Motivul pentru care organismul tău are nevoie de o îmbrățișare în fiecare zi

 

„Există numeroase studii care demonstrează că un simplu act de bunătate și amabilitate poate avea un efect atât asupra celui care îl oferă, cât și asupra celui care îl primește”, afirmă Liz Bonis, medic în cadrul Clinicii Cincinati.

Care sunt aceste beneficii? Prin simpla îmbrățișare crește nivelul de oxitocină iar printre efectele acesteia se numără reducerea stresului și a anxietății. Se pare că oxitocina întărește chiar și structura oaselor.

Vreți o viață intimă de calitate? Se pare că îmbrățișările sunt responsabile și cu acest aspect, ba mai mult se pare că sunt mai bune și decât viagra. Marele O, care este oxitocina în acest caz, vă îmbunătățește viața intimă – deci îmbrățișări, îmbrățișări, îmbrățișări. De asemenea, contribuie la scăderea producția de cortizol și poți dormi mult mai liniștit. Oxitocina ne protejează și de bolile cardiace, conform cercetătorilor din cadrul Universității din Carolina de Nord. Se pare că persoanele care nu își îmbrățișează partenerii de viață prezintă o frecvență cardiacă cu 10 bătăi mai mult pe minut, decât cei care o fac.

Un alt studiu, realizat de către Universitatea Mellon, din Pitsburg, a demonstrat faptul că îmbrățișarea scade rata predispoziției de a dezvolta anumite afecțiuni și combate stresul.

Au fost evaluați 404 subiecți, cărora li s-a cerut să se îmbrățișeze zilnic, timp de 12 zile. La finalul cercetării participanții la studiu au fost expuși unor virusuri comune de gripă. Rezultatul? Riscul de îmbolnăvire în cazul lor era mult mai scăzut.

Spre deosebire de medicamente, îmbrățișările nu costă nimic și nu prezintă reacții adverse… Urmările pot fi doar pozitive.

Pe scurt, îmbrățișările te fac să te simți încrezător, fericit, sănătos și să zâmbești! Poți să începi chiar acum, îmbrățișând pe cineva care este lângă tine, indiferent cine ar fi!


Citiți și:

Îmbrăţişarea sinceră, caldă şi plină de iubire este totodată o modalitate simplă, directă de a comunica sufleteşte cu ceilalţi…

Îmbrăţişarea – un dor al sufletelor

Într-o zi vei pleca din această lume și atunci vei lua cu tine tot ceea ce ai simțit fie bun, fie rău
 

yogaesoteric
5 ianuarie 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More