Mult rău a făcut Iohannis României! (III)


Citiţi a doua parte a articolului

La sfârşitul lunii mai, la Brăila s-a produs primul deces cauzat, cum s-a spus, de covid. Dar era o bătrână de 77 ani, transferată de la Galați, internată în stare critică, cu mai multe și grave afecțiuni cardiace și neurologice. Deci și județul Brăila, județ în care nu murise niciun brăilean infectat cu covid, a fost nevoit să se supună stării de urgenţă și apoi celei de alertă care au fost obligatorii absolut în întreagă ţară, fară niciun discernământ. Un întreg județ a fost paralizat iar drepturile constituționale ale locuitorilor au fost suspendate – totul, degeaba!

Pentru a-i motiva (sau recompensa) pe cei „din linia întâi” în lupta cu covidul, adică personalul medical, guvernul le-a oferit în plus un stimulent de risc lunar de 500 de euro. Spitalul municipal Câmpina (300 paturi, 70 medici, 200 asistente) a devenit instituție suport covid, în care era internat UN singur pacient! Oare întregul personal a primit acest bonus (135.000 euro lunar) pentru faptul că au îngrijit UN pacient?

Este uluitor ce guvernare imbecilă, trădătoare, criminală are ţara! Spitale blocate pentru cei cu boli cronice păstrând paturile pentru potențiali infectați cu covid, care nu apăreau! Ceilalți bolnavi au murit cu zile fără să fie băgați în seamă, sau au murit aşteptând rezultatele testelor covid, fară de care nu erau operați! Avem un sistem de sănătate la pământ, exodul medicilor și al personalului medical este continuu de ani de zile, iar noi trimitem medici în Italia, în Moldova, în SUA! Italia este colegă cu noi în NATO și în UE, Moldova este sora noastră iar SUA partenerul nostru strategic, înțeleg foarte bine ideea și nevoia de solidaritate, dar când la noi mor oamenii cu zile, ne permitem astfel de filantropii?

O asistentă medicală de 45 de ani din Botoșani a murit. A fost declarată moartă din cauza covidului și, probabil, îngropată imediat. Apoi a venit rezultatul celui de al doilea test – era negativ, ca și primul, de altfel! De ce a murit? Nu știm, conform recomandărilor OMS, nu a fost autopsiată. Nu știm nici de ce au murit ceilalți 9,3%, de asemenea neautopsiaţi. Avem însă un caz concret, al unei femei încă relativ tânără care a murit – s-a spus inițial că de coronavirus, după care s-a constatat că nu era infectată cu covid.

Iohannis a oprit economia ţării, a distrus vieți, a prigonit bătrânii, a jefuit cu amenzi imposibil de plătit pe cei care nu au știut să completeze corect declarațiile pe proprie răspundere. A pretins că amenzile enorme au limitat numărul de morți!
[…]

Măsurile imbecile luate l-au ajutat pe Iohannis să fie închise site-urile care îl criticau (după ce li s-a dat din nou drumul, au suferit atacuri informatice – din partea cui, tot din partea rușilor, care văd că în România sunt vinovați de orice?). Măsurile au ajutat și PNL-ul să jefuiască bugetul de stat. Simt la Iohannis o ură faţă de România – de ce oare?, fiindcă am întors armele împotrivă Germaniei la 23 august 1944?

Acum haideți să privim puțin dezmățul pe banii publici, ospățul la care Ludovic Orban și-a invitat prietenii (întrucât așa cum bănuiesc, aceste firme îi sunt prietene, nu dușmane). Evident, cei mai mulți bani au fost cheltuiți pentru achiziții: izolete, măști, mănuși, halate, viziere, termoscanere, teste, dezinfectante etc., etc. S-a profitat din plin de faptul că în starea de urgenţă nu mai este necesar să fie făcute licitații. Sunt cu totul de acord că în anumite situații, de reală urgenţă, legea achizițiilor publice, cu procedura ei greoaie, poate duce la consecinţe catastrofale, dar aceste achiziții fară licitații este necesar să fie făcute cu maximă responsabilitate.

