NATO relansează discuțiile despre trimiterea de trupe în Ucraina

Nu a fost un secret faptul că în Ucraina va exista o escaladare înainte de a fi elaborat orice acord potențial de încetare a focului. Administrația Biden se străduiește să încerce să consolideze influența Kievului pe câmpul de luptă înainte de preluarea mandatului de către administrația Trump. Aceasta include provocarea uriașă de a da undă verde atacurilor cu rachete cu rază lungă de acțiune pe teritoriul Rusiei.

Franța a aprobat utilizarea de către Ucraina a rachetelor franceze cu rază lungă de acțiune împotriva Rusiei, în special a rachetelor Scalp. Ministrul francez de externe, Jean-Noel Barrot, a declarat că mișcarea se înscrie în „logica de autoapărare”.

Înaltul diplomat francez a continuat: „Vom sprijini Ucraina atât de intens și atât de mult timp cât va fi necesar. De ce? Pentru că este în joc securitatea noastră. De fiecare dată când armata rusă avansează cu un kilometru pătrat, amenințarea se apropie cu un kilometru pătrat de Europa”.

Jurnalistul BBC Laura Kuenssberg l-a întrebat pe Barrot dacă acest aspect ar putea însemna chiar trimiterea de trupe franceze în război. El a răspuns: „Nu excludem nicio opțiune”.

Recent, proeminenta publicație franceză Le Monde a continuat spunând că discuțiile serioase privind injectarea de trupe occidentale în război s-au intensificat în ultima perioadă:

Pe măsură ce conflictul din Ucraina intră într-o nouă fază de escaladare, discuțiile privind trimiterea de trupe occidentale și companii private de apărare în Ucraina au fost reluate, după cum Le Monde a aflat din surse care se coroborează. Sunt discuții sensibile, dintre care majoritatea clasificate și relansate în lumina unei potențiale retrageri a sprijinului american pentru Kiev odată cu preluarea mandatului de către Donald Trump, pe 20 ianuarie 2025.”

Marea Britanie se află din nou în prima linie în ceea ce privește solicitarea unei implicări mai profunde a NATO în acest război, care amenință în orice moment să explodeze într-un al treilea război mondial între puteri înarmate nuclear. Intră în scenă Keir Starmer……. pe urmele belicoase ale lui Boris Johnson:

Cu toate acestea, discuția a fost relansată în ultimele săptămâni datorită vizitei în Franța a premierului britanic, Keir Starmer, pentru comemorările din 11 noiembrie. «Sunt în curs discuții între Marea Britanie și Franța privind cooperarea în domeniul apărării, în special în vederea creării unui nucleu dur de aliați în Europa, axat pe Ucraina și pe securitatea europeană în general», a mărturisit o sursă militară britanică pentru Le Monde.”

Keir Starmer / Emmanuel Macron

Cuvintele menționate anterior ale lui Jean-Noël Barro despre „nicio opțiune” exclusă par să fi fost o reflectare a acestor conversații „sensibile” continue.

Au existat mai multe rapoarte de lansări de rachete ATACMS furnizate de SUA pe teritoriul rus de la utilizarea lor inițială.

Între timp, președintele comitetului militar al NATO, amiralul olandez Rob Bauer, a avertizat întreprinderile europene să fie pregătite pentru un „scenariu de război”.

Dacă ne putem asigura că toate serviciile și bunurile cruciale pot fi livrate indiferent de situație, atunci aceasta este o parte esențială a descurajării noastre”, a declarat Bauer, adăugând: „Vedem un număr tot mai mare de acte de sabotaj, iar Europa a întâmpinat și probleme cu aprovizionarea cu energie.”

Am crezut că am avut o înțelegere cu Gazprom, dar de fapt am avut o înțelegere cu dl Putin. Și la fel este valabil și pentru infrastructura și bunurile deținute de China. De fapt, avem o înțelegere cu (președintele chinez) Xi (Jinping)”.

Bauer a remarcat dependența Occidentului de livrările din China, unde sunt produse și prelucrate 60% din toate tipurile de minerale rare. El a afirmat că ingredientele chimice pentru sedative, antibiotice, antiinflamatoare și medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale provin, de asemenea, din China, potrivit Reuters.

Suntem naivi dacă credem că Partidul Comunist nu va folosi niciodată această putere. Liderii de afaceri din Europa și America e necesar să realizeze că deciziile comerciale pe care le iau au consecințe strategice pentru securitatea națiunii lor”, a continuat Bauer. „Întreprinderile este necesar să fie pregătite pentru un scenariu de război și să își adapteze liniile de producție și distribuție în consecință. Pentru că, în timp ce armata poate câștiga bătălii, economiile sunt cele care câștigă războaie.”

În mod uluitor, perspectiva periculoasă a unor trupe occidentale pe teren este luată în considerare chiar în timp ce Rusia a prezentat forța de distrugere și anvergura noului său arsenal de rachete hipersonice cu rază medie de acțiune.

În scenariul, sperăm improbabil, ca liderii NATO să apese pe trăgaci, aceasta s-ar petrece probabil înainte ca Trump să preia funcția. Noul președinte a promis să aplaneze rapid conflictul pornit în urmă cu aproape trei ani și să se ajungă la pace. Acest aspect i-a enervat pe șoimii războinici de la Washington, îngrijorați că demersul va forța Ucraina să cedeze teritorii, în special în est și în sud.

Citiți și:
Șeful militar al NATO: „Am fi trimis deja trupe în Ucraina dacă Rusia nu avea arme nucleare!”
După Serbia, Ungaria și Slovacia, Polonia atrage atenția asupra riscului unui război global: „Amenințarea este gravă și reală”. Somn ușor, România!

 

yogaesoteric
10 decembrie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More