea încredinţa fără rezerve algoritmilor vieţile şi speranţele noastre şi dacă maşinăriilor li se va permite să ne conducă spre un viitor rece şi fără inimă, într-o lume orwelliană supusă cenzurii, represiunii şi controlului. El a făcut apel la Declaraţia Universală pentru Drepturile Omului, susţinând idealurile prezente în aceasta, de menţinere a libertăţii de opinie şi exprimare, caracterul privat al locuinţei şi corespondenţei şi dreptul de a căuta şi împărtăşi informaţii şi idei.

Premierul britanic a implorat cu sinceritate comitetele academice, consiliile companiilor şi grupurile de stabilire a standardelor industriale care scriu ghidurile pentru viitor, făcând judecăţi etice şi alegând ceea ce va fi sau nu va fi posibil, să găsească echilibrul just între libertate şi control, între inovaţie şi reglementare, între întreprindere privată şi supraveghere guvernamentală. El a insistat că problemele etice inerente dezvoltării noii tehnologii este necesar să fie transparente pentru toţi şi că este necesar să fie făcute eforturi conjugate pentru a se ajunge la un set comun de norme şi standarde care vor ghida dezvoltarea tehnologiei emergente.

Ceea ce veţi regăsi mai jos este o listă întocmită de un jurnalist, ce include acţiuni realizate pentru oprirea implementării 5G, precum şi rapoarte şi plângeri care au discreditat această tentativă machiavelică de implementare accelerată a unei tehnologii distructive la scară globală. Lista nu este exhaustivă.

Succesele sunt îmbucurătoare şi ne impulsionează să continuăm. Nu ne putem permite să ne complacem în această situaţie şi, în particular, este necesar să acţionăm pentru a stopa plasarea în stratosferă a zeci de mii de sateliţi 5G, care vor trimite permanent radiaţii către pământ, supunând atât ionosfera cât şi întrega planetă unor riscuri nebănuite.

Efortul de a opri 5G este în plină desfăşurare şi este necesar să continuăm să acţionăm neobosiţi împreună pentru a proteja toate formele de viaţă de pe Pământ şi planeta însăşi, până când acest plan dement va fi complet stopat şi va rămâne doar în cărţile de istorie ca o menţiune despre „cel mai mefistofelic proiect din istoria umanităţiiˮ.

1. SUA, 24 iunie 2018
Dr. Naomi Wolf raportează reacţii la câmpurile electromagnetice, anomalii ale norilor şi corelarea lor cu comportamentul iritabil şi stresat al oamenilor, în New York.
(Naomi Wolf reports: EMF reactions, cloud anomalies and their correlation with irritable and stressed behaviour in New York.)

2. Taiwan, 28 decembrie 2018
Cele cinci companii taiwaneze de distribuţie a comunicaţiilor wireless afirmă că nu se vor grăbi să implementeze reţeaua 5G în absenţa unui model de afaceri profitabil pentru vânzarea noii tehnologii, în ciuda tuturor cazurilor de utilizare care au fost sugerate. (Taipei Times, articolul „Analiză: companiile de telecomunicaţii locale ezită să plonjeze în 5G”). 

3. Elveţia, 2018
Guvernul desemnează un grup de experţi care să investigheze riscurile implicate de introducerea tehnologiei 5G – rezultate studiilor vor fi publicate la finalul anului 2019. Federaţia Elveţiană a Medicilor de asemenea cere precauţie, menţionând că „atâta timp cât nu există nicio dovadă ştiinţifică asupra faptului că sănătatea nu va fi impactată de creşterea limitelor de radiaţie, este necesar să ne abţinem de la a ridica nivelul acestor limiteˮ.

 

4. Austria, 4 ianuarie 2019
După ce reţeaua 5G a fost pornită în mod oficial în Viena în noiembrie 2018, un fost membru ONU raportează primele afectări din Viena ca urmare a câmpurilor electromagnetice noi introduse.

