Moschei pentru refugiaţii din Germania

 

Arabia Saudită s-ar fi oferit să construiască 200 de moschei în Germania pentru valul de refugiaţi care pătrunde în ţară. Propunerea vine pe fondul criticilor adresate regatului saudit, pentru că nu preia niciun refugiat din Siria.

Ştirea, relatată prima dată de cotidianul libanez Ad-Diyar, citează solicitarea unui comitet de şeici făcută autorităţilor germane, scrie International Business Times.

Arabia Saudită promite să doneze şi cel puţin 200 de milioane de dolari, deşi nu este limpede dacă banii sunt destinaţi refugiaţilor sau construcţiei de moschei.
Propunerea vine pe fondul acuzaţiilor de ipocrizie la adresa statelor din Golf care nu preiau refugiaţi din Siria, unde se desfăşoară, de mai bine de patru ani, un sângeros război civil. Asta, chiar dacă aceste state livrează în ascuns bani grupărilor de opoziţie din Siria.

Mai mult, propunerile de construcţie de moschei în Germania sunt întâmpinate în general cu opoziţie în această ţară. În iulie a.c., când un centru islamic a decis să convertească o biserică din nordul Germaniei în moschee, localnicii au protestat.

În 2012, o mega-moschee construită de Turcia la Köln a declanşat o mişcare de respingere, iar activiştii au acuzat provocarea la adresa „suveranităţii creştinismului la Köln”.

Citiţi şi:

Armata ISIL – antrenată de americani, finanţată de saudiţi

Realitățile șocante ale conspirației: Europa este astfel cucerită de imigranții musulmani și în cele din urmă devine Eurabia

 

yogaesoteric
25 octombrie 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More