NATO își dezvăluie adevărata sa natură de antreprenor de pompe funebre

Conflictul dintre Rusia și Ucraina a intrat în al treilea an, iar NATO nu are niciun plan pentru a pune capăt vărsării de sânge. Cea mai recentă dovadă este declarația șefului NATO, Jens Stoltenberg ‒ Occidentul este necesar să fie pregătit pentru o „confruntare de zeci de ani” cu Rusia. Cu doar două zile înainte ca remarcile lui Stoltenberg să fie publicate, președintele rus Vladimir Putin a articulat în primul său interviu cu un organ de presă occidental în ultimii doi ani: Suntem pregătiți să discutăm.

Nu este necesar să fii un expert în geopolitică pentru a judeca cine împiedică încheierea conflictului.

Occidentul nu caută războiul cu Rusia, dar ar fi totuși necesar „să ne pregătim pentru o confruntare care ar putea dura zeci de ani”, a declarat Stoltenberg pentru ziarul german Welt Am Sonntag, într-un interviu publicat pe 10 februarie.

Declarația ‒ Occidentul nu caută război cu Rusia ‒ este la fel de ipocrită ca și cea a SUA, care continuă să bombardeze ici și colo, în timp ce afirmă că nu caută un conflict. „Ceea ce a spus Stoltenberg, în esență, este un apel la mobilizare pentru război, o încercare de a crea o atmosferă de război pentru a consolida și mai mult interesele NATO câștigate în timpul conflictului dintre Rusia și Ucraina”, a declarat Shen Yi, profesor la Universitatea Fudan, pentru Global Times.

Ce interese? Pentru început, NATO este nevoie să-și asigure semnificația existenței sale. După căderea fostei Uniuni Sovietice, au existat îndoieli constante cu privire la existența și funcția NATO. Astfel, aceasta continuă să își caute noi inamici. Rusia, ca inamic actual al NATO, a devenit astfel piatra de temelie a prezenței actuale a NATO.

Apoi, este vorba despre bani. Organizația se comportă ca un antreprenor de pompe funebre, sau ca un proprietar de magazin de sicrie și coșciuge, care nu face bani pe timp de pace. Ca un antreprenor de pompe funebre, NATO are nevoie de conflicte, de vărsare de sânge pentru câștiguri. Așa că răspândește frica și panica în ideea de a se asigura că țările membre continuă să contribuie cu fonduri militare, au declarat experții.

Putin a declarat că Rusia nu a refuzat și nu refuză negocierile. Obiectiv vorbind, pe de o parte, Moscova nu este interesată să fie prinsă într-un război de lungă durată și la scară largă, deoarece, în cele din urmă, Rusia și Occidentul este necesar să coexiste. Prin urmare, atunci când se află într-o poziție tactică și strategică favorabilă, Rusia este dispusă să trimită un semnal de negociere, de dialog adversarilor săi. Pe de altă parte, în fața conflictelor și a jocurilor geopolitice, Putin a dat dovadă de ajustări și de o manieră mai flexibilă în comparație cu cea a Occidentului și a NATO, a declarat Shen pentru Global Times.

Îl va asculta NATO? Greu de crezut. Stoltenberg joacă rolul de reprezentant al filialei NATO a Pentagonului sub administrația Biden. Administrația Biden cu siguranță nu dorește să vadă o Ucraină în eșec în anul electoral. Altfel, conflictul ar deveni un obstacol cheie pentru realegerea lui Biden.

Donald Trump, pe de altă parte, face presiuni pentru o posibilă revenire la Casa Albă și l-a provocat constant pe Biden pe tema Rusia-Ucraina și a NATO.

Alegerile din SUA sunt unul dintre cei mai importanți factori care vor influența durata conflictului, având în vedere politicile diferite privind Ucraina pe care le au principalii candidați prezidențiali. „Într-o oarecare măsură, putem considera interviul lui Putin cu Tucker Carlson ca fiind un dialog între Putin și Trump, care a descris NATO în diferite momente ca fiind învechit”, a declarat Lü Xiang, cercetător la Academia Chineză de Științe Sociale, pentru Global Times.

Recent, la un miting în Conway, Carolina de Sud, Trump a declarat că va încuraja Rusia să „facă ce vrea” cu orice țară NATO care nu plătește suficient. „NATO a fost distrus până când am apărut eu”, a subliniat Trump. Casa Albă a reacționat în scurt timp, calificând remarcile lui Trump drept „îngrozitoare și demente” și promovând eforturile lui Biden de a consolida alianța.

Indiferent dacă Biden sau Trump decide politica privind Ucraina, nimeni nu poate nega cât de periculos este NATO condus de SUA pentru Europa. Biden exploatează Europa, iar lui Trump nu-i pasă dacă un alt război izbucnește pe continent.

Ucraina nu este singura care sângerează. Cu cât conflictul continuă mai mult timp, cu atât mai probabil că va deveni o povară pentru SUA.

Cu creșterea prețurilor la energie, industrie și mărfuri, oamenii din întreaga lume vor avea de suferit în cele din urmă. Este posibil ca SUA să fi câștigat temporar din vânzările de arme și energie, dar pe termen lung, dolarul american și-ar putea pierde treptat influența, iar hegemonia SUA se va dezintegra. Nu va exista absolut niciun câștigător în acest conflict, a declarat Song Zhongping, expert militar și comentator TV chinez, pentru Global Times.

A asculta și a primi ordine de la un antreprenor de pompe funebre nu este în interesul Europei, spre deosebire de asumarea de către țările europene a propriei apărări, încheierea păcii cu Rusia și realizarea unei dezvoltări pașnice și comune.

Citiți și:
Alexandru Racu: „Eu nu cred că Rusia are de gând să atace vreo țară NATO”
Medvedev și apocalipsa nucleară în cazul unui atac al NATO

 

yogaesoteric
28 februarie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More