5. Europa, 13 ianuarie 2019
Grupul de jurnalişti Investigate Europe publică articolele „5G / experiment pe mase: promisiuni mari, riscuri necunoscuteˮ și „Cartelul ICNIRP: Cine-este-cine în Lumea Cercetării Câmpurilor Electromagnetice, un graphic interactivˮ, expunând conflictele de interese ale unor membri ICNIRP (International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection – Comisia Internaţională pentru Protecţia faţă de Radiaţii Non-ionizante).

6. USA, 14 ianuarie
Eshoo şi Speier, membre ale Congresului SUA, introduc Legea federală HR530  pentru a bloca dreptul de preemţiune al FCC asupra turnurilor de telefonie celulară şi de a menţine controlul guvernamental local asupra acestora şi pentru a invalida reglementările FCC (Federal Communications Commision) din 26 septembrie 2019, de accelerare a implementării de celule mici 5G peste tot în SUA.

7. USA, 14 ianuarie
Postul Russia Today (RT) America a transmis primul raport din cele șapte asupra pericolelor tehnologiei 5G, cu titlul „Reţeaua wireless 5G – un periculos experiment asupra umanitățiiˮ. Prezentatorul a întrebat: „Este vreo şmecherie aici?ˮ, „Doar una micăˮ, a venit răspunsul, „ar putea chiar să ne omoareˮ. Acest fragment a fost vizionat de 1,8 milioane de ori.

8. Comisia Europeană, 14 ianuarie
Comitetul Ştiiţific pentru Sănătate, Mediu şi Riscuri Emergente (SCHEER – The Scientific Committee on Health, Environmental and Emerging Risks) estimează că efectele potenţiale asupra animalelor sălbatice ale creşterilor radiaţiei electromagnetice în cazul introducerii tehnologiei 5G se află la un maxim de 3 pe scala de risc, urgenţă şi interacţiuni cu alte ecosisteme şi specii, arătând că „lipsa de dovezi clare pentru a informa ghidurile privind evoluţia expunerii la radiaţii 5G lasă deschisă posibilitatea de consecinţe biologice neintenţionate.ˮ

9. Italia, 16 ianuarie
Curtea administrativă regională Lazio decretează că ministerele Mediului, Sănătăţii şi Educaţiei au şase luni pentru a lansa campanii de informare asupra riscurilor asociate utilizării telefoanelor mobile

10. USA, 25 ianuarie
Curtea Supremă din Illinois decide că o femeie poate da în judecată Six Flags Great America pentru faptul de a fi luat amprente copilului ei fără să îi spună modul în care datele vor fi utilizate, violând legile biometrice ale statului. „Aceasta nu este pură «tehnicitate»ˮ, a scris judecătorul şef Lloyd Karmeier în motivare. „Prejudiciul este real şi semnificativˮ.

11. Italia, 30 ianuarie
O curte de justiţie din oraşul Monza judecă cazul unui angajat al unui aeroport cu tumoră cerebrală – neurinom acustic, ca fiind boală ocupaţională determinată de expunerea la radiaţia telefonului celular pe care l-a utilizat mai bine de 10 ani în interes de serviciu.

12. USA, 6 februarie
Senatorul Blumenthal stabileşte definitiv că nu s-au realizat studii de siguranţă asupra tehnologiei 5G.

13. USA, februarie
Cel puţin 21 de oraşe şi regiuni din SUA aprobă ordonanţe de restricţie a instalării de „celule miciˮ şi multe cer „taxe de recertificareˮ pentru a le face neprofitabile pentru industria wireless.

14. Elveţia, 16 februarie
Site-ul StudyFinds publică articolul „Studiu: radiaţia telefoanelor smart poate afecta memoria la adolescenţiˮ. O echipă de cercetare de la Institutul Elveţian de Sănătate Publică şi Boli Tropicale a arătat cum câmpurile electromagnetice de radiofrecvenţă pot afecta creierul unui adolescent prin expunerea la telefonul celular, determinând potenţiale efecte nocive asupra performanţelor memoriei sale. Autorii spun că plasarea aparatului lângă cap dă cel mai mare grad de expunere la astfel de radiaţii.

