Monoglutamatul de sodiu (E-621) se ascunde sub 25 de denumiri diferite

Monoglutamatul de sodiu (MGS), sau sarea chinezească, este un ingredient sintetizat dintr-un aminoacid, utilizat în alimentele din nenumărate supermarketuri, restaurante locale, cafenele, școli etc. Totul, de la supă, la biscuiți poate conține monoglutamat de sodiu, deoarece chiar dacă este atât de periculos, dă un gust bun mâncării și este foarte ieftin, la fel ca zahărul.

În mod uluitor, chiar și preparatele pentru sugari și alimentele pentru copii conțin aceasta otravă, chiar dacă copiii și sugarii, care sunt de patru ori mai sensibili decât adulții la efectele toxice ale aceste substanțe chimice, sunt cei mai expuși riscului. De asemenea, monoglutamatul de sodiu creează dependență, iar în cazul copiilor aceasta este cea mai periculoasă.

Există câteva motive principale pentru care monoglutamatul de sodiu este unul dintre cei mai periculoși aditivi alimentari de pe piață. În primul rând, după cum spune dr. Blaylock, autor al cărții Excitotoxine: „monoglutamatul de sodiu este o excitotoxină, ceea ce înseamnă că suprasolicită celulele până la punctul de degradare, acționând ca o otravă.

A doua parte a ecuației este că monoglutamatul de sodiu poate fi literalmente ascuns în etichetele produselor alimentare. Astfel, monoglutamatul de sodiu se ascunde în spatele a 25 de nume, precum bulion, cazeină, hidrolizat, autolizat, aromă de fum, potențiator de aromă sau gust, gelatină, extract de drojdie, proteină vegetală hidrolizată, cazeinat de sodiu sau potasiu, proteină texturată, sirop de orez sau de orez brun și multe altele, ceea ce îl face extrem de dificil de identificat.

Efecte secundare cauzate de monoglutamatul de sodiu:

‒ durere de cap
‒ diaree
‒ amorțeală
‒ senzație de arsură
‒ furnicături
‒ dureri toracale
‒ constricție facială
‒ greață
‒ bătăi rapide ale inimii
‒ somnolență
‒ slăbiciune
‒ dificultăți de respirație pentru astmatici

Monoglutamatul de sodiu este, de asemenea, o cauză probabilă care contribuie la epidemia de obezitate, iar oamenii de știință au cunoscut faptul ca monoglutamatul de sodiu cauzează obezitate încă din anii 1960!

Este clar că nu se merită să iei câteva mușcături de junk food gustoase, pentru a oferi trupului tău undă verde de a produce grăsime viscerală, cel mai periculos tip de grăsime, care înconjoară organele și crește riscul de atac de cord, accident vascular cerebral, insomnie, diabet zaharat tip 2 și multe altele. Și cu toate acestea, este exact ceea ce faci atunci când mănânci alimente care conțin monoglutamat de sodiu.

Eliminarea monoglutamatului de sodiu din dietă este o alegere înțeleaptă pentru toată lumea, inclusiv pentru femeile gravide. Pentru a face aceasta, consumați la alimente naturale, neprocesate. Și chiar dacă nu mâncați alimente prelucrate, să fiți cu ochii în patru la numele sub care monoglutamatul de sodiu se poate ascunde pe etichetele produselor alimentare.

Citiți și:
Aspartamul a fost catalogat drept posibil cancerigen: lista produselor în care îl găsim
Ce este oxidul de etilenă, pesticidul depistat în 7000 de produse alimentare regăsite în două supermarketuri mari din Franța
Portugalia: Cadavrele nu se mai descompun. Consecință a consumului în exces de conservanți alimentari?

 

yogaesoteric
8 iunie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More