Portugalia: Cadavrele nu se mai descompun. Consecință a consumului în exces de conservanți alimentari?

Portugalia se confruntă cu o criză complet neobișnuită. Mai exact, numai în Porto, între 55 și 64% dintre persoanele decedate în intervalul 2006 și 2015 nu s-au mai descompus, ci s-au mumificat complet sau parțial, iar ceea ce este și mai bizar este că nimeni nu știe încă de ce se produce asta, ci se fac doar presupuneri.

Cercetătorii portughezi au analizat deja mai multe mostre de sol pentru a identifica potențialii factori care pot duce la oprirea procesului de descompunere: contaminarea cu metale grele, aciditate, temperatură, umiditate etc. Până în prezent, nu au descoperit nimic care să indice o modificare a valorilor normale, relatează Business Insider.

În mod normal, susțin aceiași cercetători, mumificarea naturală se petrece spontan atunci când cadavrul este expus unor condiții speciale, cum ar fi cele din zonele deșertice sau din zona ghețarilor, atunci când procesul de descompunere este, pur și simplu, blocat. Dar astfel de condiții nu se regăsesc în Portugalia.

O posibilă explicație, care este verificată în acest moment, este cea legată de alimentație, produsele moderne conținând din ce în ce mai multe E-uri, în special conservanți care se acumulează în organe și nu se elimină.

Este cunoscut un fapt petrecut în Germania în deceniul trecut, când mai multe persoane care au lucrat la o fabrică de mezeluri și care consumau cantități uriașe din aceste produse, după ce au decedat nu s-au descompus, ci s-au mumificat.

Până la aflarea unui răspuns, autoritățile portugheze le-au cerut oamenilor să opteze, mai degrabă, pentru incinerarea rudelor defuncte, decât pentru înhumarea lor.

Citiți și:
Alimentele prelucrate industrial cu aditivi alimentari sunt de două ori mai cancerigene decât tutunul
Dr. Pavel Chirilă: «Luați această listă cu E-uri când mergeți la cumpărături, pentru a vă feri de boli»

 

yogaesoteric
8 februarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More