15. Naţiunile Unite, 22 februarie
Asociaţia Planetară pentru Energie Curată (The Planertary Association for Clean Energy – PACE) înaintează o declaraţie Organizaţiei Naţiunilor Unite care arată că „limitele permise de radiaţie vor creşte cu 30-40%ˮ cu scopul de a face implementarea 5G posibilă din punct de vedere tehnologic şi denumeşte 5G „un experiment asupra umanităţii care constituie un tratament crud, inuman şi degradantˮ, care violează mai mult de 15 tratate şi reglementări internaţionale.

16. ICNIRP, 3 martie
Eric Van Rongen, preşedintele ICNIRP [organizaţie care s-a autoproclamat comisia internaţională pentru protecţia faţă de radiaţiile non-ionizante când este de fapt doar un ONG german], organizaţie ale cărei pronunţări netransparente asupra limitelor internaţionale la care telefoanele pot emite radiofrecvenţe sunt în mod straniu adoptate de structurile ONU, denumeşte 5G „un experiment de sănătate publicăˮ, declarând că „va fi necesar să dobândim mai multe date despre expunerea la 5G şi orice efect asupra sănătăţii care ar putea proveni de la această expunereˮ.

17. Marea Britanie, 3 martie
Jurnalul The Daily Telegraph formulează întrebarea „Telefoanele smart cauzează cancer?ˮ pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii, pentru a stabili legătura între radiaţia acestor telefoane şi apariţia de tumori cerebrale.

18. USA, 7 martie
Este declanşată o acţiune în justiţie împotriva FCC de către 62 de entităţi juridice şi municipalităţi din SUA, care intenţiona în primul rând încetinirea şi apoi suspendarea „ordinului şi declaraţiei de reglementare privind implementarea structurilor de emisie/transmisie wireless, FCC având drept ce preemţiune în faţa autorităţii guvernamentale localeˮ.

19. Olanda, 8 martie
Consiliul local din Utrecht decide în unanimitate să amâne luarea deciziei de implementare a infrastructurii 4G şi 5G pe lămpile publice (stradale) până când riscurile asupra sănătăţii şi vieţii private vor fi clarificate.
Site-ul verminder-electrosmog.nl (Reduce electrosmog), în articolul „Utrechtse Heuvelrug opts for its own managementˮ („Consiliul local Utrecht optează pentru propriul managementˮ) scrie: „Pe data de 8 martie Consiliul local decide să nu permită instalarea de echipament de transmisie wireless (4G, 5G, wifi) şi camere de luat vederi/senzori etc. pe noile lămpi stradale. Membrii consiliului au decis în unanimitate ca lămpile stradale să fie utilizate doar pentru iluminat. Iar niciun alt dispozitiv nu se va aplica până nu este supus deciziei Consiliului. Astfel, Consiliul deţine controlul. Iar acesta este un principiu crucial.ˮ

20. Franţa, 10 martie 
Cunoscutul astrofizician şi filozof francez Aurélien Barrau a cauzat o adevărată furtună în Franţa când a făcut următoarea postare pe Twitter: „5G ucide… Deja am omorât 70% dintre vieţuitoare (fără aproape nicio încălzire globală). Vrem să alegem viaţa sau viteza reţelei de telefonie?ˮ

 

21. Guernsey, 11 martie
Cerere de oprire a implementării tehnologiei 5G în Guernsey, datorită îngrijorărilor în ceea ce privește efectele asupra sănătățiiˮ (ITV News).

