Mult rău a făcut Iohannis României (I)


Până în 1989, românii erau un popor unit și solidar, ceea ce ne-a ajutat să depășim greutățile. Și, exceptând un procentaj foarte redus și firesc, nu eram tâmpiţi.

În 1990 a apărut prima fractură în societatea noastră, între „ai lui Iliescu” și opoziție. „Ai lui Iliescu” însemnau în primul rând gașca de trădători de ţară, complotiști la revoluție, în al doilea rând foști activiști care voiau să-și păstreze privilegiile (au existat și lideri FSN de bună credință dintre care am cunoscut mai mulți, enumerând în primul rând pe Claudiu Iordache și Sorin Botnaru) și în al treilea rând (dar și cel mai important) masa enormă de votanți de bună credință dar dezinformați.

Opoziția era la fel de eterogenă: dizidenții adevărați (despre care nici acum nu se vorbește), alegători mai deschiși la minte decât feseniştii. Dar au apărut și mulți lideri politici din partidele istorice, foști deținuți politici, racolați de securitate în timpul detenției sau după eliberare. Evident, au intrat și s-au înregimentat sub steagul opoziției și foști oameni ai vechiului regim, unii de bună credință, alții găsind ocazia unei noi cariere, alții infiltrați.

Feseniştii, din proprie inițiativă generată de prostie, sau împinși de la spate, s-au dedat peste tot la violenţe împotriva opoziției. Sub Constantinescu, a fost liniște. În această liniște a început trădarea ţării în sens invers și jefuirea ei de către străini, continuată și în ultimul mandat al lui Iliescu.

Antagonizarea poporului român s-a acutizat sub Traian Băsescu, un neom cu o inteligenţă diabolică, și a ajuns la paroxism sub Klaus Iohannis, pe care nimeni nu îl poate acuza de inteligenţă proprie.

Realegerea lui Iohannis a însemnat startul pentru distrugerea României. Ştiu, veți spune că asta înseamnă democrația. Este marea mea jale. Mă simt ca bietul Ţuţea, să lupt din 1972 pentru democrație asumându-mi toate riscurile, suportând consecințele și să constat că democrația adevărată nu există, aceasta este poate dezamăgirea maximă din viața mea.

Dacă Iohannis a fost reales președinte, astrele s-au aranjat așa din mai multe cauze: 1. în doar 30 de ani, acțiunea de imbecilizare a poporului român ne-a aliniat popoarelor din vest;
2. internetul și în primul rând facebook-ul și-au adus contribuția;
3. serviciile secrete s-au implicat în mod direct;
4 și poate, cel mai important, a fost sprijinul PSD-ului.

De 16 ani încoace poporul român suportă consecințele prostiei PSD. Scoţând pe piață drept candidați la președenție pe Adrian Năstase (simbolul corupţiei), Mircea Geoană (simbolul prostiei), Victor Ponta (simbolul aroganţei) și pe Vasilica, despre care nu mai comentez, le-au oferit pe tavă lui Băsescu și Iohannis câte două mandate.

Ce se petrece astăzi sub Marcel Ciolacu, este de neînțeles! Ultimul (actualul) guvern Orban a fost votat de PSD cu motivarea că pandemia necesită o guvernare stabilă. Bravo! Guvernul Orban a fost dat jos pentru incompetenţa sa, Curtea Constituțională a declarat ca fiind împotriva Constituției renominalizarea lui Orban și a guvernului lui.

Ca să trecem pandemia (care nici nu ştiu dacă este chiar pandemie – nu mă pricep, dar se pare că pentru a fi declarată pandemie la nivel mondial este nevoie să fie afectat un procentaj din populația lumii care nu a fost întrunit) voi ați votat un guvern de incompetenți declarați! După care ați votat ca oile toate restrângerile drepturilor noastre!

Îl tot amenințați pe Orban cu moțiunea de cenzură, dar ori nu știți cum se redactează, ori nu știți să scrieți! Cu ce este strâns de boașe Ciolacu? Cu milionul nejustificat despre care scria Valer Marian? Cu declarația prin care a obținut titlul de luptător cu rol determinant în victoria revoluţiei, participând din 14 dec. 1989 (!) la revoluția din Buzău, unde nu a fost revoluție?

Cu așa opoziție, România se îndreaptă ferm și neabătut spre groapă, o groapă săpată de un popor inconștient. Mi se rupe sufletul văzând în prezent cum un site care ani de zile a luptat împotriva PSD, acum promovează agitatori PSD numai pentru faptul că îl critică pe Iohannis. Asta este o viziune oarbă.

În tot acest timp economia ţării este aneantizată, drepturile constituționale sunt încălcate, bugetul este jefuit în contul pandemiei și în folosul oamenilor PNL, Cîţu împrumută ţara mai mult decât declară.

Și se mai petrece ceva: se închid dosare penale! Printre altele, fostul ministru Daniel Chiţoiu, care vorbind la mobil în timp ce conducea, a intrat într-o mașină în care erau doi bătrâni pe care i-a omorât, a fost găsit nevinovat. Mortul (bătrânul) a fost de vină! Vai de noi, bătrânii, noi suntem de vină întotdeauna! Dumnezeu să ne ajute, dar cum să ne ajute când vede cât de proşti suntem?

Citiți a doua parte a articolului

Autor: Dan Cristian Ionescu

Citiţi şi:
Proiectul Zelenski şi miliardarii evrei ai Ucrainei
Crezul de a fi procuror

yogaesoteric
27 iulie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More