Narațiunea pandemică – o mare farsă compusă din țesături multi-stratificate realizate din snoave „științifice” și plăsmuiri

Narațiunea pandemică, o mare farsă compusă din țesături multi-stratificate realizate din snoave „științifice” și plăsmuiri ale unor demenți „mesianici” plini de bani, stă să cadă cu zgomot puternic, iar vinovații, în disperarea lor de a scăpa de furia înșelaților și a păgubiților, caută să spele putina.

Putin, sesizând că poate să mai stoarcă oareșce profit de pe urma fricii endemice a „vesticilor” de ursul rusesc, a intrat cu bocancii în Ucraina – iar marile „bărbate” de stat euro-atlantice au găsit camuflajul perfect pentru implozia (controlată) a pandemiei. De aceea, războiul cu amarnicii ruși este azi frica la modă, dar mai ales cerneala de sepie în spatele căreia criminalii și prădătorii din pandemie să se poată retrage în umbră, la adăpost de furia populară.

Ca să înțelegem împreună că este vorba de o nouă farsă manipulatoare, să analizăm un pic situația curentă a Rusiei.

Cel puțin la nivelul omului de rând, Rusia este o țară în faliment economic profund. În luna august 2018 am comentat un editorial din Financial Times despre situația terifiantă a rușilor de rând, împrumutați la bănci cu dobânzi care depășeau 25% pe an. Conform britanicilor, mai mult de 75% dintre debitorii ruși la bănci erau în stare de supra-îndatorare sau de ruină și, deci, de țintă facilă a colectorilor de creanțe și de victime potențiale ale evacuării din locuințele familiale.

Peste ruși, ca și peste noi toți (noi, acei europeni „civilizați” care au conceput apartheidul sanitar pe criteriul suspiciunii de boală), a trecut o „pandemie” de doi ani, care nu a avut cum să îmbunătățească situația oamenilor*. Dimpotrivă, a agravat-o. Pe de altă parte, economia Rusiei este la pământ. Nu poate susține un război a la long nici măcar în Kazahstan, cu atât mai mult în Ucraina. Războiul costă, iar bugetul militar rus este de cel puțin zece ori mai mic decât cel al SUA. Ca să nu mai vorbim că, spre deosebire de SUA, care pot printa dolari în mod discreționar (la infinit dacă e nevoie), deci care au resurse economice nelimitate pentru a purta războaie și pe lună**, Rusia nu își poate permite extravaganța unui război perpetuu și ubicuu. Tocmai din acest motiv, putem considera că rușii vor încheia conflictul din Ucraina de îndată ce vor considera că și-au arătat destul „mușchii” și criminalii pandemiei vor fi respirat ușurați că atenția publică a fost distrasă de la ei.

Ați putea spune că Rusia este, de fapt, extrem de bogată, pentru că deține resurse strategice, cum ar fi petrolul, gazele și cerealele. Oare? Ce valoare pot avea niște resurse neutilizate? Ce contează că România are gaze cât pentru toată Europa Centrală și de Est, inclusiv Austria, când aceste resurse sunt fie ne-exploatate, fie exportate aiurea? Oricum, un război contemporan nu se mai ține după canoanele celui de-al Doilea Război Mondial, ci după regulile SUA, patentate în războaiele false din Irak și Afganistan.

S-ar putea spune, de asemenea, că Rusia deține arme de nimicire în masă, cu suficientă forță de intimidare. Dar astfel de arme nu se utilizează efectiv, ci doar se afișează, pentru descurajare. De ce? Pentru simplul fapt că pot determina nimicirea unor populații, inclusiv propria populație a utilizatorului armei de nimicire în masă. Nu uitați ce a spus Oppenheimer la momentul exploziei primei bombe nucleare: „Și acum am devenit Moartea, distrugătorul lumilor”.

Cred că, mai degrabă, ar fi cazul să fim mai atenți la armele biologice, care pot antrena nimiciri selective ale unor populații indezirabile, și care se fabrică, printre altele, cu bani publici americani, francezi, britanici, chinezi sau europeni, pe care îi încasează „oamenii de știință” care își patentează obsesiv „invențiile”, precum și companiile farma.

* la nivelul lui 2018, europenii „vestici” erau, în proporție de 20%, la limita sărăciei și a excluziunii sociale

** peste 70% din tranzacțiile internaționale se derulează în dolari, deci SUA poate face ce vrea, când vrea pe plan de politici monetare și „relaxări cantitative”

Autor: Gheorghe Piperea

Citiți și:
Iminenţa războiului nuclear? De ce este demonizată Rusia
Nu e deloc comod să te simţi un viitor deşert nuclear, dar cine te pune să te transformi în barda cu care americanii vor să atace Rusia?
Războiul cognitiv (I)

 

yogaesoteric
28 mai 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More