22. Marea Britanie, 17 martie
Companiile de asigurări anunţă existenţa unei tendinţe de deces prematur la nivel populaţional. Conform unui articol apărut pe site-ul zerohedge.com, „Companiile de asigurări de viaţă se confruntă cu un fenomen neaşteptat: oamenii mor mai repede decât se estima”. CEO al companiei de asigurări britanice Legal & General a declarat că „a existat o lungă discuţie asupra faptului dacă este doar ceva pasager sau este o tendinţă, şi cu tristeţe spunem că pare a fi mai degrabă o tendinţăˮ.

23. Germania, 20 martie
Fără a invoca principiul precauţiei, Oficiul Federal pentru Protejarea de Radiaţii (BfS) admite că efectele frecvenţelor mai mari implicate de tehnologia 5G nu sunt încă bine investigate şi sfătuieşte ca această reţea să fie dezvoltată cu precauţie. Oficiul declară de asemenea că este necesar să se ia în considerare mai ales faptul că oamenii vor fi expuşi la o iradiere mult mai mare.

24. Marea Britanie, 23 martie
Sacha Stone (fondatorul Proiectului Noul Pământ – New Earth Project) a publicat documentarul „Apocalipsa 5G: un eveniment de extincţieˮ (579.319 vizualizări până la 31 octombrie 2019).

25. USA, 24 martie
Oficialii oraşului Portland (statul Oregon, SUA) declară o opoziţie clară instalării reţelei 5G în jurul oraşului. Aceştia sunt susţinuţi de primar şi doi membri ai comisiei.

26. Italia, 28 martie
Florenţa aplică principiul precauţiei, refuzând acordarea permisiunii pentru 5G şi referindu-se la „ambiguitatea şi lipsa de siguranţă a organismelor supranaţionale şi a celor private (precum ICNIRP)ˮ, care „au poziţii foarte diferite unele de altele, în ciuda uriaşelor dovezi din studiile publicateˮ.

27. Italia, 28 martie
Un district din Roma votează împotriva testărilor 5G, iar alte districte îi urmează. Alte moţiuni de stopare a 5G sunt aşteptate la patru consilii regionale, un consiliu provincial şi alte consilii municipale din Italia.

28. Rusia, 28 martie
Ministrul rus al Apărării refuză să transfere frecvenţele pentru 5G, ceea ce întârzie efectiv orice implementare 5G pentru câţiva ani.

29. SUA, 28 martie
Andy Kim, reprezentant al statului New Jersey în Congresul SUA, trimite o scrisoare în care subliniază că „reglementările curente în ceea ce priveşte normele de siguranţă pentru radiofrecvenţe au fost stabilite în 1996 şi nu au fost încă adaptate noilor generaţii de tehnologieˮ. 

30. Belgia, 31 martie
Ministrul Mediului din Belgia anunţă că Bruxelles opreşte implementarea 5G, afirmând că „oamenii din Bruxelles nu sunt cobai a căror sănătate o pot vinde pentru profitˮ. S-a dovedit că actualmente nu există nicio metodologie care să măsoare efectiv radiaţiile antenelor MIMO (multi-input, multi-output), care au caracteristica de variaţie a câmpului în timp, spaţiu şi intensitate, spre deosebire de antenele utilizate pentru tehnologia 2G, 3G şi 4G, care emit o radiaţie constantă ca intensitate şi în spaţiu. De aceea, Celine Fernault a afirmat că atât timp cât acest obstacol tehnic nu este rezolvat, ea nu va merge mai departe cu procesul legislativ.

31. SUA, aprilie
Compania de asigurări Blue Cross Blue Shield raportează că milenialii – prima generaţie care a crescut utilizând telefoane celulare – experimentează un declin al sănătăţii fără precedent când ajung aproape de vârsta de 30 de ani

32. UE, aprilie
Un raport UE admite că 5G este un experiment masiv, deplângând faptul că „nu este posibil să simulezi sau să măsori cu acurateţe emisiile 5G în lumea realăˮ şi declarând că „efecte complexe de interferenţă… pot rezulta, mai ales în ariile dense urbaneˮ.

