Nanoparticule mortale în vaccinul împotriva gripei porcine

de Bianca Andrei

La ora actuală, nu mai este un secret  faptul că vaccinarea împotriva gripei porcine este un real pericol pentru sănătatea noastră. Se ştie că vaccinurile folosite nu au fost suficient testate şi de aceea administrarea lor nu poate fi considerată sigură. Autorităţile au încercat să ascundă adevărul asupra posibilelor efecte secundare ale substanţelor aflate în componenţa vaccinurilor împotriva gripei porcine: adjuvanţi toxici noi care conţin anumite substanţe (thimerosal, hidroxidul de aluminiu, squalena, substanţe uleioase) care, conform studiilor realizate, pot provoca autism, sindrom de atenţie deficitară, scleroză multiplă, deficienţe de vorbire şi limbaj, probleme motorii şi paralizie, alergii, şoc anafilactic,  boli autoimune şi infertilitate.

De curând, s-a descoperit un motiv suplimentar care să ne facă să refuzăm această vaccinare: prezenţa nanoparticulelor în unele vaccinuri aprobate de autorităţile guvernamentale. Jurnalistul F. William Enhdahl dezvăluie în articolul „Nano Particles used in Untested H1N1 Swine Flu Vaccines” că vaccinurile împotriva gripei porcine aprobate pentru a fi folosite în Germania şi alte ţări europene conţin un anumit tip de nanoparticule despre care se afirmă că atacă celulele sănătoase ale organismului, putând provoca moartea.
De câţiva ani, datorită avantajelor aparente ale introducerii nanoparticulelor în vaccinuri, cel mai vehiculat dintre acestea fiind faptul că le face „mai puternice”,  producătorii de vaccinuri urmăresc punerea în practică a acestei noi tehnologii.

„Avantajele” introducerii nonoparticulelor în vaccinuri nu compensează imensele dezavantaje: grave probleme de sănătate, chiar moartea

În 2007 cercetătorii de la Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) au anunţat într-un articol publicat în revista Nature Biotechnology descoperirea faptului că introducerea de nanoparticule în vaccinuri face să crească foarte mult eficienţa acestora, reducând totodată efectele adverse şi scăzând în acelaşi timp şi preţul faţă de cel al vaccinurilor fabricate prin vechea tehnologie. Nanoparticulele au dimensiuni în jur de 25 de nanometri şi datorită dimensiunilor reduse, pătrund foarte uşor în celule şi se răspândesc în întregul organism. Se afirmă că răspunsul sistemului imunitar este extrem de puternic şi de rapid după injectarea vaccinurilor cu nanoparticule. Toate aceste avantaje nu mai au însă nicio valoare ţinând cont de alte consecinţe ale introducerii acestor nanoparticule în organism: poate surveni chiar moartea sau unele probleme de sănătate ireparabile.

În urma scandalului ce implica utilizarea azbestului s-a constatat că particulele având dimensiuni de ordinul unei milionimi de metru penetrează celulele şi le distrug. Nanoparticulele au dimensiuni mult mai mici decât particulele de azbest şi ele pot trece nedetectate de sistemul imunitar. Cercetători germani au descoperit că anumite particule foarte mici pot pătrunde până în creierul uman. Studii recente efectuate în China şi Japonia demonstrează că, din cauză că sunt atât de mici, odată ce au fost introduse în organism, nanoparticulele ajung în celule, străpungând membrana acestora, intervenind în unele mecanisme celulare şi distrugând continuu celulele. După ce încep să interacţioneze cu structura celulară a corpului, ele nu mai pot fi îndepărtate. Medicina modernă numeşte în mod eufemistic fenomenul ca fiind o „reacţie infecţioasă continuă”.

Un studiu clinic confirmă efectele mortale ale prezenţei nanoparticulelor în organismul uman

Respectata revistă European Respiratory Journal, în articolul „Expunerea la nonoparticule este asociată cu emfizemul pleural, fibroza pulmonară şi granulomul pulmonar”, publicat în numărul din luna septembrie, descrie testele realizate în anul 2008 la spitalul de elită Beijing Chaoyang, în ceea ce priveşte efectul prezenţei nanoparticulor în organismului uman. Studiul a fost realizat pe şapte femei, cu vârsta între 17-47 de ani, care au fost expuse, prin natura muncii lor, acţiunii nanoparticulelor o perioadă de 5-13 luni. Femeile au avut acelaşi loc de muncă. Ele au fost internate în spital cu probleme ale sistemului respirator: emfizem pulmonar, lichid pleural în exces ce inhiba funcţia respiratorie, afecţiuni ale inimii (emfizem pericardial)  şi afecţiuni cutanate (eczeme, prurit al feţei, mâinilor, braţelor). Niciuna din ele nu a fumat vreodată şi nu a făcut parte din vreun grup cu riscuri privind afecţiunile pulmonare.