La noi însă, în ţara în care exceptând pe acarii Păun nu răspunde nimeni, reacția PNL a fost: „Ura! Avem liber la furat!”.

Să vedem câteva cazuri. Am scris în articolul „Stați în case! Lăsați-ne să furăm liniștiți!…” despre contractul încheiat de ONAC (Oficiul Naţional de Achiziții Centralizate) cu firma bucătăresei Maria Cristian din com. Călugăreni, sat Uzunu, pentru a achiziționa 1.750.000 de măști pentru care a plătit 56 milioane de lei (12 milioane de euro, adică 7 euro/masca!).

Dar treaba este mult mai complicată! Nu Maria Cristian executa contractul, ci firma Sanimed International al cărei patron, Cătălin Hideg, declara senin că el nu își plătise la stat TVA-ul, astfel nu putea avea certificat fiscal – atunci, a băgat în faţă firma Romwine&Coffee. S-a plâns de faptul că a fost nevoie să bată drumul în Turcia pentru a aduce măștile! Văd că turcii nu sunt de loc ranchiunoși, au livrat măștile exact unde Sinan Paşa și-a pierdut ultimii dinți! În regulă.

Am și eu nişte întrebări: cât costă în Turcia o astfel de mască?; dacă se produc în Turcia, de ce producătorul nu a fost contactat de îndată de atașatul nostru comercial?; cum a ajuns ONAC la bucătăreasa reprofilată în vânzătoare de vin și de cafea iar acum de măști, sau, invers, cum a ajuns Maria Cristian la ONAC?; ce o recomanda pe Maria Cristian din punctul de vedere al experienței, bonității, garanțiilor?; ce avans a fost achitat (de aici am putea trage o concluzie privind prețul real)?

CN Unifarm (companie tot de stat) a cumpărat izolete la prețul de 80.000 lei, adică cca. 17.000 euro. Pentru mine, din ce am văzut în fotografiile de pe net, izoleta este un fel de sicriu din plastic. Pentru că o astfel de izoletă să ajungă la prețul unei mașini bune, ce dotări e nevoie să aibă? Are aer condiționat, TV și telefon? Are WC? Intră în preț și o asistentă cu picioare lungi, cu sâni mari, tari și rotunzi? Nu vă luați după vorbele lui Iohannis, că nimeni nu va scăpa nepedepsit – el a scapăt, deci minte.

România a depășit nivelul de vârf al epidemiei iar ceea ce nu ni se impunea în plină epidemie, ni se impune acum: purtatul măștilor și termoscanarea! Prietenii PNL stiu de ce, știe și Iohannis: acești prieteni trebuie să își vândă stocurile la preț de speculă – cine se pricepe, face bani buni și din epidemii.

Iată o altă informație interesantă: în România sunt 388 de firme care produc echipamente de protecție, inclusiv medicale. Dar statul român (adică guvernul Orban) nu a contactat niciuna dintre acestea, a preferat să-și îmbogățească clientela chiar dacă printr-asta putea să provoace o întârziere care în cazul unei epidemii adevărate punea în pericol românii (altă dovadă că epidemia a fost de fapt o afacere de familie): să aduci de pildă din China aceste importuri, un specialist spune că se pierdeau 35-40 de zile cu vaporul (cost 50.000 $), 23 de zile cu trenul (cost 100.000 $) iar cu avionul, mult mai rapid, costul ar fi fost 280.000 $. Statul român a ales să piardă timpul, să suporte cheltuielile de transport și să le achiziționeze la preţuri de câteva ori mai mari. În acest timp, producătorii români erau nevoiți să își valorifice producția în străinătate. Curat gândire liberală!

Nu prin noi înșine, ci pentru noi înșine! 4 firme au primit 183 milioane de lei pentru a importa produse făcute și la noi în ţară!

Citiți a patra parte a articolului

Autor: Dan Cristian Ionescu

Citiţi şi:
Țară de vite! (I)
Prima afacere a pandemiei miroase a servicii secrete

yogaesoteric
7 septembrie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More