33. Germania, 4 aprilie
54.600 de germani semnează o petiţie pentru a forţa guvernul să dezbată tehnologia 5G.

34. Olanda, 4 aprilie
Membrii parlamentului olandez insistă asupra faptului că este necesar să fie realizate studii asupra radiaţiilor înainte de orice aprobare a reţelei 5G.

35. SUA, 4 aprilie
Curtea Supremă a statului California publică o decizie de susţinere a autorităţii municipalităţii pentru a face reglementări asupra aşa-numitelor turnuri de tip „celule miciˮ de prioritate publică şi asupra utilizării priorităţii publice. Această decizie susţine hotărârea Curţii de apel din 2016.

36. SUA, 5 aprilie
Curtea Supremă de Justiţie din California admite în unanimitate o ordonanţă din 2011 din San Francisco care cere companiilor de telecomunicaţii să aibă permis înainte de a amplasa antene în infrastructura oraşului.

37. Elveţia, 9 aprilie
Cantonul Vaud adoptă o rezoluţie care cheamă la un moratoriu în ceea ce priveşte antenele 5G până la publicarea unui raport asupra 5G de către Biroul Elveţian Federal pentru Mediu.

38. Elveţia, 10 aprilie
Geneva adoptă o moţiune pentru un moratoriu asupra 5G, care să solicite Consiliului de Stat formularea unei cereri către Organizaţia Mondială a Sănătăţii de a monitoriza studiile ştiinţifice independente, pentru evaluarea efectelor nocive ale 5G.

39. Franţa, 11 aprilie
Pericolele tehnologiei 5G asupra copiilor – Avocatul francez Jean-Paul Lecocq aduce în atenţia Adunării Naţionale gama largă de riscuri generate de implementarea tehnologiei 5G.

40. SUA, 15 aprilie
Reprezentantul statului Oregon, Peter A. DeFazio, preşedintele Comisiei pentru Infrastructură şi Transport la Casa Albă, scrie o scrisoare către preşedintele FCC (Comisia Federală pentru Comunicaţii), Ajit Pai, şi către şeful interimar al FDA, Ned Sharpless, referitor la starea cercetărilor guvernamentale asupra potenţialelor efecte asupra sănătăţii ale radiaţiilor frecvenţelor radio şi legătura acestora cu instrucţiunile FCC pentru o expunere în siguranţă a fiinţelor umane la frecvenţe radio.

41. SUA, 16 aprilie
Thomas Suozzi, congresman din statul New York, trimite o scrisoare Comisiei Federale pentru Comunicaţii prin care cere răspunsuri referitoare la tehnologia 5G: „Turnuri celulare mici sunt instalate în cartiere rezidenţiale foarte aproape de case, în tot districtul meu. Cetăţenii sunt îngrijoraţi referitor la faptul că dacă această tehnologie se va dovedi a fi periculoasă în viitor, sănătatea familiilor lor şi valoarea proprietăţilor lor vor fi în mare pericol.ˮ

42. Elveţia, 17 aprilie
Biroul Federal pentru Mediu (Federal Office for Environment – FOEN) trimite o scrisoare de informare de 7 pagini tuturor guvernelor cantoanelor cu scopul de a „calma situaţiaˮ. Pretinde că noile antene adaptative (direcţionale) ar însemna o expunere mult mai mică a populaţiei: „conul de unde este acum aliniat direct cu utilizatorul şi în toate celelalte direcţii radiaţia este mai micăˮ (sic).

43. Elveţia, 17 aprilie
Guvernul elveţian anunţă introducerea unui sistem de monitorizare, pentru a domoli îngrijorările referitoare la impactul potenţial asupra sănătăţii a emisiilor de frecvenţe pentru telefonia mobilă de generaţia a cincea (5G) şi să uşureze lansarea tehnologiei de ultimă oră. Această acţiune a fost necesară deoarece anumite cantoane elveţiene se opun autorizării noilor antene pentru susţinerea serviciilor 5G, după licitaţia frecvenţelor în luna februarie, care a adus 380 de milioane de franci elveţieni (377 milioane de dolari).