În ciuda strădaniei doctorilor, două dintre cele şapte femei au murit în urma unor complicaţii. Una din ele a murit după 21 de luni de tratament, iar cealaltă la câteva săptămâni după intervenţia chirurgicală. Concluziile doctorilor s-au bazat pe examinarea amănunţită a locului de muncă şi pe observaţiile clinice în urma examinării pacientelor. Li s-au făcut testele imunologice, au fost examinaţi indicatorii bacteriologici, virusologici şi tumorali, s-au realizat bronhoscopii, toracoscopii interne şi intervenţii chirurgicale asistate video.

Examenul patologic al ţesutului pulmonar al pacientelor a evidenţiat inflamaţie pulmonară nespecifică, fibroză pulmonară şi granuloame de corpi străini pe pleură, simptome similare cu cele observate la animalele pe care s-au realizat teste cu nanoparticule. Au fost observate nanoparticule în citoplasma şi carioplasma (nucleoplasma) celulelor pulmonare epiteliale şi mezoteliale, precum şi în lichidul pleural. Investigaţiile medicilor nu au depistat infecţii, tumori maligne, afecţiuni ale sistemului imunitar sau alte afecţiuni care  ar fi putut să  constituie cauza simptomelor prezente la femei. Pe baza tuturor acestor date, medicii au concluzionat că problemele de sănătate ale acestor femei au o cauză comună: expunerea pe termen lung prin inhalarea şi contactul cu pielea a nanoparticulelor de poliacrilat, la locul de muncă. Studiul medicilor din Beijing este primul studiu clinic asupra efectelor nocive (toxice) ale nanoparticulelor asupra organismului uman.

Noi dovezi ale efectului distructiv al nanoparticulelor asupra organismului uman

Un studiu realizat în Marea Britanie de cercetători de la mai multe universităţi şi institute britanice asupra riscurilor folosirii nanoparticulor în tratarea anumitor afecţiuni, publicat în ultimul număr al revistei Nature Nanotechnology, demonstrează că utilizarea nanotehnologiei poate afecta AND-ul celulelor. Acest studiu, realizat din cauza ideii, din ce în ce mai îngrijorătoare, conform căreia nanoparticulele au proprietatea de a se infiltra prin barierele protectoare, compară efectele expunerii directe şi indirecte a ţesutului conjunctiv uman la acţiunea nanoparticulelor.

S-a ajuns la concluzia că nanoparticule de cobalt-crom (folosit la producerea de capete de femur pentru proteze de bazin) pot distruge celulele fibroblastului uman (ţesut conjunctiv) printr-un perete protector, fără a trece prin el. Ele generează în peretele protector formarea unor molecule care se transmit apoi în celulele ţesutului din spatele peretelui protector. Cantitatea de AND modificat în celulele din spatele barierei protectoare a fost la fel de mare ca şi cea din celulele expuse direct acţiunii nanoparticulelor.

Concluzii

Toate aceste studii, împreună cu rezultatele testelor efectuate în laborator pe animale, confirmă efectele extrem de nocive pe care nanoparticulele le au asupra organismelor vii. Chiar dacă scopul utilizării în medicină a nanoparticulelor este declarat a fi unul benefic, pentru a vindeca oamenii (nanoparticulele sunt introduse în ţesuturile umane pentru a lupta contra cancerului;  pot fi folosite în diagnosticare, în stomatologie, pentru a construi din ele lentile de contact mult mai durabile, în „chirurgia moleculară” intracelulară cu nanoparticule sau – în cazul nostru – pentru a creşte eficacitatea unui vaccin), pătrunderea necontrolată în organism a acestor particule poate avea efecte devastatoare iremediabile.  Ţinând cont de toate acestea, nu putem să nu evidenţiem neglijenţa criminală a celor care impun campania de vaccinare împotriva noii gripe în care, prin intermediul vaccinului pentru aşa-zisa prevenire a gripei porcine se administrează  unor mari mase de oameni aceste „otrăvuri”.

Citiţi şi:
Sumbrele suspiciuni ale ziaristei austriece Jane Burgermeister încep să se adeverească în Suedia
Presa corporatistă nu spune nimic despre pericolele şi efectele secundare ale nanotehnologiei

yogaesoteric
4 decembrie 2009

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More