44. SUA, 26 aprilie
Administraţia Americană Naţională pentru Oceane şi Atmosferă (NOAA) şi NASA s-au înfruntat cu Comisia Federală pentru Comunicaţii, care supraveghează reţelele wireless din SUA, afirmând că tehnologia de telefonie mobilă 5G ar putea interfera cu observaţii cruciale receptate de sateliţi.

45. Franţa, 26 aprilie
Fermierii francezi dau statul în judecată pentru moartea misterioasă a vacilor, pe care ei o pun pe seama câmpurilor electromagnetice. Un grup de fermieri francezi crescători de vite dă statul în judecată pentru moartea a sute de vaci, care ei cred că s-a datorat unor câmpuri electromagnetice nocive. Mai multe studii au arătat că animalele, în particular vitele, sunt afectate chiar de câmpuri electromagnetice de nivel scăzut.

46. Swiss Re, mai  
Raportul companiei de asigurări Swiss Re asupra Noilor Riscuri Emergente afirmă că „îngrijorările existente referitoare la efectele potenţial nocive asupra sănătăţii a câmpurilor electromagnetice este posibil să crească. O creştere a responsabilităţii ce este cerută ar putea fi o potenţială consecinţă pe termen lung… întreruperea şi subminarea platformei 5G ar putea atrage pagube catastrofice, cumulative.ˮ

47. Danemarca, 4 mai
Un aviz juridic elaborat de o firmă de avocatură daneză (Bonnor Advokater) statuează că lansarea 5G este ilegală din punct de vedere al Uniunii Europene şi a legislaţiei internaţionale. „Este concluzia acestui aviz juridic că instalarea şi activarea unei reţele 5G, aşa cum s-a descris până acum, ar fi în contravenţie cu legile curente referitoare la om şi mediu prevăzute în Convenţia Europeană pentru Drepturile Omului, Convenţia ONU privind Drepturile Copilului, reglementările UE şi cele prevăzute în Convenţiile de la Berna şi de la Bon. … Aceasta se aplică de asemenea când radiaţiile rămân între limitele recomandate de ICNIRP şi utilizate curent în Danemarca, precum şi în Uniunea Europeană.ˮ

48. Internaţional, 4 mai
Meteorologii avertizează că introducerea reţelelor de telefonie mobilă 5G ar putea afecta serios capacitatea analiştilor de a prevedea furtuni majore, prin afectarea instrumentelor delicate de pe sateliţii care sunt utilizate pentru monitorizarea modificărilor atmosferice. Rezultatul se va vedea sub forma unor previziuni eronate, avertizări minore în cazul unor furtuni majore şi pierderi de vieţi omeneşti, spun aceştia.
„Modul în care tehnologia 5G este introdusă ar putea afecta serios abilitatea noastră de a prevedea furtuni majoreˮ, afirmă Tony McNally de la Centrul European de Prognoză Meteo pe Termen Mediu. „În cele din urmă aceasta ar putea face diferenţa între viaţă şi moarte. Suntem foarte îngrijoraţi în legătură cu aceasta.ˮ

49. Franţa, 15 mai
Autoritatea franceză pentru sănătate – ANSES – avertizează printr-un raport de 400 de pagini că luminile LED din casa dvs. pot cauza afectări ireversibile ochilor şi pot conduce la diminuarea considerabilă a vederii.

50. Italia, 20 mai
Montecitori Palace, Roma: „Stop 5G!ˮ – o moţiune parlamentară obligă guvernul la moratoriu
 

Citiți partea a doua a articolului
 

Citiți și:

Guvernul vrea să permită amplasarea antenelor 5G peste tot, inclusiv pe spații verzi sau arii protejate

APEL INTERNAȚIONAL URGENT! Stop imediat implementării rețelelor wireless 5G (generația a 5-a), atât pe pământ cât și în spațiu

 

yogaesoteric
1 noiembrie 2019

 

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More